SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mario Gomez Beşiktaş'ta

Beşiktaş bombayı patlattı, dünyaca ünlü Alman golcü Mario Gomez'i 3 yıllığına renklerine bağladı.

Beşiktaş, Mario Gomez’e sonunda kavuştu. Siyah-beyazlı kulüp, 13 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çin’e gönderdiği Demba Ba’nın boşluğunu Alman golcüyle doldurdu. Dusko Tosic, Andreas Beck, Ricardo Quaresma ve Luiz Rhodolfo’nun ardından Kartal’ın 5. transferi olan Mario Gomez 3 senelik sözleşmeye imza attı.

Önce Mario Gomez’le el sıkışan ardından da Fiorentina kulübüyle uzun süre kıran kırana pazarlık yapan Kartal son yılların en büyük ve başarılı transfer operasyonlarından birine imza attı. Her konuda anlaşma sağlanan Alman yıldızın alacaklarına karşılık Fiorentina’dan bonservisini bedelsiz almasını sabırla bekleyen siyah-beyazlı yönetim dün öğle saatlerinde bu amacına da ulaştı.

Robin van Persie ile ilgilendiği dönemde bir yandan da Mario Gomez ile görüşme yapan ve transferi sonuçlandıran Beşiktaş Yönetimi, 30 yaşındaki golcü için yaklaşık 16 milyon euro gibi bir rakamı gözden çıkardı. İmza parasının da dahil olduğu bu rakam Mario Gomez’e 3 yılda ödenecek.

Senegalli golcü Demba Ba’yı 13 milyon euroya Shangai Shenhua’ya gönderen siyah-beyazlı yönetim, Mario Gomez transferini de 16 milyon euroya bitirerek sadece 3 milyon euro farkla dev bir transferi sonuçlandırdı. Beşiktaş böylece UEFA ile yaptığı mali disiplin anlaşmasına da uygun hareket etti.

14.45’te İstanbul’da

Mario Gomez dün yapılan son görüşmede Fiorentina ile alacakları konusunda anlaştı. İtalyan kulübü de Alman golcünün 2017’de bitecek olan sözleşmesini fesh etti. Dev transfer resmi evrakların Beşiktaş’a ulaşmasıyla sonuçlandı. Mario Gomez bugün saat 14.45’te İstanbul’a gelecek. Siyah-beyazlı yönetimin yaptığı planlamada bir değişiklik olmazsa dünyaca ünlü golcü yarın da Avusturya kampına katılacak.

KAP’a ulaştı

Kartal, Mario Gomez’in transferi için görüşmelere başlandığını Borsa’ya bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’den, Borsa İstanbul’a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, “Mario Gomez’in transferi ile ilgili olarak oyuncunun kendisi ve kulübü Fiorentina ile görüşmelere başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Formayı giydi

Beşiktaş'ın yeni golcüsü Gomez, Siyah - Beyazlı formayı giyerek poz verdi.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler