SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökhan Töre, 17.5 milyon Euro'ya West Ham'a

Beşiktaş'ın, West Ham United'in çok istediği Gökhan Töre'nin satışı için İngiliz ekibiyle anlaşmaya vardığı öğrenildi. Buna göre Beşiktaş'ın transferden 17 milyon 500 bin Euro kazanacağı belirtildi.

Türk futbolunnun çok önemli yıldızlarından biri daha Avrupa'ya gitmek üzere. Beşiktaş'ın milli yıldızı Gökhan Töre, Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United ile anlaşmaya vardıktan sonra Beşiktaş'ın vereceği karar merakla bekleniyordu. Siyah Beyazlı kulübün yöneticileri İngiliz takımıyla yaptığı görüşmelerde 17 milyon 500 bin Euro karşılığında mutabakata vardı. Böylece Gökhan Töre, yeni sezon itibariyle eski hocası Slaven Bilic ile birlikte çalışacak.

Beşiktaş bu satışla birlikte 3 yıl oynattığı Gökhan Töre transferinden yaklaşık olarak 12.5 milyon Euro kar etmesi bekleniyor.

ilk olarak Gökhan'ın kulübü Rubin Kazan'a 350 bin Euro kiralama bedeli, bir sezon sonra ise satın alma kararı aldığı oyuncu için 4.5 milyon Euro bonservis ödemişti.

Aradaki son pürüzlerin de giderilmesiyle transferin 1 Haziran itibariyle açıklanması bekleniyor..

İLK GOL BEŞİKTAŞ'TA

2013’te Beşiktaş’a gelene kadar chelsea, Hamburg ve Rubin Kazan'da gol atma başarısı gösteremeyen Gökhan Töre ilk resmi golünü Beşiktaş’ta kaydetmişti.

Töre, 3 sezon giydiği Beşiktaş forması altında 19 gol, 28 de asist yaptı. 2011'den beri milli kadroda bulunan genç yıldızın 26 kez milli maç tecrübesi bulunuyor.

iKiNCi DEVRE SAKATLANDI

Bu sezon 23’ü ilk 11’de olmak üzere 35 maçta forma giyen Gökhan, ikinci yarının büyük bölümünü sakat geçirmesine rağmen sezonu 6 gol ve 7 asistle tamamladı.

Beşiktaş ile 2019’e kadar mukavelesi bulunan Töre'nin Avrupa Şampiyonası kadrosunda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler