SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Eskişehir'de Gomez'le esti

Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasında Beşiktaş deplasmanda Eskişehirspor'u Mario Gomez'in attığı gollerle 2-1 mağlup etti

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ESKİŞEHİRSPOR 1 - 2 BEŞİKTAŞ

STAT: Eskişehir Atatürk

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Esat Sancaktar

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil, Birol (Dk.65 Anıl Karaer), Emre Güngör, Özgür, Ben Khalifa, Toko, Onur (Dk.59 Pinto), Engin, Defederico (Dk.46 Kaan Kanak), Gekas

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan, Sosa (Dk.67 Olcay), Quaresma (Dk.46 Necip), Gomez (Dk.78 Cenk Tosun)

GOLLER: Dk. 87 Gekas (Eskişehirspor) Dk.33, 56 Mario Gomez (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Toko, Özgür, Ben Khalifa (Eskişehirspor), Quaresma (Beşiktaş)

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftaya 13 puanla lider giren Beşiktaş, 4 puanla ligin 17. sırasında bulunan Eskişehirspor deplasmanına çıktı.

Şenol Güneş beklenenin aksine Olcay'ın yerine Quaresma'ya görev verirken, Sporting maçında 11'de başlayan Necip'in yerine Oğuzhan, İsmail'in yerine ise Tosic forma şansı buldu. Eskişehirspor'da maçın başlamasına dakikalar kala sakatlanan Sezgin'in yerine Emre Güngör 11'de başladı. Ev sahibi ekibin orta alandaki en önemli oyuncusu Raheem Lawal 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Liderliğini sürdürmek isteyen Siyah-Beyazlılar, Eskişehirspor'a göre maça daha atak başlayan taraftı. Hücum bölgesinde Sosa ve Quaresma ile etkili olmaya çalışan Kara Kartallar ilk 15 dakikada net bir gol pozisyonu üretemedi.

Karşılaşmanın bu dakikalarında Eskişehirspor ise kontraataklarla Gekas'ı topla buluşturma çabasındaydı. Kırmızı-Siyahlılar zaman zaman bunda başarılı olsa da Rhodolfo ve Ersan pozisyonların olgunlaşmasına izin vermediler.

33.dakikada Beşiktaş son haftaların formda ismi Gomez'in golüyle 1-0 öne geçti. Siyah-Beyazlılar gelişen Eskişehirspor atağında topu savunmasından hızla çıkardı ve sağ kanatta bulunan Quaresma'ya aktardı. Portekizli yıldızın yerden ortasında ceza sahası içinde bomboş durumda olan Alman yıldız sol ayağıyla topu ağlarla buluşturdu.

41. dakikada Eskişehirspor inanılmaz bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Orta alanın ortasında topla topla buluşan Onur'un derin pasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Ben Khalifa vuruşunu yaptı, Tolga sona anda topu çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.

[Maçtan kareler![Eskişehirspor - Beşiktaş maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124070/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/eskisehirspor-besiktas-macindan-kareler-2015-2016-155170-myspor)

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Beşiktaş'tı. Beck'in ara pasında sağ çaprazda topla buluşan Gomez bir anda kaleciyle karşıya kaldı fakat istediği vuruşu yapamadı ve top üstten auta gitti.

56. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Siyah-Beyazlılar'ın sağ kanattan gelişen atağında Gökhan topu Oğuzhan ile buluşturdu. Oğuzhan ceza sahası çizgisi üzerinde bulunan Gomez'e pasını aktardı. Alman yıldız kaleyi cepheden gören yerden topun gelişine vurdu ve top filelerle buluştu.

Beşiktaş ikinci golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Maçın başlama düdüğünden itibaren adeta yokları oynanan Eskişehirspor'un temposu iyice düştü. Bu durum Siyah-Beyazlılar'ın sık sık atak girişimlerinde bulunmasına neden oldu.

75 dakika geride kalırken mücadele deyim yerindeyse Beşiktaş'ın oyunu istediği gibi yönlendirmesiyle geçildi. Kara Kartallar zaman zaman Olcay zaman zaman ise Gökhan ile etkili olmaya devam etti.

87. dakikada Eskişehirspor'un sürpriz golü geldi. Kırmızı-Siyahlıların ani gelişen atağında ceza sahası içinde Rhodolfo'ya çarpan top bir anda Gekas'ın önünde kaldı. Yunan yıldızın vuruşunda top ağlara gitti ve Eskişehirspor farkı 1'e indirdi.

Kalan dakikalarda Eskişehirspor berabaerlik golü için çabalasa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'de 7. hafta sonunda oluşan puan durumu.


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler