SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mario Gomez: 'Beşiktaş Türkiye'nin en büyük kulübü'

Beşiktaş'ın yeni transferi Mario Gomez, takımın kamp yaptığı Avusturya'da basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş'ın Fiorentina'dan kiraladığı golcüsü Mario Gomez, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söylerken, 7 yıl şampiyon olamamak uzun bir süre. Bunu değiştirmek için geldik" dedi. Yeni bir değişikliğe ve meydan okumaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Gomez, siyah-beyazlı ekibin Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu iddia etti ve "Buraya gelişimde bu etkili oldu" ifadelerini kullandı.

Transferiyle ilgili konuşarak sözlerine başlayan Mario Gomez, "Uzun uzadıya konuşmamın gereği yok. Çok mutluyum. Son 2 hafta çok yoğun görüşmeler yaptım. Fiorentina sürekli görüştüm burayla ilgili karar verdim. Bu aşamada herkes Beşiktaş'ın çok büyük kulüp olduğunu söyledi. Burada bunu gördüm. Karşılamam, tesisler, taraftar ve stadıyla birlikte Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fiorentina'dan sonra şampiyonluk hedefi olan bir kulübe gelmek benim için çok önemliydi. Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük kulübü. Beşiktaş ile hedeflerim örtüştü. UUmarım buradaki dönemim uzun bir süre devam eder" dedi.

"...DÜNYANIN EN İYİSİ"

Çok iyi golcü olmasına karşın, son yıllarda sakatlıklarla boğuştuğunun hatırlatılması üzerine Alman golcü, "2 sezon genel olarak her şey istediğimiz gibi gitmedi. Orada şanssız bir başlangıç yaptım. Sakatlandım ve 5 ay oynayamadım. Fiorentina taraftarına ve bana desteklerinden dolayı Floransa halkına müteşekkirim. Her zaman bana destek verdiler. Onlara bundan dolayı teşekkür ediyorum. Hilbert, bana buraya gelmeden önce Beşiktaş taraftarını anlattığı zaman, 'Dünyanın en iyisi' demişti. Bunu buraya geldiğimde gördüm. Futbolda bazen mekan değişikliğine ihtiyacınız vardır, meydan okumaya ihtiyacınız vardır. Ben de onun için buraya geldim. Burası yeni bir lig. Uyum sağlamak ve takıma katkı sağlamak için elimden geldiğinin en iyisini yapacığım" ifadelerini kullandı.

"SAHA DIŞINDA İYİ BİR GRUP OLURSAK..."

Mevkisinin forvet olduğunu ve cezasahası içinde etkili olduğunu kaydeden Gomez şöyle devam etti, "Burada önemli olan takıma yüksek katkı sağlamak ve maç kazandırmak. Bunun nasıl olduğunun önemi yok. Herkes benim pozisyonumu biliyor. 9 numarada oynamayı seviyorum. Ceza sahası ve kalenin önünde kendimi gösterebilirim. Teknik direktörümüzle bunu konuştuk. Takım arkadaşlarımla tanıştım ve iyi bir grubumuz var. Dayanışma içinde olan bir grup. Genç bir takımız. Ben, Sosa ve Quaresma, genç oyunculara yardımcı olmaya çalışacağız. Saha dışında iyi bir grup olursak, saha içinde de iyi bir takım oluruz" açıklamalarını yaptı.

Atacağı gol sayısıyla ilgili soruya ise Alman forvet, "Kariyerim boyunca hiç gol hesabı yapmadım. Gol sayısını etkileyen bir çok faktör var. Ben 2-3 daha az gol atayım ama takım şampiyon olsun bu önemli. Teknik direktörümüzün bana inandığını, güvendiğini biliyorum. Bana yönelik isteklerini beklentilerini biliyorum. Benim için iyi bir sezon olacak ve iyi bir sezon geçireceğime inanıyorum" yanıtını verdi.

Münih'te oynadığı zamanları kariyerinin en iyi dönemleri olarak nitelendiren Gomez, "BAyern'deki en iyi günlerimde bir çok gol attığım günlerde kanat oyuncuları dünyanın en iyilerinden Franck Ribery ve Arjen Robben'di. Burada da Quaresma ve Gökhan Töre var. Türkiye'nin en iyi kanat oyuncuları. İyi bir işbirliği ortaya çıkarsa gollar atarız, kendileri de atacaktır" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU SEÇİM YAPTIM"

Beşiktaş'a gelişinden önce çok yoğun görüşmeler olduğunu kaydeden Mario Gomez, "Karar vermek kolay değildi. Fiorentina'da yeni teknik direktör Paulo Sosa ile gayet iyi ilişki kurdum. Oraya veda etmek kolay değildi. Yeni bir atmosfere ihtiyacım vardı. Bir çok kulüpten de teklifler vardı. Hem kulüp olarak hem de Şenol Güneş'in bana yaklaşımı karar vermemi kolaylaştırdı. Beşiktaş, tesisleri, stadyumu, takım içerisindeki rekabetiyle çok farklı ve bunları biraraya getirerek kararımı verdim. Doğru seçimi yaptığıma inaniyorum" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN 7 SENE UZUN BİR SÜRE"

Beşiktaş'ın 7 sezondur şampiyon olamadığının hatırlatılması üzerine ise Gomez, "Beşiktaş gibi bir kulüp için uzun bir süre.
Ama bunları söylerken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de güçlü takımlar olduğunu unutmamak gerek. Onlar da oldukça güçlüler ve bu yarışı kovalamaya çalışacaklar. Beşiktaş için hedef her zaman şampiyonluk. Benim buraya gelmemin nedeni de şampiyonluk hedefi. 7 sene boyunca şampiyon olunmadıysa bunları değiştirmek ve hataları yapmamak gerekiyor. Burada teknik direktöre ve bize çok iş düşüyor" diyerek sözlerini bitirdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler