SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın rakiplerini yakından tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda mücadele edecek Beşiktaş'ın rakipleri Sporting Lisbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu'yu yakından tanıyalım.

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecek Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu.

H Grubu'nda mücadele edecek Siyah-Beyazlılar, Sporting Lisbon Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile karşılaşacak.

SPORTİNG LİZBON (PORTEKİZ)

Portekiz'in Porto ve Benfica ile birlikte en köklü ve başarılı kulüplerinden biri olan Sporting Lisbon, 1906 yılında kuruldu.

Renkleri Yeşil-Beyaz olan Sporting Lisbon, geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Teknik direktörlüğünü Benfica'nın eski çalıştırıcısı Jorge Jesus'un yaptığı Sporting Lisbon, 18 kez Portekiz Ligi (Premiera Liga) şampiyonluğu yaşarken, 16 kez Portekiz Kupası'nda (Portuguese Cups) mutlu sona ulaştı.


UEFA kulüp sıralamasında 33. durumunda bulunan Avrupa kupalarının gedikli takımlarından biri olan Sporting Lizbon, maçlarını 50 bin kapasiteli Estadio Jose Alvalade Stadyumu'nda oynuyor.

Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin yıldızı Nani'nin kiralık olarak formasını giydiği Sportong Lizbon'da Eski Trabzonspor'lu Teofilo Gutierrez, Islam Slimani ve Alberto Aquliani gibi önemli isimler yer
alıyor.

LOKOMOTİV MOSKOVA (RUSYA)

Lokomotiv Moskova, Rusya Premier Lig'in dört büyük takımından biri. 1923 yılında demiryolu işçileri tarafından kurulan Lokomotiv Moskova, maçlarını yaklaşık 29 bin kişilik kapasiteli Lokomotif Stadı'nda oynuyor. Kulüp tarihinde iki defa Premier Lig'i kazanan Moskova ekibi, son şampiyonluğunu 2004 yılında yaşadı.

Rus teknik direktör Igor Cherevchenko'nun çalıştırdığı L. Moskova'da Türk futbol severlerin yakından tanıdığı iki isim var: eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ve Oumar Niasse...

Rusya Premier Lig'in 6 haftası geride kalırken Lokomotiv Moskova, 14 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Lokomotiv Moskova'nın Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarısı 1998 ve 1999 yıllarındaki UEFA Kupa Galipleri Kupası'ndaki yarı final mücadelesi...

SKENDERBEU KORÇE (ARNAVUTLUK)

H Grubu'nda Beşiktaş'ın rakibi olan Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu Korçe, geçtiğimiz yılı şampiyon olarak tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

2. ön eleme turunda Kuzey İrlanda ekibi Crusaders'i geçerek 3. tura yükselen Skenderbeu, 3. ön eleme turunda Moldova ekibi Milsami'yi 2 maçtada 2-0 yenerek Play-Off oynama şansını elde etti.

Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Dinamo Zagreb'le eşleşen Skenderbeu, 2 maçtada rakibine mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkını kazandı.

6 kez Arnavutluk Ligi'nde şampiyon olmayı başaran Skenderbeu da teknik direktör olarak Arnavut çalıştırıcı Mirel Josa görev alıyor.

1909 yılında kurulan Kırmızı-Beyazlı ekip, maçlarını 6 bin kişilik kapasitesi bulunan ve kendi ismini taşıyan Skenderbeu Stadyumu'nda oynuyor.

Skenderbeu'nun toplam bütçesi ise sadece 6 milyon Euro!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler