SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman'dan Sosa ve Quaresma açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni transferlerin imza töreninde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş, yeni transferleri Boyko, Alexis Delgado ve Marcelo'ya imza töreni düzenledi.

Törene katılan Siyah-Beyazlılar'ın Başkanı Fikret Orman, yeni transferlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, gündemle ilgili açıklamalar da yaptı. Ersan'ın Çin'e transfer olmasını değerlendiren Orman, tecrübeli futbolcunun gelen teklifler sonucunda kendisinin gitmek istediğini, Ersan'ı normalde gönderme gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

"Oyuncularımızın hiçbirisi makine değil"

Boyko'yu almayı çok istedik. Aslında almak için de çok uğraştık. Kadromuza kattığımız için çok mutluyum. Alexis, scout ekibimizin izlediği, uzun zamandır takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Marcelo ile sezon başı ilgilenmiştik. hayatta her şey kısmet. Demek kaderinde İstanbul'a gelmek vardı. Marcelo'nun uzun zaman bizimle olacağını ve bu forma için ter dökeceğini düşünüyorum. Bir de Aras var, genç. Çok kabiliyetli bir forvet oyuncusu. Uzun yıllar bize hizmet edecek. Aras sakatlıktan çıktığı için forma giyeceği bir takıma gitmesi bizim için daha iyi. O yüzden İspanya'ya gönderdik. Marcelo için Milosevic'i satın alma opsiyonu olmadan verdik. Seneye bizimle olacak ve bize uzun yıllar katkı sağlayacak. Oyuncularımızın hiçbirisi bir makine değil. Onlar insan. Bir yere transfer olma meselesi onların isteklerine bağlı. Biz olaya yalnızca maddi olarak değil, ahlaki olarak da bakıyoruz.

"Ersan Çin'e gitmek istedi"

Ersan epey zamandır Çin kulüplerinin ilgilendiği bir futbolcuydu. Oyuncunun da alacağı paralar hakkında kafası karışmıştı. Biz Ersan'ı satmak istemiyorduk ama Ersan'ın bizim için özelliği var. Önemli Beşiktaş duruşları gösterdi. Arzusunu kırmadık. Satmasaydık ne olurdu? Ersan'ın aklı gitmişti. Belki biraz daha yüksek satardık ama elimizden geleni yaparak 7 milyona satış gerçekleşti. Ersan yılbaşına kadar olan alacaklarını alacak, Ocak ayı için 150 bin eurosunu bıraktı, helalleştik. Görüşmeleri Ahmet Nur Çebi ile beraber götürdük. Ersan Allah korusun sakatlansa Beşiktaş maça mı çıkmaycaktı? Şuan çok önemli iki stoperimiz bir de Tosic var. Problem olmaz İnanın.

"Sosa ve Quaresma'ya teklif gelmedi"

Net olarak söylüyorum; ne Sosa için ne de Quaresma için bir teklif geldi. Gelseydi de satmazdık. Şampiyonluğa kilitlendik. Bizim tek bir arzumuz var. Şampiyonluk turunu Vodafone Arena'da atmak. Şenol Hoca, Ersan için konuştu ama biz, Ersan'ı satmadık, kendisi gitmek istedi. Hocamızla bir problemimiz yok.

"Yazın Çin'de kamp yapmak istiyoruz"

Beşiktaş, Çin'de çok tanınan bir kulüp. Transfere gelen arkadaşlarla da konuşuyoruz orada takip ediliyoruz. Yazın kamp döneminde Çin'de bir kamp gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim statla ilgili net verdiğimiz bir tarih yoktur. Sanırım 20'si gibi net tarih verebilecek durumda oluruz. Transfer çalışmasını beraber yürüttüğümüz Erdal Torunoğulları'na da teşekkür ediyorum.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler