SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş: 'Fenerbahçe maçında...'

Şenol Güneş, kapasitelerinin altında oynadıklarını savunurken, Gençlerbirliği'nin futbolunu da eleştirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Beşiktaş Teknik Direktörü olarak 5 haftayı geride bırakan Şenol Güneş, Başkent'te 2 puanlık kayıp sonrası üzgündü. Yayıncı kuruluşa açıklamalar yapan Güneş, Gençlerbirliği'nin oyun tarzını eleştirdi. Şenol Güneş şöyle konuştu:

"Gençlerbirliği'nin ne yapacağını biliyorduk. Bizim oyunumuzu bozmaya çalışacaklardı. Onu da başardılar. Fakat oyun tempomuz düşüktü. Şutumuz dahi yoktu. Dolayısıyla dikkatsizce bir gol de yiyince duran toptan, rakimizin isteği gerçekleşti.

[Maçtan kareler-![Gençlerbirliği-Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123866/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/genclerbirligi-besiktas-macindan-kareler-155131-myspor)

İkinci yarıda kazanmak için de gol pozisyonlarımız vardı. Ancak başaramadık. Kaybedilen 2 puan var üzgünüz. Bizim kendi oyunumuzun altında oynadık. Rakip de kendi oyununun üstünde oynadı. Futbolda bazen düşündüklerinizi yapamıyorsunuz."

Derbi için zafer mesajı

Şenol Güneş önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçın hatırlatılmasının ardından ise şunları söyledi:

"Kaybedilen 2 puan var. Fenerbahçe maçında 3 puan almak istiyoruz. Biz her maça futbol adına güzel şeyler sunmak için çıkıyoruz. Ama bugün rakibin oyunu bozması, gerginlik olması bizi olumsuz etkiledi. Derbide de kendi gücümüzü kullanıp, rakibimizi yenmek istiyoruz. Ama bu sahada belli olacak. Fenerbahçe maçı kendi sahamızda, kazanmak için oynayacağız."

Cavcav'a sert yanıt!

Şenol Güneş, basın toplantısında ise şu açıklamaları yaptı:

"Rakip zaman geçirebilir, olabilir. Bizim daha dirençli olmamız lazım" dedi. İlhan Cavcav'ın açıklamaları hatırlatılınca Güneş ilginç ifadeler kullandı: "Ben o penaltı pozisyonunu görmedim. Bir şey diyemem. İlhan Başkan hakemi de görmüş mü sahada! Uzağı görebilmiş demek ki, tebrik ederim!"

Güneş şöyle devam etti: "Futbolda tempo yaparsan, pozisyon bulursan keyif verirsin. Gerisi hikaye. Ama bizde hikaye anlatan çok. Bizim Türk futbolunda hikayeler çok seviliyor"

Kartal'ın teknik patronu, Gençlerbirliği'nin altyapıdan gelen oyuncularla maça başlaması, Beşiktaş'ın ise altyapıdan oyuncu çıkaramaması ile ilgili bir yorum üzerine, "Türk futbolunu ben yönetmiyorum. Altyapıdan oyuncu da çıkar. Bunlar transfer, yapılabilir. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor göz önünde tabii. Yetenekli oyuncu oynar, altyapı oyuncusu oynamaz. Kağıt üzerindeki kadroya bakmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Olcay Şahan: Maça iyi başlayamadık. Kendi kalemizde gol gördük. Ondan sonra ilk yarıyı pozisyonsuz tamamladık. İkinci yarıya bakarsak 3 puanı haketmiştik. Gökhan'ı performansından dolayı kutluyorum. Umarım taraftarımız Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelir ve Fenerbahçe karşısında bizi destekler.

Andreas Beck: Oldukça zorlu bir karşılaşmaydı. İki farklı yarı oynadık. İlk devrede oyunu kontrol etmeye çalıştık, fakat kalemizde golü gördük. İkinci yarıda ise oyunu kontrol ettik, ancak pozisyonları değerlendiremeyince maçı kazanamadık. Bu maçtan 3 puan alsak iyi konuma gelecektik. Şimdi iyi dinlenmemiz gerek, haftaya önemli bir maçımız var. Deplasmanda oynadığımız mücadelede rakip üzerinde baskı kurmamıza rağmen kazanmayı başaramadık. Fenerbahçe maçı zorlu olacak. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler