SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ta Boyko takımdan ayrılıyor

Beşiktaş ile Denys Boyko'nun yolları ayrılıyor. Takımdan ayrılmak istediğini yönetime ileten Ukraynalı kaleci, Siyah­-Beyazlılar’daki kariyerini noktalamaya hazırlanıyor.

İyi bir teklif gelmesi halinde Boyko'nun transferine onay verecek olan Beşiktaş yönetimi, yeni kaleci arayışlarına başlayacak.

Denys Boyko'nun Beşiktaş kariyeri beklenenden kısa süreceğe benziyor. Siyah beyazlı takımın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Ukraynalı kaleci, siyah beyazlı takımla yollarını ayrımaya hazırlanıyor.

Uzun süren görüşmelerin ardından Ocak ayında 3.3 milyon Euro bonservis bedeli ile Dnipro'dan transfer edilen Boyko, Beşiktaş ile dört buçuk yıllık sözleşme imzalamıştı. O dönem form grafiği düşüşte olan Tolga Zengin'in yerine 1. kaleci olması beklenen Boyko, istediği şansı bulamadı.

Ligin 2. yarısında gösterdiği başarılı performans ile kaleyi bırakmayan Tolga'nın arkasında kalan Boyko, bazı maçlarda kadro dahi alınmadı. 28 yaşındaki file bekçisi 3'ü Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere 5 maçta kaleye geçti. Siyah­-Beyazlılar, bu 5 maçlarıın 4'ü kayberken; Boyko'nun performansı eleştiri aldı.

Yaşanan bu süreç sonrası Beşiktaş'tan ayrılma kararı alan Ukraynalı file bekçisi, konu ile ilgili yönetim kurulu ile görüştü. Siyah beyazlı takımda mutsuz olduğunu ve kariyerine farklı bir kulüpte devam etmek istediğini ifade eden Boyko, kendisine gelen teklifleri değerlendirecek.

ALTERNATİFLER HAZIR

Boyko'ya gelecek iyi bir teklifi gündemine alacak olan siyah beyazlı yönetim, bir yandan da yeni kaleci arayışlarına başlayacak. Kaleci pozisyonunda sıkınta yaşamak istemeyen Beşiktaş, devre arasında da gündemine aldığı oyuncularla yeniden temasa geçmeye hazırlanıyor.

Yönetimin listesinde öne çıkan isimler ise Arsenal'den David Ospina, Marsilya'dan Steve Mandanda, Hamburg'dan Rene Adler ve Juventus'tan Neto. Bu oyuncular dışında da alternetifleri değerlendirencek olan Siyah­-Beyazlılar, Boyko'nun kesin olarak ayrılmasının ardından kaleci transferinde temaslarını yoğunlaştıracak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler