SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Gaziantepspor'a fark attı

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, Gaziantepspor'la İstanbul'da karşılaştı. 41 gün sonra lig maçına çıkan Siyah-Beyazlılar rakibini Gökhan Töre, Oğuzhan ve Mario Gomez'in (2) attığı gollerle 4-0 yendi. Bu skorla Beşiktaş, 20 maçta 46 puan toplayan lider Fenerbahçe ile puan farkını 2'ye indirdi. (18 maçta 44 puan).

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2118825-besiktas-gaziantepspor.html)**

BEŞİKTAŞ 4 - 0 GAZİANTEPSOR

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

BEŞİKTAŞ: Tolga, Andreas Beck, Rhodolfo (Dk. 20 Delgado), Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan (Dk. 75 Necip), Sosa (Dk. 84 Cenk Tosun), Gökhan Töre, Olcay, Gomez

GAZİANTEPSPOR: Bora, Elyasa, Vranjes, Erdem, Chibuike, Larsson, Orkan (Dk. 66 İlhan Parlak), Abuda (Dk. 75 Hürriyet), Barış, Marçal (Dk. 20 Koray Arslan), Habibou

GOLLER: Dk. 38 Gökhan Töre, dk. 42 Oğuzhan Özyakup, dk. 61 ve 70 Mario Gomez (Beşiktaş)

SARI KART: Hürriyet (Gaziantepspor)

Gaziantepspor Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle maça hızlı başladı. Henüz 14. saniyede Larsson ceza saha içerisinde bir anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Tolga başarılıydı.

9. dakikada Siyah-Beyazlılar gole çok yaklaştı. İki rakibinin arasından ceza alanına giren Mario Gomez, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu çekmek isterken yerde kaldı. Meşin yuvarlak kaleci Alperen'de kaldı.

13. dakikada Beşiktaş bu kez Olcay'la tehlikeli geldi. Sol çaprazdan hızla içeri giren Olcay'a karşı kaleci Alperen, daha önce Gomez'e yaptığı gibi yatarak topu kontrol etti.

16. dakikada bu keZ Oğuazhan'la gelen Beşiktaş yine tabelayı değiştiremedi.

İlk yarının ortalarında top orta sahada mücadele şeklinde sürerken Beşiktaş, 38. dakikaya kadar sahanın en etkili oyuncusu Gaziantepspor kalecisi Alperen'in büyük hatasıyla 1-0 öne geçti. Gökhan Töre sol çaprazdan kale önüne ortaladı. Kaleci Alperen topu kolları arasından kaçırınca Siyah-Beyazlılar 1-0 öne geçti. 42. dakikada Oğuzhan ile Beşiktaş farkı 2'ye çıkarttı.

Bu dakikada İsmail Köybaşı rakip sahada pres yapıp topu kazandı. Ceza sahasına ortaladı. Formda oyuncu Oğuzhan ilk yarının yarının skorunu belirledi: 2-0...

İlk yarıda olduğu gibi ikinci 45 dakikaya da Gaziantepsor iyi başladı.

50. dakikada Habibou, Chibuike'nin pası sonrası kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Afrikalı oyuncunun şutunda Tolga başarılıydı.

55. dakikada yine kaleci tolga shane aldı. Orkan'ın pasında gole çok yaklaşan Habibou'nun şutunu Tolga enfes bir kurtarışla çeldi. Beşiktaş 60. dakikadan sonra Gaziantepspor kalesinde yine ağırlığını hissettirmeye başladı.

61. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Sosa'dan aldığı pası iyi değerlendiren Mario Gomez farkı 3'e çıkarttı.

70. dakikada Alman yıldız bir kez daha fileleri havalandırdı. Sol kanattan İsmail Köybaşı'nın ortasına gelişen vuran Mario Gomez kendisinin 2. takımının 4. golünü attı.

Kalan dakikalarda oyun orta saha şeklinde geçti ve başka gol olmadı. Gaziantepspor'u 4-0 yenen beşiktaş 18 maçta 44 puana yükseldi. Lider Fenerbahçe'nin 20 maçta 46 puanı var. Siyah-Beyazlılar çarşamba günü Konyaspor'la Ziraat Türkiye Kupası'nda önümüzdeki pazar da Süper Lig'de Başakşehirspor'la İstanbul'da karşılacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler