SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mario Gomez'e müthiş kontrat!

Fiorentina'daki alacakları karşılığında bonservisini alan Mario Gomez, Beşiktaş'la anlaştığı yıllık 3.5 milyon Euro'luk bedeli 5.5 milyon Euro'ya yükseltti. Bu gelişmenin ardından İtalyan ekibine ek ücret vermekten kurtulan yönetimin, bu isteğe sıcak baktığı; yıldız futbolcunun maaşının bonuslarla beraber 7 milyon Euro'yu aşacağı öğrenildi.

Demba Ba’yı 13 milyon Euro’ya Çin Ligi ekibi Shanghai Shenhua’ya gönderen Beşiktaş, Senegalli golcünün yerini Alman yıldız Mario Gomez’le doldurmak için İtalyan ekibi ve futbolcuyla anlaşma sağlamıştı. Ancak dün yaşanan gelişmeyle Kartal’ın planları değişti.

Alman golcünün, kulüpteki 2 milyon Euro’luk alacağına ek olarak 2 yıllık kontratı karşılığında bonservisini eline aldığı ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından İtalyan ekibine 7 milyon Euro’luk bedel ödemekten kurtulan yönetimin, ilk etapta yıllık 3,5 milyon Euro’ya el sıkıştığı oyuncunun bedeli 5,5 milyon Euro’ya yükseltmesine sıcak baktığı öğrenildi.

Bu oyuncu için İtalya’da bulunan kulübün dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın başarılı futbolcuyla bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 senelik anlaşma sağladığı ve maç başı için de 15 bin Euro ödemeyi kabul ettiği öğrenildi.

Ek olarak Gomez’in; Siyah-Beyazlı formayı 20 maçın üzerinde giyerse 350 bin Euro; 20 gol barajını geçerse 250 bin Euro; Beşiktaş Süper Lig’i kazanırsa 300 bin Euro; Türkiye Kupası’nı elde ederse 200 bin Euro’yu cebine koyacağı bildirildi. Mario Gomez’in bu hafta içerisinde İstanbul’a gelip Siyah-Beyazlı formayı giymesi hedefleniyor.

Yerine Borini gelecek

Mario Gomez için Beşiktaş’la el sıkışan Fiorentina, Alman golcünün yerini doldurmak için yaptığı çalışmalarda sona geldi. İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport, Serie A devinin; Liverpool’un forveti Fabio Borini’yle anlaşmaya oldukça yakın olduğu duyurdu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler