SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Avrupa'da da lider!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'yu Cenk Tosun'un 35 ve 78. dakikalarda attığı golle 2-0 yenerek 9 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Grubun diğer maçında ise Sporting Lizbon deplasmanda Lokomotif Moskova önünde 4-2 galip geldi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 0 SKENDERBEU

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (Polonya)
BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan (Dk. 32 Tosic), İsmail, Necip, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 84 Olcay), Oğuzhan, Kerim Frei (Dk. 69 Quaresma), Cenk
SKENDERBEU: Shehi, Jashanica, Vangjeli, Radas, Abazi, Latifi (Dk. 79 Drogni , Esquerdinha, Lilaj, Salihi (Dk. 83 Djair), Berisha (Dk. 46 Arapi), Olayinka
SARI KARTLAR: Lilaj, Vangjeli (Skenderbeu)
GOLLER: Dk. 35, 78 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Siyah-beyazlı ekip, aldığı bu galibiyetle puanını 9'a yükseltti ve grupta liderlik koltuğuna oturdu. Gruptaki diğer maçta Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'un, Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova'yı 4-2 yenmesiyle ikinci tura yükselecek takımlar, son haftaya kaldı.

Beşiktaş, gruptaki son maçında 10 Aralık'ta deplasmanda Sporting Lizbon ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, Portekiz temsilcisi karşısında sahadan beraberlikle ayrılsa dahi, diğer karşılaşmanın sonucuna bakılmaksızın ikinci tura yükselecek.

Şenol Güneş maça sürpriz sayılabilecek bir 11'le çıktı. Mario Gomez, Olcay ve Quaresma yedek beklerken Necip, Kerim Frei ve Cenk Tosun forma şansı buldu.

Siyah - Beyazlılar maça hızlı başladı. Mücadelenin henüz 3. dakikasında Skenderbeu kendi yarı sahasından çıkarken Berisha kaleciye doğru hatalı bir pas verdi ve Cenk topu kaptı. Cenk Tosun'un ceza sahası içine girerek yaptığı şut auta çıktı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Beşiktaş süratli çıktı. Gökhan'ın pasıyla Oğuzhan savunmanın arkasına kaçtı. Ceza alanı ön çizgisine pasını çıkardı ancak Cenk'ten önce savunma araya girdi.

Skenderbeu tehlikeli geldi. 13. dakikada yarı sahasından hızlı çıkan Arnavutluk temsilcisi, Beşiktaş yarı sahasına uzun bir top yolladı. Salihi ceza sahası içine girdi ve Tolga ile karşı karşıya kaldı. Ancak Salihi'nin sol çaprazdan vuruşunda top auta gitti.

[Maçtan kareler-![Beşiktaş-Skenderbeu maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125090/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-skenderbeu-macindan-kareler-155342-myspor)

18. dakikada Ersan'ın güzel pasıyla sol kanattan ceza sahasına hareketlenen Kerim Frei, ortada bomboş pozisyondaki Cenk'i düşündü ancak rakip savunma kornere yolladı. Kullanılan köşe vuruşunda Necip topa yükseldi ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk 20 dakikasına Beşiktaş orta sahada organize olmakta zorlandı. Hücum bölgesinde rakibe baskı yapan Siyah-Beyazlılar Cenk Tosun ile net bir gol kaçırdı. Rakip Skenderbeu ise daha çok kendi alanında bekleyip uzun toplarla Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Beşiktaş'ta bir pozisyonda baldırından sakatlanan Ersan Adem Gülüm oyuna devam edemedi ve yerine Tosic oyuna dahil oldu.

35. dakikada İsmail'in soldan ortasına penaltı noktasında müthiş yükselen Cenk Tosun, sert bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş ilk devrede olduğu gibi etkili başladı. 47. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan cenk Tosun ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı, kaleci topu güçlükle kornere çeldi. Bu pozisyondan 5 dakika sonra inanılmaz bir gol kaçtı. Kullanılan serbest vuruşta Tosic topu arka direkte önüne aldı. Kaleciyle karşı karşıya vurdu ancak top kaleci Shehi'den döndü.

60. dakikada Gökhan'ın ara pasında savunmadan seken top sol çaprazda Cenk'in önünde kaldı. Cenk dönerek dar açıdan vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

Cenk Tosun inanılmazı başardı! 69. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Beşiktaş'ta Gökhan Töre topla buluştu ve hızlı bir şekilde Skenderbeu yarı sahasına hareketlendi. Gökhan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Tosic'in ortasında Cenk Tosun 6 pasta boş kaleye topu gönderemeyerek zor olanı yaptı.

76. dakikada Skenderbeu soldan bir korner kullandı. Radas penaltı noktasından kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.

Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı! 78. dakikada hızlı gelişen Siyah - Beyazlıların atağında Gökhan Töre arka direk önünde Quaresma'yı hareketlendirdi. Portekizli yıldız daha müsait durumdaki Cenk'i gördü ve durum 2-0'a geldi.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Siyah - Beyazlılar karşılaşmayı 2-0 kazandı.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu güncel puan durumu:


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler