SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş'ten Mario Gomez'e yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT'de yayınlanan Stadyum programından Mario Gomez'in durumu, Robin van Persie'nin transferi ve transferler ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı.

İşte Şenol Güneş'in sözleri...

"Mario Gomez bize bir şey söylemedi. Oyuncu, her zaman oyuncudur İyi oynadığı zaman, bunu değerlendirmeye hakkı vardır. Transfer de onun değerlendirme hakkıdır. Transferde her şeyi konuşsun. Sene içinde hiç konuşmasın, hep çalışsın. Şimdi Gomez'in hakkı var, gider kalır bilemem. Ben, transfer ayında olan oyuncu ile için söylüyorum.

Mario Gomez bize geldiği zaman, bizim için de onun için de şüpheler vardı. Cenk'i görünce o da zorluğu fark etti. Cenk sene başından itibaren çok çalışıyordu. Sonra geldi bize katkı yaptı. Sadece onun değil, tüm oyunculara katkısından ötürü teşekkür ediyorum. Alınlarından öpüyorum. Gurur verici oyuncular, taraftara layık oyun oynadılar. Bu güzel bir şey."

"KULÜP KAZANABİLİR, KAYBEDEBİLİR"

"Hepimiz gelip geçiciyiz. Camialar kalıcı. Şampiyonluklar getiren hocalar da, oyuncular da oldu. Hepsi gitti geldi. Biz Mario'ya niye değer veriyoruz, buraya kattıklarından dolayı. Katacaksa kalsın, şartlara bakarsak bir mukavele yapıldı, o da hakkını kullanıyor. Mukaveleye göre takımına geri dönebilir, oradan başka yere satıldığı zaman kulübün gelir alma hakkı var. Fakat, ben kendi yorumumu yaparak söylüyorum, onun gitmesi ona da zarar, bize de zarar ama Beşiktaş teslim olmayacaktır. Bir arayış olacaktır. Kayıplar olabilir, çok daha iyisi olabilir. Tıpkı Demba Ba gibi...

Demba Ba da gitsin istemedim, kalsın istedim. Ekonomik olarak bakacak başkan, idari ve psikolojik olarak bakacak oyuncu, olursa evet. Transfer böyle olur."

[Mario Gomez görüşmelerin başlayacağını açıkladı](https://www.mynet.com/mario-gomez-gorusmelerin-baslayacagini-acikladi-96778-myspor)

"MESSI'Yİ İSTİYORUM FORVETE DEDİM"

"Transfer listesi şu, yönetim transfer yapar. Çalışanlar bilgi verir, fikir verir. Başka bir fikir gelir, onu yaparım. Şimdi öyle oluyor, hoca yapıyor transferi ve gidiyor, oyuncular kalıyor orada. Transferi kulüp yapacak. Bursa'da çok hoşuma gitti başkanın bir sözü, "Hoca sen karar veremiyorsun, isim söyleyemiyorsun.", "Tamam dedim söylüyorum, forvet olarak Messi'yi istiyorum." 2 gün sonra başkan gazeteye demeç verdi, "Messi ile görüşmeye başladık."

Şimdi böyle bir transfer konuşmak değil, alınacak oyuncu kulübün teknik ve ekonomik altyapısına uymalı. Biz fikirlerimizi söyleriz. Onların dışında da biri olabilir. Öyle bir oyuncu ki, Mario Gomez bunlardan bir tanesi. Mesela, Robin van Persie. Önce, Robin van Persie ile görüşüldü. Fakat, sonra böyle oldu. Van Persie'yi ben istemedim, kulüp tarafından oldu. Benim listemde yoktu. Zaten bizim o zaman paramız yoktu. Alacağımızı düşünmüyorduk. Benim listemde Mario Gomez de yoktu. Bunlar daha sonra ortaya çıkan oyuncular."

"VAN PERSIE'Yİ BEDAVAYKEN İSTEDİK"

"Van Persie'nin zaten takımında, ayrılması ile ilgili parasal bir durumu var. Bedavaya alınırken biz almak istedik. Ne zaman ki para devreye çıktı, Fenerbahçe görüşme yaptı. Belki, onlar daha önce yaptı. Görüşülen çok oyuncu vardır. Gomez giderse birçok oyuncu vardır.

Biz Mario Gomez ile devam etmek istiyoruz, Cenk var, Mustafa var. Biz önce elimizdekilerle devam etmek istiyoruz, kadromuzu korumak istiyoruz. Oyuncu transferi seninle, benimle konuşmasına gerek yok. O kadar gizli olması gereken transfer var bazen. Başkan konuşur gider.

Zaten, Mario bize "Gideceğim" dedi. Hiç duydunuz mu öyle bir şey?"

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler