SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman: Çok istiyorsa bırakın gitsin

Beşiktaş Başkanı, başarılı futbolcunun kararlı tutumu karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Çin kulübüyle yıllığı 3.5 milyon eurodan 3 senelik resmi sözleşme imzalayan Ersan'ın, “Hayatımın teklifini aldım, bırakın gideyim” diyerek, siyah-beyazlı kulüple yollarını ayırdığı ortaya çıktı.

Çin kulüplerini bir yıldır peşinden koşturan Beşiktaş’ın Avustralya pasaportlu futbolcusu Ersan Gülüm dün resmen Hebei China Fortune takımına transfer olurken, siyah-beyazlı yönetim ve teknik heyetin bu ayrılığa uzun süre direndiği belirlendi.

Başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş’in, Ersan’ı kadroda tutmak için yoğun çaba harcadığı ancak 28 yaşındaki başarılı futbolcunun gitmek için ısrar ettiği öğrenildi. Çin kulübü ile yıllığı 3.5 milyon eurodan 3 senelik sözleşme imzalayan Ersan’ın, “Hayatımın teklifini aldım, bırakın gideyim” dediği ortaya çıktı. Ersan’ın kararlı tutumu nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan Başkan Orman’ın ise yöneticilerle yaptığı toplantıda “Madem kalmak istemiyor o zaman bırakın gitsin” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

'Fırsat ayağıma geldi’

Kar yüzünden ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor ile oynanacak maçlarda Marcelo ile Alexis’in forma giyemeyecek olmasını da göz önünde bulundurarak Ersan’ı takımda tutmaya çalışan siyah-beyazlı yöneticilerin, tecrübeli futbolcuya son olarak, “Vodafone Arena’da, Beşiktaş formasıyla şampiyonluk turu atmak istemez misin?” dediği öğrenildi.

Beşiktaş’ın kalbinde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Ersan Gülüm’ün ise “Böyle teklifler bir futbolcunun kariyerinde kolay kolay olmaz. Ben de erteleme maçlarını oynayarak gitmek isterim. Beşiktaş maddi ve manevi bana çok katkı sağladı. Karşılıklı fedakârlıklar yaptık. Ancak hayatımın en büyük fırsatlarından biri ayağıma kadar geldi. Bana anlayış göstereceğinize inanıyorum” diyerek izni istediği vurgulandı.

Mersin için ret

Ersan’ın kararlı tutumu üzerine transfere onay veren Beşiktaşlı yöneticilerin, Hebei China Fortune kulübü yetkilileriyle masaya oturarak başarılı futbolcuyu 17 Şubat’ta Mersin İdmanyurdu ile yapılacak erteleme maçından sonra göndermeyi teklif etti. Ancak Ersan’ın bonservisine 7 milyon euro ödeyecek olan Çin kulübünün bu öneriyi geri çevirdiği belirlendi.

Feda demişti

Ersan Gülüm 2012’de 1 milyon 200 bin euro olan yıllık ücretini 750 bin euroya, 20 bin euro olan maç başı parasını ise 12 bin euroya düşürmüştü.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler