SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın serisini Akhisar bozdu

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında lider Beşiktaş, sahasında ağırladığı Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. 2. haftadaki Trabzonspor yenilgisinin ardından ligde ve Avrupa'da çıktığı 15 maçta (10 galibiyet-5 beraberlik) kaybetmeyen Siyah - Beyazlıların serisi son buldu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 0 - 2 AKHİSAR BELEDİYESPOR

STAT: Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Esat Sancaktar
BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail Köybaşı, Atiba, Oğuzhan, Sosa (Dk. 64 Gökhan Töre), Quaresma, Olcay (Dk. 46 Cenk), Gomez (Dk. 86 Kerim Frei)
AKHİSAR BELEDİYE: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner, Kadir, Merter, Custodio (Dk. 57 Aykut Çeviker), Güray (Dk. 63 Onur), N'Guemo, Sami (Dk. 81 Bruno Mezenga), Rodallega
SARI KARTLAR: Olcay, Oğuzhan, Cenk, Quaresma (Beşiktaş), Güray, Douglao, Ahmet Cebe) (Akhisar)
GOLLER: Dk. 4 Güray, dk. 40 Sami (Akhisar)

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta oynanan Sivasspor maçında hastalığı nedeniyle antrenmanlara çıkamayan Gökhan Töre'yi kadroya dahil etmemiş, Skenderbeu maçında ise 11'de sahaya sürmüştü. Deneyimli hoca, bu maçta ise Gökhan Töre'yi yedek soyundururken, hafta içi oynanan Avrupa Ligi maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Ersan Gülüm'ün yerine ise Dusko Tosic'e forma şansı verdi.

Maç hızlı başladı. 4. dakikada Ahmet Cebe sağdan taşıdığı topu şık bir pasla savunmanın arkasına yolladı. Arkaya iyi sarkan Güray topu aldı ve Tolga'yı geçerek boş ağlara gönderdi: 0-1.

8. dakikada bu kez Beşiktaş tehlikeli geldi. Quaresma'nın arka direğe ortasına iyi yükselen Gomez'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125123/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-akhisar-belediyespor-macindan-kareler-2015-2016-155351-myspor)

Siyah - Beyazlılar yediği golden sonra daha çok pas yaparak oyunu kendi kontrolüne almaya başladı. 17. dakikada Ricardo Quaresma'nın ceza sahası dışından şutu direğin yanından auta gitti. 19. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Sosa, kısa paslarla ceza sahasına girdi, şutu direğin dibinden dışarı çıktı.

23. dakikada Quaresma'nın kullandığı kornere arka direkte Tosic yükseldi ancak kaleci parmak uçları ile bir daha kornere gönderdi.

[Tolga Zengin’e Beşiktaş taraftarından protesto](https://www.mynet.com/tolga-zengine-besiktas-taraftarindan-protesto-89672-myspor)

Beşiktaş'tan arka arkaya 3 tehlikeli atak geldi. 35. dakikada Oğuzhan ceza sahası çizgisinden çok şık bir şut çıkardı. Kaleci Lukac aynı güzellikte çıkardı. Bir dakika sonra Olcay soldan getirdiği topu içeriye çevirdi. Yaşanan karambolde top Quaresma'nın önünde kaldı. Boş kaleye vuruşunu yapan oyuncunun şutu yandan auta çıktı. 38. dakikada ise Olcay'ın arka direkte önüne indirdiği topu alan Mario Gomez, dönüp vuruşunu yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.

Beşiktaş oynadı, Akhisar bir gol daha buldu. 40. dakikada kontratakla çıkan Akhisar'da Sami Rhodolfo'dan sıyrıldı. Ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı. Tolga'dan seken top ağlarla buluştu: 0-2.

Siyah - Beyazlılarda 43. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşu Lukac son anda kornere çeldi.

45. dakikada Oğuzhan ceza alanı dışından şansını denedi. Lukac topu kornere gönderdi ve ilk yarı bu şekilde sonuçlandı.

Beşiktaş ikinci yarıya Olcay Şahan-Cenk Tosun değişikliğiyle başlayarak forveti çiftledi.

Akhisar gole çok yaklaştı! 56. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Akhisar Belediyespor'da topla buluşan Rodellega'nın sert şutu üst direkten döndü. Akhisar'ın şu ana kadar 3 şutundan ikisi gol olurken biri de direkten döndü.

64. dakikada Sosa'nın yerine Gökhan Töre oyuna girdi.65. dakikada Oğuzhan, yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve haftaya oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

Siyah-Beyazlılar ikinci yarıda da baskısını devam ettirdi. 68'de Oğuzhan'ın şutu defansa çarparak kornere gitti. 70. dakikada Cenk Tosun'un sağ çaprazdan şutu Douglao'ya çarptı ve dışarı çıktı.

84. dakikada Bruno Mezenga ceza alanı dışından sert bir şut çekti. Tolga uzandı ve topun sahibi oldu.

Beşiktaş'ta 90. dakikada sarı kart gören Quaresma da cezalı duruma düştü. Oğuzhan gibi o da Kayseri deplasmanında oynayamayacak.

Kalan dakikalarda Beşiktaş, baskısına rağmen gol bulamadı ve karşılaşma Akhisar'ın 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler