SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu maçın hesabını sen vereceksin!'

Futbol otoriteleri Beşiktaş'ın 2 puan bıraktığı Gençlerbirliği deplasmanındaki puan kaybının faturasını teknik direktör Şenol Güneş'e kesti. 1-1 sona eren maçla ilgili görüşler şöyle:

Hopf, off çektirdi (Mustafa Denizli)

Gökhan golü atmasına rağmen o kadar çok topla oynadı ki, bir çok Beşiktaş atağının da önleyicisi oldu. Etkili, iyi işler yapıyor ama bunu takımı adına kullandığı zaman bir kıymeti var. Onun dışında fazla bir şey ifade etmiyor. Kısacası neredeyse, Beşiktaş kalesine doğru dürüst top dahi gitmedi desek yeridir. İkinci yarıda Beşiktaş yüzde 20’si değişerek ikinci yarıya başlamış. G.Birliği’nde hiç değişiklik olmadı. Bu kadar atağı da ondan yediler. Cenk’in gelişi, Sosa’nın pozisyon değişikliğine önlem almadılar. Bu 1 puan, belki de ilk yarıda Gençler’in aldığı en değerli puan olacaktır.

Şifo değil Güneş çarptı (Kenan Başaran)

Üzgünüm ama bu puan kaybını Güneş’in hanesine yazmalı. Yanlış tertiple çıktığı ilk 45’i, geriye de düşerek, heba etti. Kerim hamlesinde de gecikti. Maçı çevirmek için harcanan olağanüstü enerjinin derbiye külfetini de not düşmeli. Bu arada Tosic’e orta yapmak yasaklansın! Bu kadar laf olsun kabilinden orta yapma lüksü olamaz!

Sosa'nın yeri orası değil (Metin Tekin)

Ofansif bir kadrodan öte Sosa'nın maça başladığı mevki Beşiktaş için en büyük handikaptı. Sosa'yı oyun organizasyonunda değil, hücumda 'bitiricilik' yönünde kullanmanız gerekir. Şenol Güneş'in Quaresma ile başlama isteği, Sosa'yı ön liberoda oynatma yanlışlığına düşürdü. Bence kadrodaki en büyük yanlış, Sosa için yanlış mevki seçimiydi.

Fırat Aydınus'u beğendim (Ahmet Çakar)

Bana göre maçın iyilerinden biri de hakem Fırat Aydınus'tu. Bazı yanlış faullere rağmen her an çığırından çıkabilecek bir maçı iyi kontrol etti. Kartlarını doğru uyguladı. Birçok kişi Gomez'in rakibine yaptığı harekette kırmızı kart beklediyse de bence sarı kart doğru. Zira Gomez arkadan gelen futbolcuyu görmüyor. Sadece hissediyor ve sağ kolunu açıyor. Talihsiz olan Gençlerbirliği'nin İzlandalı futbolcusunun kaşının açılması oldu.

Dağlar kadar fark var (Rıdvan Dilmen)

Futbol güzel oyundur ama çok hücum oyuncusuyla olmuyor bu. Önemli olan doğru oyundur. O yüzden Necip doğru tercihtir... Çok farklı iki oyun oldu... İlk yarı ile ikinci yarı arasında dağlar kadar fark vardı. Mersin maçının ilk 20 dakikasına bakalım bir de dün ilk 20 dakikaya bakalım. Mersin maçında Beşiktaş, "Ben seni yeneceğim" diyordu. Ancak Gençlerbirliği maçında Beşiktaş ilk 20 dakikada bu mesajı ve görüntüyü rakibine hiç veremedi...

Quaresma ne yaptı! (Erman Toroğlu)

Bence adaletli bir sonuç! Birisi kazansa veya kaybetseydi diğerine yazık olurdu. Dün hangisi kazansa diğerine yazık olurdu. Hangisi kaybederse diğerine yazık olurdu! İşte böyle bir maç oldu. İki taraf da ağlamasın. Ama sen Beşiktaş isen, şampiyonluğa oynuyorsan bu maçın faturasının hesabını sen vereceksin. Öncelikle Şenol Güneş, artısıyla eksisiyle!

Beşiktaş duvara çarptı (Mehmet Demirkol)

İlk yarıda Mehmet Özdilek’in planı mükemmeldi. İkinci yarıda Şenol Güneş’in buna çektiği rest de... Gomez’in takımın geri kalanıyla bağlarını koparan Gökhan, Quaresma ve Olcay’ı hep dışarı iten, stoperlerden itibaren baskı yapıp Beşiktaş’ın tüm kanallarını tıkayan bir oyundu ilk yarıdaki. İki savunma beki oyunu enine açamayınca hep duvara çarptı Beşiktaş.

Avrupa zaferinin gölgesi (Feyyaz Uçar)

Avrupa başarılarından sonra takımlarımıza bir haller olur. En iyi oyuncular, garip performanslar sergiler. Ligde tek galibiyeti olan Gençlerbirliği karşısında da aynı tuhaf tablo ile karşılaştık. Atiba bir sezonda kaybetmediği topu oyunun başında kaybetti. Yanında iki takım arkadaşı boşken çalım inadını sürdüren gökhan töre, gereksiz top kayıpları yaşadı.

Kaza ve hata (Attila Gökçe)

Beşiktaş, 3 bininci golünü aradı Ankara’da. Kime karşı? Gençlerbirliği’ne karşı. Peki ne oldu? Önce 58 yıllık Süper Lig tarihindeki bin beş yüz atmış birinci golü yedi Gençlerbirliği’nden. Kim attı? Beşiktaş’ın solbeki Tosic, kafayla kendi kalesine attı. Evet, bu bir kaza golüydü. Ahmet Oğuz sağdan ortaladığında El Kebir’le Tosic gelen topa birlikte yükseldiler. Top Tosic’in kafasına çarpıp kaleye gitti. Ne dedik, kaza gol! Böyle şeyler olur.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler