SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş: 'En iyi forveti almak istiyoruz'

Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında kamp yapan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Gelecek sezonla ilgili planlarını paylaşan Güneş, hangi bölgelere transfer yapacaklarını açıkladı ve gelecek sezon her maça yüzde 100 kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Taraftarın sahaya ölmeye değil eğlenmeye gelmesini istediğini kaydeden Güneş, "Forvete, albenisi olan bir isim almak istiyoruz" dedi. Kaliteli bir ligin kendilerini beklediğini vugrulayan Güneş göndermede de bulundu: "Her pahalı oyuncu da iyi oyuncu demek değildir"

"Kampın ilk bölümünde takım olgusu içinde çalışmalar yapacağız" diyen Şenol Güneş, "İkinci döneme kadar hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. İkinci dönemde de hazırlıkları yapıp ligi hazır olacağız. Ligde ve UEFA'da en iyisi olmak için çalışacağız. Geçen yıldan iyi maçlar gördük. Bu sene de, geçen yıldan daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Fair-play duygusunu da ön planda tutmak istiyoruz. Herkesin keyif alacağı ve gurur duyacağı bir takım kurmak istiyorum. Beşiktaş zaten şampiyon takım. Geçmişinde şampiyonluklar yaşamış bir takım. Herkes tarafından izlendiğinde beğenilen ve taraftarın da gurur duyduğu bir takım istiyoruz" dedi.

"HER MAÇA YÜZDE 100 KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

"Rakiplerimizle yarışacağız. Ancak asıl yarış kendimizle olacak" diyen Şenol Güneş şöyle devam etti, "Rekabet her zaman kaliteyi getirir. Beşiktaş'ın her oyuncusu değerlidir. Görevim yetenekli oyuncularla başarılı olmaktır. Her maça yüzde 100 kazanmak için çıkacağız ve hiçbir maçta pes etmeyeceğiz. Takım içinde adil olacağım, oyuncularımı dinleyip değerlendireceğim. Onları geliştireceğim, yöneteceğim; ama öncelikle onların yarışta önde olmalarını istiyorum. Futbol basit bir oyundur, dostluğu barışı getirmesi gereken bir olgu. Ancak bazen futbolcu ve kulüpler arasında kavga getirebiliyor. Takım ruhu içinde çalışacağız ve biz diyeceğiz. Tesadüfen iş yapıp tesadüfen sonuç almak istemiyoruz. Oturmuş oyun kalitesiyle devamlılık yaratmak istiyoruz. Sahanın sınırları içinde kalacağız ama yaratıcığımız tamamen özgür olacak."

"TARAFTARLARIN ÖLMEYE DEĞİL EĞLENMEYE GELMESİNİ İSTİYORUM"

"Dürüst olacaklarını ancak haklarını her zaman arayacaklarını kaydeden Güneş, "Kurumlara, kulüplere saygı göstereceğiz ama aynı saygıyı görmek istiyoruz. Fair-play duygusunu ırk, din, dil ayrımı yapmadan uygulayacağız. Arkadaşlarla gelen başarıyı değil, başarıyla gelen arkadaşlığı istiyoruz. Taraftarın sahaya ölmeye değil, eğlenmeye gelmesini istiyorum. Ne için burada olduğumu biliyorum. Geçmişe değil geleceğe bakarak çalışacağız" diye konuştu.

Transfer sezonuna da değinen Şenol Güneş, "Hep dışarıdan aldığımız dönemlerden, dışarıya oyuncuların gittiği dönemlere geldik ve bununla gurur duyuyoruz. Bu aylar transfer ayları. Çok şey konuşulup çiziliyor, bu normaldir. Dışarıdan alınarak gündem değişiyordu, şimdi dışarı göndererek gündem değişiyor. Son bir hafta bunları yaşadık. Bu bizi gururlandırıyor. Beşiktaş olarak da iyi oyuncular yetiştirip büyük takımlara göndermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın menfaatleri için burada olduğunu vurgulayan Güneş, "Bazen eleştiriler olacaktır. Ama Şenol Güneş, Beşiktaş'ın bireyidir, Şenol Güneş Beşiktaş'a hizmet etmek için buradadır. Şu anda yetki bende, bütün takımlara bütün sezonda başarılar diliyorum" dedi.

HANGİ MEVKİLERE OYUNCU ALINACAK?

Takımdan ayrılan Atınç ve Demba Ba konusuyla transfer konusunda da görüş bildiren deneyimli teknik adam, "Kaleci konusunda eldekileri değerlendirmek istiyorum. Daha çok defansta stoper mevkiinde oyunculara ağırlık vereceğiz. Bir tane mutlaka iyi stoper alınmasını istedim. 3 tane oyuncu ile anlaşma aşamasındayız. 2. stoper şartlara bağlı olarak transfer edilebilir. Elimizde 2 tane yabancı stoper var. Takımın sağ tarafına bir oyuncu aldık. Serdar iyi bir sezon geçirdi ama Andreas Beck'i aldık. Beck, sol bekte oynayabiliyor. Defansın başka bölgesine kayabilir. Defansta bir sıkıntımız var. Önceliğimiz 1. stoper. Ersan kaldı, iyiyse devam edebilir. Diğer oyuncular gibi oynayabilir.

"DEMBA BA'NIN İSMİ ALTINDA EZİLMEYECEK BİR FORVET İSTİYORUZ"

Demba Ba, 2. dönem katkısı olmasa bile geçen yıl iyi bir sezon geçirdi. Beşiktaş camiasına katkı yapan bir oyuncu oldu. Onun ismi altında ezilmesini istemediğimiz bir isim istiyoruz. En iyisi olsun istiyoruz, görüşmeler devam ediyor. Veli'nin, geçen sezondan kalan bir sakatlığı var. Ameliyat oldu, sonuç alınamadı. Sonuçlansın diye Temmuz ortalarına kadar izin verdik. Ama süre uzayabiliriz. Dönmese orada Atiba, Oğuzhan, Necip arasında değişiklik yapabiliriz. Atiba'nın ciddi sakatlığı yok ama kontrollü çalışıyor. Sakatlık olursa transfer yaparsın. İçimizden oyuncu çıkaracağız. Transferde acil olan defansın göbeği. Forvette oyuncularımızın becerisi var, olmazsa oraya alırız. 3. isim ortasahaya olabilir. Giden veya gelen olabilir, transfer sezonu 1 Eylül'e kadar devam edebilir. Teknik konuda benim fikrim bu, işin ekonomik tarafını yönetim belirleyecek" şeklinde konuştu.

"BİLİM VE TEKNOLOJİYİ KULLANIRKEN FUTBOLU UNUTUYORUZ"

Futbol basit bir oyun olduğunu tekrarlayan Şenol Güneş, "Her oyuncumu kullanmaya çalışıyorum. Mükemmeli ararken basiti yapmadığımız için istediğimizi yapamıyoruz. Kimse mükemmel olmamıştır. Başta harfleri heceleri öğrenince cümle kurabiliriz. Ama pat diye cümleye atlarsak istediğimizi yapamayız. Futbolun aslında basit bir mantığı var, topu ver, koş. Teknik olacaksın ve koşacaksın. Bazen bilim ve teknolojiyi kullanırken futbolu unutuyoruz. Kalenin karşısındaki oyuncuya, 'golü at diyorum' diyorum. Bu kadar basit. Önce basiti düşünürsek, işi daha kolaylaştırabiliriz" diye konuştu.

"EN İYİ FORVETİ ALMAK İSTİYORUZ"

Forvet olarak ellinde Cenk, Mustafa ve Ömer gibi oyuncuların olduğunu ancak hiçbirinin istedikleri seviyede devam ettiremediğini vurgulayan Şenol Güneş, "Bunları nasıl değerlendiririz diye düşünüyorum. Golcülüğü kadar top saklaması olan kafa hakimiyeti olan bir oyuncu istiyorum. Arjantin'den 2-3 isim vardı, bir tanesini kulübü vermedi. Kamuoyunda beklentileri karşılayacak isim olması önemli. Bu tarz bir oyuncu istiyorum. Golcülüğü kadar, top da saklayabilen, hava toplarında da etkili bir forvet istiyoruz. Bu tip 3 oyuncu vardı listemizde. Hem teknik olarak yeterli hem de kamuoyunda albenisi olan bir forvet almak istiyoruz. Forvet konusunda en iyisini almak istiyoruz, onun dışında şu an elimizde Mustafa, Cenk ve Ömer var onları da değerlendireceğiz" diyerek aradığı golcünün özelliklerini anlattı.

"OYUNCULARIM EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMALI"

Görev adamı olduğunu ve yapması gerektiğini yaptığını söyleyen Şenol Güneş şöyle devam etti, "Yapmam gerekeni yapıyorum. Benim için futbolunun yaşı ve seviyesi ne olursa olsun futbolcuya öğretilmesi gereken bir şeyler vardır. Onları ortak değerde buluşturacağız. Bütün oyuncularım aç, karakterli yetenekli oyuncular olarak görülüyor. Ama burada kalırsak yetmez. Bunun üstüne bir şeyler koyarsak, takım olgusuna gideceğiz. Daha oraya gelmedik. Beşiktaş'ın geçen sezon iyi maçları var, ama süreklilik arz etmesi lazım. Yeteneği kadar karakteri de güçlü olması için sadece ben değil ekip olarak çalışacağız. Kaleciden, sol açığa kadar; oynayan, oynamayan herkes benim için insan. Herkese kuvvet, teknik, taktik hepsini vermeye çalışacağız. Şampiyonluk önemlidir, her takım ister, 18 takım da potansiyel şampiyonluk adayıdır, 5 takım daha öndedir. Bunu sağlayacak olan orada oynanacak oyundur. Her oyuncumuz "Türkiye'deki en iyi isim benim" demek zorundadır, yoksa bu yarışa girmeyelim. Madem dünyada en iyisi vardır, sen de en iyisi olmak zorundasın. Arda futbola başlarken, 'Barcelona'da oynayacağım" diyormudur? Eğer olabiliyorsa o işi yapmaya çalışacaksın. Önemli olan bunun hakkını vermek. Bunlar, çalışmaya, yatmayla ilgili. Birinci bölüm benim görevim, ikinci bölüm oyuncunun görevi. Bekliyorum ki; inşallah öyle olacaktır. Buna her oyuncu dahil, herkesin büyüyüp takıma katkı yapmasını isterim" diyerek oyunculardan beklentilerini anlattı.

"BEŞİKTAŞ İLGİNÇ BİR TAKIM"

Beşiktaş'ın geçen sezon neleri doğru, neleri yanlış yaptığı sorusuna ise Güneş, "Beşiktaş'ın geçen sezon iyi oyunları var ama süreklilik sağlayamadı. 2. yarı oyuncularında, teknik heyetin de, yönetimin de beklenmedik bir düşüşü oldu. Bu herkes için sürpriz oldu. Bu tecrübe eksikliğinden olmuş olambilir. Takımın genel durumunda çok ilginç şeyler görebilirsiniz. Savunmada sorunlar var diyoruz ama az gol yiyen takımlardan bir tanesi. Hücumda az pozisyona girdi ama çok gol attı. Beşiktaş ilginç bir takım. Bazen çok gol pozisyonuna girer az gol atarsınız. Biz genel yapı itibariyle daha çok hücum oynamaya çalışan bir takım olacağız. Ama hücum yaptığımızda da savunmayı da önde tutacağız. Oyuncularla belki bazı görüş ayrılıklarımız olacak" yanıtını verdi.

"HER PAHALI OYUNCU DA İYİ OYUNCU DEMEK DEĞİLDİR"

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transferlerini de değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Takımların ihtiyacı var ki alıyorlar. Rakiplerin güçlü olması, rekabeti artırabilir, bize katkı yapabilir. Çok fazla oyuncu alması onların taktidirir. Biz de onlar da sahaya 11 kişi çıkacak. Şartlarımıza uygun ve en iyi oyuncuların bunlar olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş beklenmeyen sonuçlar aldı, ama bunları düzelterek, teknik taktik olarak üzerine koymak istiyoruz. Demba Ba'nın golcülük vasfının bir sıkıntısı olacaktır. Sadece golcülük için değil psikolojik olarak da takım onun yokluğunu hissedebilir. Kaleciler de bazen eleştirildi, psikolojik olarak onları da hazırlamaya çalışıyoruz. Bizim isteğimiz iyi futbolcu olsun. Kaliteli takımların yarışacağı bir lig istiyoruz. Galatasaray, Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonsphor da bunu yapmaya çalışıyor. Siz yıldız diyorsunuz. Yıldız, güneş... Bunlar gezegende bulunan unsunlar. Her pahalı oyuncu iyi oyuncu demek değildir. Tecrübe önemlidir; tecrübesizlik, takımın kaybında önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Fenerbahçe ve gs sezona kötü başlamalarına ve rağmen sezonu ilk 2 sırada tamamladılar" diye konuştu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler