SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rodrigo Tello futbolu bıraktı

Bir dönem ülkemizde forma giyen ve son olarak Şili Birinci Lig ekiplerinden Audax Italiano'da oynayan Rodrigo Tello, 36 yaşında futbolu bıraktı

2007-2010 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Rodrigo Tello 36 yaşında emeklilik kararı aldı.

BEŞİKTAŞ'TA 2 KUPA

Şilili futbolcu Beşiktaş'ta 2008-09 sezonunda hem lig hem kupa şampiyonluğu yaşadı. 2009-10 sezonunun ardından kulüpten ayrıldı. Siyah-beyazlı formayla çıktığı 87 maçta 15 gol kaydetti.

Tello, futbolculuk kariyerini Audax Italiano'da sonlandırdı...

ESKİŞEHİRSPOR'DA 3 SEZON

2010-2011 sezonu öncesi kendisini 3 yıllığına Eskişehirsporlu yapan sözleşmeyi imzalayan Tello, kırmızı-siyahlı kulüpte, 79 maçta 3 gol attı ve 22 asist yaptı. Şilili yıldız, Türkiye Kupası'nda 12 maçta 2 gol ve 2 asist istatistiğiyle oynadı.

Tello 2013-14 ara transfer döneminde yoğun uğraşlar sonucu Elazığspor'a transfer oldu. Buradan Şanlurfaspor'un yolunu tutan solak yıldız, son olarak ülkesine dönerek Şili Birinci Lig ekiplerinden Audax Italiano forması giydi.

'BAŞIMA GELEN EN GÜZEL ŞEY BEŞİKTAŞ İDİ'

Şili basınına konuşan 36 yaşındaki futbolcu, futbol kariyerine bu sezon nokta koyacağını belirterek, "Şanslı bir futbolcuyum. 17 yıllık kariyerimde hiçbir ciddi ameliyat geçirmedim. Birçok arkadaşıma futbola nokta koyma zamanının geldiğini anlattım. Sanırım, hayatımın en önemli kararını aldım." değerlendirmesinde bulundu.

Futbol kariyerinde forma giydiği takımlar arasında Beşiktaş'ın yerini ayrı tutan Tello, "Yurt dışına çıktığımda başıma gelen en güzel şey, Beşiktaş'ta oynamak oldu." ifadesini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler