SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehirspor - Beşiktaş (CANLI)

Bu sezonda yer aldığı bütün kulvarlarda gözünü zirveye diken Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 1-1’lik Sporting Lizbon beraberliği sonrasında bugün Eskişehirspor’a konuk olacak.

ESKİŞEHİRSPOR - BEŞİKTAŞ

STAT: Eskişehir Atatürk
HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Esat Sancaktar
SAAT: 17.00
YAYIN: Lig TV ve MYNET Canlı Anlatım

11'LER

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil, Birol, Emre Güngör, Özgür, Ben Khalifa, Toko, Onur, Engin, Defederico, Gekas

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan, Sosa, Quaresma, Gomez

Ligde geçen hafta Fenerbahçe’yi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3-2’lik skorla yıkan ve zirveyi Sarı-Lacivertliler’den devralan Kara Kartal, Eskişehir Atatürk Stadı’ndan da 3 puanla ayrılıp koltuğunu korumanın hesaplarını yapıyor. Derbide Fenerbahçe kalesine 2 gol birden gönderen ancak Sporting mücadelesini boş geçen Mario Gomez, bugün takımının en önemli hücum silahı olacak. Alman yıldız, Kırmızı-Siyahlılar karşısında gollerine devam edip takımına 3 puanı getiren isim olmak için çaba gösterecek.

Beşiktaş ile Eskişehirspor 59. randevuda

Beşiktaş ile Eskişehirspor, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 59. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 58 lig maçında Beşiktaş, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 28-15, gol sayısında da 73-48 üstünlük kurdu. İki ekip arasındaki 15 maç ise berabere sonuçlandı.

Geçen sezon İstanbul'da yapılan maç 1-1 bitti, Eskişehir'de ise ev sahibi ekip 1-0 galip geldi.

Eskişehir'deki maçlar

Beşiktaş ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde daha önce Eskişehir'de 29 kez karşılaştı.

Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda konuk Beşiktaş 12, ev sahibi Eskişehirspor 11 galibiyet aldı, 6 maçta da taraflar eşitliği bozamadı.

Eskişehir'deki maçlarda gol sayısında ise Beşiktaş'ın 32-26 üstünlüğü bulunuyor.

Bu arada, iki takım arasında 1981-82 sezonunun son haftasında Eskişehir'de yapılan maç, Beşiktaş'ın müsabakada 2-1 öne geçmesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra maçın sonucunu hükmen 3-0 olarak Beşiktaş lehine tescil etti.

Son 10 maçta Beşiktaş'ın üstünlüğü var

İki takım arasında oynanan son 10 maçta Beşiktaş, rakibine üstünlük kurdu.

Siyah-beyazlı takım, ligdeki bu 10 maçta Eskişehirspor'u 5 kez yendi. Bunların 3'ünü kırmızı-siyahlılar kazanırken, 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Skibbe’nin kader maçı

Alman çalıştırıcı Michael Skibbe’nin önderliğinde çıktığı son 4 maçta da 3 puanla tanışamayan Eskişehirspor da, taraftarı önünde Beşiktaş’a sürpriz yapmayı hedefliyor. Oyuncularını bu karşılaşmaya mutlak 3 puan parolasıyla hazırlayan Skibbe’nin, takımın sahadan puansız ayrılması halinde yönetim tarafından görevine son verilebileceği öğrenildi.

Beşiktaş’ta 6 isim yok

Siyah-Beyazlılar’da sakatlığı devam eden Tolgay Arslan ile tedavisi süren Veli Kavlak, bugünkü Eskişehirspor karşılaşmasında görev yapamayacak. Bu isimlere ek olarak teknik direktör Şenol Güneş; Franco, Motta, Milosevic ve Mustafa’yı maç kadrosuna dahil etmedi.

Es Es’te 3 eksik var

Süper Lig’de 7’inci hafta maçında bugün Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Eskişehirspor’da sakatlıkları süren 2 isim; Siyah-Beyazlılar karşısında görev yapamayacak. Es Es’te; Muarem Muarem ile Goran Causic; Kara Kartal’la oynanacak mücadelede takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Öte yandan Eskişehir’in en önemli kozu Lawal bu maçta ilk 18'e alınmadı.

Gomez: Araya lider gireceğiz

Beşiktaş’ın Alman yıldızı Mario Gomez, takımının bugün Eskişehirspor’la oynayacağı mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Takım olarak oldukça formda olduklarını belirten tecrübeli futbolcu, “Eskişehir deplasmanına lider olarak çıkacağız. Bu karşılaşmayı kayıpsız geçip milli araya da lider olarak girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Almanya milli takımının Euro 2016 eleme grubu maçlarının kadrosunda yer almayan Gomez, bu durumdan dolayı üzgün olduğunu ve daha fazla çalışacağını söyledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler