SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu, İsmail Köybaşı'yı istiyor

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ta önemli bir çıkışa imza atan İsmail Köybaşı, Ukrayna devinin radarına girdi. Tecrübeli futbolcuyu Antalya'da izleyen ve gelişiminden memnun olan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, yıldız ismi takımının yeni sol beki yapmayı hedefliyor.

Siyah-Beyazlı formayla geçen sezon sadece 7 mücadelede 90 dakika görev yapabilen İsmail Köybaşı, Slaven Bilic’in takımdan ayrılmasının ardından Şenol Güneş’le beraber önemli bir çıkışa imza attı.

İlk etapta sezon başında sol bekteki yerini Dusko Tosic’e kaptıran ancak formasını ligdeki Çaykur Rizespor mücadelesiyle geri kazanan 26 yaşındaki futbolcu, sergilediği başarılı görüntünün ardından Ukrayna devi Shakhtar Donetsk’in radarına girdi. 2002-04 sezonları arasında Beşiktaş’ın başında da görev yapan Shakhtar’ın deneyimli teknik adamı Mircea Lucescu’nun, uzun süredir tecrübeli ismi izlettiği ve takımında görmek için yönetime öneride bulunduğu ortaya çıktı.

Luce oldukça ısrarcı

Milli maçlar sebebiyle geçtiğimiz Ekim ayında liglere verilen ara sonrasında Antalya’da Beşiktaş’la beraber kamp yapan Ukrayna temsilcisinin hocasının, Siyah-Beyazlılar’ın burada Osmanlıspor’la oynadığı hazırlık maçında İsmail Köybaşı’nı izlediği ve listesine eklediği öğrenildi. Beşiktaş’ın yıldızını Shakhtar’ın scouting ekibi aracılığıyla da izleten Luce’nin, başarılı futbolcuyu kulübünün yeni sol beki yapmayı planladığı bildirildi. Kadrosunda bu bölgede görev yapan isimlerden Vyacheslav Shevchuk’un 36 yaşına gelmesi, Marcio Azevedo’nun da takımla yollarını ayırma hazırlığında bulunması sebebiyle Rumen teknik adamın, İsmail’i takımına kazandırma konusunda ısrarcı olduğu konuşuluyor.

Ara transferde teklif yapılacak

2009’dan beri yer aldığı Beşiktaş’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Köybaşı için şimdiden nabız yoklamaya başlayan Shakhtar’lı idarecilerin, Ocak ayında resmi temaslara başlayıp transfere nokta koymayı planladığı iddia ediliyor. Kara Kartal’daki performansıyla tekrar Milli Takım kadrosuna giren başarılı sol bekin Türkiye’nin Euro 2016 kadrosunda yer alma ihtimalini de düşünen Ukrayna devinin, ara transfer döneminde İsmail’e Turuncu-Siyahlı formayı giydirmeyi hedeflediği bildirildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler