SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Atamazsan, kaybedersin'

Spor yazarları, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0'lık skorla kaybeden Beşiktaş'ta gol vuruşlarına ve Şenol Güneş'in hamlelerinin geç kalmasına dikkat çektiler.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNTEKİN ONAY - VATAN

Beşiktaş gibi bir takımın 3. dakikada duran toptan yediği gol siyah-beyazlı ekibe yakışmadı. Volkan Şen beceri dolu bir vuruşla şık bir gole imza attı ancak o kalabalığın içinde boş kalması kabul edilemezdi.

2. yarıya Olcay-Gökhan Töre değişikliği ile birlikte baskılı başlayan Beşiktaş, kendi stiline daha yakın oynamaya başladı. Marcelo ile bir kornerde beraberliğe yaklaşan Kara Kartal, topa daha fazla sahip olup oyunu kontrol etti. F.Bahçe ceza alanına etkili gitmeye devam eden Beşiktaş Gomez, İsmail ve Atiba ile yakaladığı net pozisyonlarda kaleci Volkan’ı geçemedi.

Beşiktaş'ta Mario Gomez, Sosa ve Oğuzhan kendi kalitelerinin uzağında bir futbol sergiledi.Beşiktaş’ın en etkili ismi Quaresma’ydı. Siyah-beyazlılar bu yenilgi ile bir şey kaybetmedi ancak önemli bir avantajı yitirdi. 87’de Cenk Tosun’un kaçırdığı gol ise ikili averajı belki de son dakikalardaki bir beraberlik şansının yitip gitmesi anlamına geliyordu.

METİN TEKİN - SABAH

Beşiktaş'ın beklenen oyunu, ikinci yarının 20-25 dakikalık bölümde vardı. Yani oyunu ele alan, domine eden Beşiktaş... Burada da 4-5 tane çok net pozisyon vardı. Bence bu oyunun anahtar ismi Oğuzhan'ın yanı sıra Olcay çizgilerinin çok gerisinde kaldı. Beğendiğim üç isim vardı: İlk yarıdaki kurtarışlarıyla Tolga. Oyun isteği ve yaptıkları ile Quaresma ve Atiba. Bu üçlünün dışındakiler çizgilerinin altında oynadı.

Güneş, doğal olarak ilk yarının sonunda Olcay-Gökhan Töre değişikliğini yaptı. Ha, iyi sonuç aldı mı söylemek zor. Cenk'i geç almasının sebebi, oyunun onun istediği gibi olmasıydı. Yani Beşiktaş oyunun hakimiydi ve pozisyon üretiyordu. Geç kalmasının sebebi buydu ve bence doğru olanı yaptı. Sırf Cenk'i oyuna almak için mevcut baskıyı bozmak çok da akıllıca değildi.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Şenol Güneş'in kendini sorgulaması lazım! "Bu maçta benim hatalarım neydi? Ne yapabilirdim, nerede hata yaptım?" diye… Çok klasik işler yaptı, dün gece… Ama rakip teknik direktör Pereira, mesela Nani ile başlamayarak bile bir değişiklik yaptı. Takım içindeki bazı dengeleri oynattı. Bazen bu işler futbolcuyu hem rahatsız eder, hem de ateşler. Dün gece yaptığı değişikliklerle Şenol Güneş'e teknik olarak üstünlük sağladı.

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Güneş’in Gökhan’sız başlaması, 60’lardaki büyük baskısına rağmen Cenk değişikliği için 80’i beklemesi, bu tarz sıkışan maçları çözebilecek Kerim’i yanında oturtmaması akıl almaz! Güneş formsuzdu diyelim en hafif ifadeyle dün gece.

Beşiktaş 18’inde Necip-Tolgay ikilisi var, Kerim yok. Stoper gerekse Tosic, ön libero gerekse birisi girebilir. O zaman ikisi birden neden 18’de ve Kerim kadro dışında? Bence bu sezonki çıkışıyla Beşiktaş’ta çok daha fazlasını hak ediyor Kerim.

ALİ ECE - YENİ YÜZYIL

Şenol hoca 2. yarıya “Ya hücum ya da hücum” zihniyetiniyle Töre’yi oyuna alarak başladı. 2. yarının büyük kısmında ilk yarıya göre çok daha etkili ve kendi oyununu rakibe dikte eden bir Beşiktaş izledik. Fenerbahçe teknik direktörü Pereira buna 60’da yaptığı duble değişiklikle cevap verdi.

Beşiktaş, ligin bu sezonki en zor deplasmanında oyunu dengeleyip hatta üstünlük kurduğu dakikalarda bazı oyuncuların yaptığı bireysel hatalar, oyun üstünlüğünün skora yansımamasına sebep oldu. Sezonun kalanında bu tip küçük gözüken ama skora büyük etki yapan hatalar azaltıldığı ölçüde Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı devam eder. Fenerbahçe ise UEFA’da da kalede Volkan’la oynarsa orada da daha iddalı olur.

AHMET ÇAKAR - SABAH

Quaresma'nın karşı karşıya yakaladığı pozisyon gol olsa sonuç farklı olabilirdi. F.Bahçe ikinci yarıda hep yaptığını yaptı. Maçı kilitlediler, geriye çekildiler, kontra bulmaya çalıştılar. Bu yarıda Beşiktaş da golü bulabilecek pozisyonlar yakaladı

Bu yarıda Beşiktaş da golü bulabilecek pozisyonlar yakaladı ama bence gecenin en iyilerinden biri olan Volkan Demirel takımını kurtaran isim oldu. Sonuçta görünen o ki lig yeni başlıyor ve yine görünen o ki son haftaya kadar inanılmaz bir yarış bizleri bekliyor.

ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET

Derbiler böyledir. Bazen iki tarafı da yüceltir, kutsarsınız.. Sonra da hayal kırıklığına uğrarsınız. Hayır, yüceltirken ya da kutsarken abartmış sayılmazsınız... Evet, iki takım da bu ligin ortak efendileridir... İkisi de iyi futbol oynamakta, zaman zaman döktürmektedir. O nedenle takdir hislerinizi yüceltme ve kutsama ölçeğine çıkarabilirsiniz. Ama yanıltabilirler sizi... Dün olduğu gibi... Dün ev sahibi batırır ve döktürürken, Kadıköy’e lider kimliğiyle gelen konuk takım şaşırdı, pıstı, tırstı.

ÖMER ÜRÜNDÜL - SABAH

Ricardo Quaresma takımın en iyisiydi. Gökhan Töre ikinci yarı ofansa hareket getiren isimdi. Sosa ve Oğuzhan çok olumsuz bir performans sergilediler. Orta sahadaki bu eksikliğe rağmen Atiba yine iyi ayakta kaldı. İki yeni stoperindeki uyumsuzlukta zaman zaman açıkça görüldü. Bana göre; Şenol Güneş'in Cenk hamlesi geç kaldı.

CEM DİZDAR - FANATİK

Bu maça, doğru bir tutum olarak ‘düşük yoğunluklu atmosfer’de hazırlanan Beşiktaş, sadece bir maçı kaybetti. Özellikle ikinci yarıdaki dirençleri ligdeki avantajlı konumlarını koruyacaklarına dair ciddi ipuçları verdi kanımca.

TURGAY DEMİR - FOTOMAÇ

Derbiler böyledir, birbirine denk olan takımlar kazanabilecekleri kadar pozisyon buldular. Dün gece de pozisyonlar eşit sayılır fark o pozisyonları kimin değerlendirdiğiyle ortaya çıkıyor. Fenerbahçe yakaladığı pozisyonları değerlendirdi, Beşiktaş kah direğe takıldı, kah Quaresma kötü vurdu, kah Gomez Oğuzhan'a bırakmadı, kah Cenk Tosun altı pastan dışarı attı

Maçın ilk yarısında Fenerbahçe'nin yüklendiği dakikalarda Quaresma'nın kaçırdığı iki gol var ki aslında orada skor belli oldu. O gollerden birini atarsan rakibin panikler ve maçın kontrolü senin eline geçer. Beşiktaş cephesine bakınca Şenol hoca neden şunu oynattı, neden falancayı oynatmadı diyemem, bana göre doğru takımla çıktı.

SERHAT ULUEREN - VATAN

Teknik Direktör Güneş’in dersini çok kötü çalıştığı ve bir sürü kırık not aldığı dün gece Beşiktaş yine de kazanabilirdi. Quaresma, Cenk, Atiba, Marcelo ve Mario Gomez’le net fırsatları amatörce vuruşlarla ağlara gönderemezsen kaybedersin.

Sahanın Beşiktaş adına en etkili silahı tartışmasız Quaresma. Evet 26’da Gomez’in harika pasında ağır kalması ve o kötü vuruş Portekizli’ye yakışmamış olabilir ama Quaresma da oynamasa Beşiktaş daha aciz durumlarda kalabilirdi. Tolga Zengin önemli kurtarışlar yaptı yapmasına ama asla güven vermiyor. Yani ben Beşiktaş takımında oynasam ve top kaleme yaklaşsa heyecanlanır ve “eyvah golü yedik” dediğim anlar çok olur.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Şenol Güneş'in oturmuş kadrosu vardı ve tercihlerininin büyük bölümünün ne olacağını maçtan önce herkes biliyordu. Tabii, Pereira da bunun farkındaydı. Sistemindeki eksikliklere tedbir alamadı ve yenilgiyi izledi.

Etkili silahı kenar akınlarını neredeyse hiç yapamadı Beşiktaş. Olcay-Quaresma yer değişikliği de çok işe yaramadı. Devre arasında Gökhan’ı alması doğru hamleydi. Milli yıldız beraberlik golü için çabaladı ama olmadı. Sosa kötü, Atiba baskıda, Gomez kayıp, Oğuzhan etkisiz olunca Beşiktaş maçı daha ilk yarıda kaybedebilirdi. Bağlantı kesilince bildiğimiz Beşiktaş’ı seyredemedik. Fenerbahçe maçı daha çok isteyen taraf olarak sahadaydı.

GÜVEN TANER - STAR

BJK ikinci yarı başında kurduğu baskıyı sürdüremedi. Oyunu bu kez yorulmuş rakibinin ilkelerine uyarak sürdürdü. Biraz da istediğini yapamamanın güven kırıklığını yaşamaya başladı. Ve savunmayı boşlayıp, acemice hatalarla ikinci golü yediler. Gomez’in son anda kaçırdığı gol çok can sıkıcıydı. Çünkü bu, ileride çok büyük bir değer olabilecek yarıştaki ikili averajı da rakibine vermekti.

[Ahmet Çakar'dan Cüneyt Çakır'a çok sert sözler](https://www.mynet.com/ahmet-cakardan-cuneyt-cakira-cok-sert-sozler-93510-myspor)

SİNAN VARDAR - FOTOMAÇ

Beşiktaş Ersan Gülüm'ü Çin'e satarken bunu transfer başarısı olarak yorumlamıştık ancak Ersan'ın yerine alınan Alexis tam bir felaket. Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum; bu Alexis'i çok aradınız mı? Altyapıdan bir oyuncu monte et daha iyi. Bu savunma anlayışı Beşiktaş'a daha çok puan kaybettirir.

ATIF KEÇECİ - ZAMAN

İkinci yarıya Beşiktaş, Olcay-Gökhan Töre değişikliği ile başladı. Bu defa oyuna hızlı giren taraf konuk takımdı. 48'de Sosa topa doğru ayağıyla vursa skora eşitlik gelebilirdi. Oğuzhan'daki durgunluk Sosa'ya daha çok yük binmesini getirdi. Buna rağmen bu dakikalarda Sosa, Marcelo ve İsmail Köybaşı ile yakaladığı fırsatları sayıya çevirememek skoru eşitleme şansını da kaybettirdi.

[Van Persie ile röportaj yapan gazeteci hastaneye kaldırıldı](https://www.mynet.com/van-persie-ile-roportaj-yapan-gazeteci-hastaneye-kaldirildi-93509-myspor)

OKTAY DERELİOĞLU - TAKVİM

Beşiktaş adına büyük bir avantaj vardı. Beraberlik de Beşiktaş için çok önemli bir skordu. Ama bunlara rağmen Fenerbahçe'nin bu kadar atak oynamasına rağmen ilk yarıda net bir gol pozisyonu yakaladı Quaresma'yla. Bu gol olsaydı maçın rengi değişecekti.

Oyunun kontrolü Beşiktaş'ın lehineyken Alexis'in hatasından ikinci gol geldi. İlk golde de bence Alexis'in hatası vardı. Bu ikinci golle maç bir anda koptu. Bundan sonraki süreçte de Şenol Güneş maça geç müdahale etti. İkinci yarıda Cenk'in oyuna girmesi geç kalan bir hamleydi. Çünkü Fenerbahçe işini görmüş ve maçı kazanmıştı.

[Tolga Zengin'e derbide tepki!](https://www.mynet.com/tolga-zengine-derbide-tepki-93499-myspor)

YEMEN EKŞİOĞLU - FANATİK

Eğer Beşiktaş 2 açıkları yani Quaresma ve Gökhan Töre’yi içeriye sokup, Beck’le İsmail’i oyuna katkı yönünde hücumda kullanamazsa, hele Sosa ve Olcay ligin ilk yarısındaki verimi yakalayamazsa, maalesef 2014-2015 sezonunun son 4 maçında olduğu gibi şampiyonluk kusura bakmayın hayal olur. Çünkü Beşiktaş maalesef bazı konularda yapayalnız.

MUSTAFA SAPMAZ - AKŞAM

Şenol Güneş’in baskı altında kendini iyi hissetmediği görüldü. Kaybetseler bile bir maç eksiklerinin olması, bu maça kadrosunda değişiklik yapmamasına yol açtı. Trabzon deplasmanında kazanırlarsa yine lider olacak Beşiktaş. Oysa bu maçı F.Bahçe’nin zaafları üzerine mikro taktik ile başlasalar, Trabzon maçını ligin finaline çevirebilirdi.

[Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıldırtan pozisyonlar](https://www.mynet.com/fenerbahce-besiktas-derbisinde-cildirtan-pozisyonlar-93498-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler