SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Şenol Güneş ile 18 yaşında tanışmış olsaydım...'

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği maçı köşelerinde değerlendirdiler.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNTEKİN ONAY - VATAN

Gomez'in kaçırdığı penaltının Beşiktaş’a kaybettirdiği bir şey yok. Lakin takımın birinci penaltıcısı Oğuzhan mı? Gomez mi? Artık bunun adının konması lazım. Şenol Güneş son 20 dakika Cenk ve Gökhan Töre gibi son haftalarda 11’de yer bulamayan kaliteli isimleri oyuna aldı. 2 oyuncu da görev için hazır olduğunu gösterdi.Şampiyonluk yarışında çok iyi futbolla kazanan Beşiktaş için 3 maç kaldı ve avantaj net bir şekilde Kartal’da. İyi takımsın, en iyi futbolu sen oynuyorsun, puan farkıyla öndesin. Şampiyonluğa koşuyorsun, niye ağlıyorsun kardeşim? Güven kendine.. Dünkü gibi oynarsan tüm maçları kazanır ve hedefe ulaşırsın.

RIDVAN DİLMEN - FOTOMAÇ

Atiba, Oğuzhan, Sosa… Böyle bir orta sahayla oynuyorsunuz, bir de santrfor Gomez var. Ortalamanın biraz üstünde oynadıkları zaman Beşiktaş kazanıyor. Burada Olcay, Kerim, Gökhan, Quaresma gibi oyuncuların formu ya da formsuzluğu da Beşiktaş'ı farka götürüyor. Yani ilk dörtlü maçı kazandıran, diğer dörtlü ise farkı getiren oyuncular.

METİN TEKİN - SABAH

Dün akşam maçı statta izleme şansım oldu. Bir kere daha Atiba'nın performansına gerçekten hayran kaldım. Bu kadar az top kaybıyla bu kadar çok top kazanmak hakikaten çok önemli bir meziyet. Evet Oğuzhan gol attı, evet Sosa üretti ama Atiba bütün bu üretkenliği yaratan adamdı.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Quaresma’nın o özel günlerinden birini yaşadık. Ritmini tutturup yıkıcı bir güce dönüşmesine tanıklık ettik. Hiç top ezmeden oynadığı oyunlardan birine... Radarının hep açık olduğu, çevre kontrolünün en üst seviyede olduğu bir maça. Çalımlarının bir hedefe gittiği bir resitale... Daha 17 yaşındayken Ronaldo’dan büyük bir gelecek onu beklerkenki hallerine... Hani onu Barça seçmişti, Ronaldo’yu Manchester United... İşte o günlere. Cevherin yeniden parladığı bir akşama.

FEYYAZ UÇAR - FANATİK

Şenol Güneş’in, Ricardo Quaresma’yı oyundan almasının sebebi alkışlatmak. Fakat taraftar onu çıkarken alkışlamayı mı yoksa sahada seyretmeyi mi tercih eder? Tartışılır. Öyle formdaki Portekizli... Seyrine doyulmuyor. Topu bir kontrol edişi var. Pas değil taş atsan, Quaresma’nın bileğinde un ufak olur. Çalımları başka güzel. Rakibin neresinden isterse orasından geçiyor.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Çocukken mahallede oynadığımız bazı maçlar vardır. Hani tek kale oynarsınız. Aynen öyle oldu dün gece Vodafone Arena'da. Kayserispor, Beşiktaş karşısında ne hücum yapabildi ne defans yapabildi. Aslında Beşiktaş şu görüntüde bile arka tarafta zaafları olan bir takım. Ama Kayserispor bundan yararlanamadı dün gece. Beşiktaş da sonuçta istediğini aldı. Ricardo Quaresma oynadığı dönemde fark da yaptı, futbol şovunu da. Daha fazla fark lazım olsa yapar mıydı, yapardı.

ALİ ECE - YENİ YÜZYIL

Beşiktaş, güzel evine dönünce oyunu da fabrika ayarlarına döndü. Son 2 maçın kontrol saplantılı panik takımı yerine kendisini liderliğe taşıyan karakterini sahaya yansıttı. Akıcı seri pas futbolunu sezonun büyük kısmında olduğu gibi efektif şekilde oynayarak başlayıp erkenden bitirdi. Beşiktaş'ın topa sahip olma oranı Akhisar maçındakiyle aynıydı lakin arada büyük bir fark vardı. Beşiktaş maçın başından itibaren topa ön tarafta etkili olduğu yerlerde sahip oldu.

SİNAN VARDAR - FOTOMAÇ

Maçın özeti şu; Kara Kartal dün Arena'da muhteşem taraftarını arkaya alarak Kayserispor'u sürklase etti. Siyah-beyazlı takım şampiyonluğa öylesine inanmış ki, sağlı sollu ataklarla ve ardı ardına atılan gollerle kendisine gönül verenleri mest etti. Beşiktaş dün süper ötesiydi. Maçtan sonra kimden övgüyle bahsedeceğimi şaşırdım. Yıllar önce rahmetli Barış Manço'nun yarışan her çocuğa söylediği gibi; 10 puan, 10 puan, 10 puan...

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

İtiraf edeyim, Trabzon karşısındaki gördüğü kartla da onun transferinin yanlış olduğuna ikna olmuştum neredeyse. Son derece yanılmışım. Şenol Hoca bu adamların kalbine nasıl giriyor, nasıl ikna ediyor bilmiyorum ama ne yapıyorsa bunu mükemmel yapıyor. Quaresma’yı da 33 yaşında yeniden başlattı adeta futbola. Quaresma, Güneş’le 22 yaşında çalışsa sanırım yıllarca Chelsea’de ya da Barcelona’da devam ediyor olurdu. Hatta ben 18 yaşında bir şekilde Şenol Güneş’le tanışmış olsam, beni de bir Süper Lig takımında oynayacak kadar geliştirirdi herhalde!

OKTAY DERELİOĞLU - TAKVİM

İlk golde müthiş ortaya harika bir kafa vuruşuyla Gomez'den geldi. Akabinde Oğuzhan'ın becerisiyle atılan gol, yine şahsi becerisiyle Quaresma'nın attığı golle bir anlamda ilk yarım saatte maç koptu! Ve gelen 40 bin kişiye çok rahat bir maç izlettiler. Aynı şekilde de Şenol Güneş'e de...

SANLI SARIALİOĞLU - YENİ YÜZYIL

Hırs, istek, maça odaklanma, mücadele, ne ararsanız dört dörtlüktü. Beşiktaş maçı erken bitirmeyi kafasına koymuştu. Kayserispor'a hiç ama hiç yaşam hakkı tanımadı, nefes aldırmadı. Bu kez dört dörtlük bir savunma anlayışı vardı. Özellikle ilk 45 dakikada Beşiktaş kalesinde ben de oynayabilirdim. Top rakibe geçtiği anda 9 hatta 10 kişiyle kaleyi korumayı nihayet akıl edebilmişlerdi. Tehlikeleri büyümeden önlüyorlardı. Quaresma bile geriye geliyordu.

ÖMER GÜVENÇ - VATAN

Tribünlerde 30 bini aşkın coşkulu taraftar, sahada ise nazire yaparcasına coştukça coşan Beşiktaşlı oyuncular vardı. Tribünüyle, sahadaki oyuncularıyla inanılmaz bir koro vardı dün Vodafone Arena’da. Kim derse ki bu taraftar önünde hiçbir hakem, hiçbir rakip ‘Biz bu atmosferden etkilenmedik’ derse yalan söyler. Buradaki ortamdan herkes etkilenir.

CEM DİZDAR - FANATİK

Bir takımın son düzlükte hala kendini gözden geçiriyor olması sıkıntıdır! Bu sıkıntıyı aşmanın yegane yolu topu orta sahada bol ve süratle gezdirmek ve savunma dörtlüsünün önündeki oyuncuları mümkün olduğunca ‘hareketli’ tutmaktır. Öyle de yaptılar. Daha önce pozisyon vermeden gol yemiş (!) bir takım olarak bu kez rakibini olabildiğince geri itip orada tuttunca sorun yaşamadı.

TURGAY DEMİR - FOTOMAÇ

Savunmada hazırlık paslarını son derece dikkatli yaparken Atiba, Oğuzhan, Olcay ve Quaresma'nın geriye yanaşması da takım savunması adına harikaydı. Nöbetci golcü Cenk'in golü ise gecenin en güzeliydi. Ligin boyu iyice kısaldı. Beşiktaş'ın üç final haftası daha kaldı. O maçları da bu ciddiyet, azim, hırs ve istekle ve de akıl yolundan ayrılmadan öz güvenle oynarlarsa sezon boyunca verdikleri emeğin karşılığını alacaklardır..

FATİH DOĞAN - SABAH

Beşiktaş, Kayseri maçında sadece 3 puan kazanmadı. Üzerine vurulmaya çalışılan psikolojik prangaları kırdı, önüne çıkarılan sosyolojik barikatları yıktı. Şampiyonluk yarışında son 3 maça 3 puan (6 puan) önde ve üstelik moralli girmek büyük avantajdır. Beşiktaş takımı dün şunu söyledi: Biz değil rakibimiz Fenerbahçe düşünsün!

GÜLENGÜL ALTINSAY - CUMHURİYET

Rakip kim olursa olsun Beşiktaş, ataktaki başarısını savunmada gösteremediği için bir farklı skorlar hiç güvenilir olmuyordu. Ama bu kez Kayseri karşısındaki Kartal, ilk 34 dakikada 3 farklı skoru elde ettiği için taraftarlarına rahat bir maç izletti. Oynadığı güzel futbolla Beşiktaş, şampiyonluğun yakışacağını da gösterdi. Sözün özü; kalan 3 maçta 7 puan = Beşiktaş şampiyon...

YEMEN EKŞİOĞLU - FANATİK

Kaldı 3 maç. Ancak Beşiktaş dün çok rahattı. Skoru da erken buldu farkı da. Bir taraftan sıradan lig takımları dahil 32 gol yemiş Beşiktaş, diğer tarafta da her an stres içinde ‘düşer miyim acaba’ diye düşünen, dün itibariyle 33 gol yemiş Kayseri...Beşiktaş öyle kritik maçlarda öyle goller yedi ki bizler de tribünde kafayı yedik. İşte bu sıkıntıların sebebi, defanstaki istikrarsızlık ve kaledeki Tolga. Dün oyun 3-0 olmuş hala kafamızda şüpheler ‘acaba’ diye. Yanlış da değil.

[Rıdvan Dilmen'den Sosa'ya büyük övgü](https://www.mynet.com/ridvan-dilmenden-sosaya-buyuk-ovgu-95951-myspor)

HAYRİ ÜLGEN - TAKVİM

Vodafone Arena'da muhteşem bir Beşiktaş taraftarı vardı. Tribünler gerçekten coşku içindeydi. İnanılmaz bir güzellik inanılmaz bir koro sesiyle adeta Dolmabahçe'yi inlettiler. Tabii ki Beşiktaşlı futbolcular da buna kayıtsız kalmadı. Belki bu yılın en güzel futbolunu, harika goller ve müthiş mücadeleyle karşılık verdi. İnanın yıllardır futbolun içindeyim ama dün akşamki gibi böyle muhteşem bir futbol zevki yaşamadım.

[Beşiktaş 4 - 0 Kayserispor](https://www.mynet.com/besiktas-4-0-kayserispor-95939-myspor)

ORHAN YILDIRIM - FANATİK

Şampiyonluğa ‘odaklanan’ Beşiktaş, yeni stadında çıktığı ikinci maçını da kayıpsız, geçti. Kayseri önünde fişi ilk yarıda çeken Kartal, yine attığının iki mislini kaçırdı. Güneş’in ekibi, pozisyon şansı tanımadığı rakibine her hattı ile üstündü. Stadı dolduran binlerce taraftar, büyük coşku ve renk kattığı maçın ardından, şampiyonluk şarkıları söyledi. Nasıl söylemesin ki... Mutlu son için geriye sadece üç maç kaldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler