SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenk Tosun'dan Bilic'e şampiyonluk eleştirisi

Antalya kampında soruları yanıtlayan Cenk Tosun yedek kalışından Siyah-Beyazlı kulübe transferine kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cenk Tosun... Beşiktaş’ta ne zaman şans verilse kendini gösteren ve gollerini atan isim. Gomez’den şans bulup ilk 11'de yer alamasa da sonradan oyuna girdiği maçlarda takımını sırtlayan isim olarak gündeme geldi.

Gomez ile söze başlayan Cenk, “Sezon başı iyi çalıştım, ekstra özel idmanlar yaparak kampa hazır geldim. Tabi Gomez’in gelişi ve başarılı oluşu beni arka plana attı. Ama ben kendimi Gomez’in yedeği olarak görmüyorum. Girmişim golleri atmışımdır. Daha fazla şans bulmayı ben de istiyorum ama bu hocanın bileceği iş ve ben de buna saygı duyuyorum...

Gomez çok başarılı. Her maç golünü atıyor. Gomez’den en önemli eksik yanım onun benden daha tecrübeli olması. Kendisinden çok şey öğreniyorum. Eksik yanım fazla yok. Ama hepimiz insanız o da düşüşe geçebilir önemli olan benim o anda hazır olmam” dedi.

‘GÖRÜNMEZ ADAM GİBİ’

“Gomez bana çok moral veriyor. Aramız iyi. O da beni takdir ediyor. İki ayağımı kullanmam hoşuna gidiyor. O da iki ayağını kullanıyor. Aynı tipte oyuncuyuz. Ama değişik özelliklerimiz var. En büyük özelliği doğru yerde duruyor. Bazen hiç görünmediği maçta bile sahneye çıkıyor. Adeta golü kokluyor. Görünmez Adam gibi. Beşiktaş’ın adına iki ayaklı adam olması önemli...

Çünkü iki ayağını kullanıldığın zaman karşı defans şaşırıyor. Çünkü tek ayağını kullandığın zaman defans biliyor ve sen vurana kadar araya giriyor. Zaman zaman hassas olduğum oluyor. Haksızlığa uğradığım zaman kafaya taktığım oluyor ama bunu idmanlara yansıtmıyorum. Ama takmamak gerek. Özellikle geçen sene bu yaşandı.”

‘BENİM TRANSFERİM ÖRNEK OLUR’

“Sözleşmemin bitmesine yarım sezon kalmıştı Gaziantep’te iken. Başka kulüplerle görüşme hakkım vardı. Fenerbahçe devreye girmişti Gaziantep, Fener’den daha fazla para alacaktı. Ben Beşiktaş’a gitmek istedim. Alacaklarımdan vazgeçtim. ‘Gaziantep de kazansın’ diye...

Türkiye’de benim transferim örnektir. Avrupa’da çok olur devre arası anlaşılır sezon sonu gidersin. Ben Beşiktaş ile anlaştım 3 gün sonra Beşiktaş’a karşı oynadım en iyi mücadeleyi verdim.”

‘KRİTİK GOLLER ATIYORUM’

“Ben kendimi nöbetçi golcü olarak görmüyorum. Daha fazla şans bulduğumda faydalı olan bir oyuncuyum. Beni çok etkilemiyor. Kritik goller atıyorum. Girip de gol atmak belki 11’de oynamaktan çok daha önemli. Hoca seni çevirmek için güvendiği için sahaya atıyor. Eskiden sonradan girince alışamıyordum ama şimdi alıştım.”

‘BILIC ROTASYON YAPSA ŞAMPİYON OLABİLİRDİK’

“Geçmişe çok dönmek istemiyorum. Kimseyi de suçlamak istemiyorum. Ama geçen yıl daha fazla şansı hak ettim. Oyuna girer girmez attığım maçlar oldu. Çok kulvarda oynadık. Çok yorulduk. Bilic çok fazla rotasyona gitmeyi sevmiyordu. Sadece ben değil 3-4 oyuncu değiştirse belki de şampiyon olabilirdik.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler