SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nani: 'En zorlusu Beşiktaş'ın stadı'

Sporting defterinin kendisi için kapandığını belirten Nani, "Şimdi konratımın sürdüğü kulübüme döndüm. Sırada beni ne bekliyorsa buna hazırım" dedi.

Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki 1 numaralı isim olan Luis Nani açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerin sportif direktörü Giuliano Terranao dün Lizbon'a giderek Portekizli oyuncunun transferini sonlandırmak üzere girişimlere başlamıştı.

Lizbon'daki Profesyonel Futbolcular Birliği Sendikası'na bir röportaj veren Nani, "Sporting Lizbon'a bir yıllığına gelmiştim. Şimdi bu süre doldu ve kontratımın devam ettiği kulübüme dönmem gerekiyor. Sırada beni ne bekliyorsa buna hazırım" dedi.

Louis Van Gaal'ın takımı için yeterli kapasiteye sahip olduğunu belirten oyuncu, "Yeteneklerime güveniyorum. Kendi pozisyonumda herhangi bir oyuncuyla rekabet edecek iyi bir form durumundayım. En iyi halimde olduğumda dünyada forma için rekabet edemeyeceğim futbolcu yok. Böyle hissettiğim için mutluyum. Bakalım gelecek neler getirecek" diye konuştu.

'Sporting benim tercihimdi'

Bir önceki sezon Sporting Lizbon'a kiralık olarak gelme sürecini de değerlendiren Nani şunları söyledi: "O dönem Sporting'den başka bir-iki takım daha beni istedi. Benim için kolay değildi. Hocayla konuşmam ve ne olacağını anlamam gerekiyordu. Niyetleri neydi ve maddi olarak ortaya ne çıkıyordu anlamalıydım. Sonuçta Sporting'e geldim. Bu benim kararımdı. Kiralık olarak da olsa kalbimin sesini dinleyerek doğru olanı yaptım. Ama şampiyonluk kazanmayı da isterdim, olmadı".

'Beni başka şekilde durduramazlar'

'Nani, kendisine en çok faul yapılan oyunculardan bir tanesi. Rakiplerinin sana karşı sert davrandığını düşünüyor musun?' sorusuna Portekizli oyuncu, "Evet düşünüyorum. Çünkü başka çözüm yok. Eğer çok agresifseler bu onların sorunu. Böyle olmaya belki de onları ben mecbur ediyorumdur. Futbol böyle işte" cevabını verdi.

'Ferguson'a çok şey borçluyum'

Alex Ferguson'un kendisi için öneminden de bahseden futbolcu, "Benim için çok büyük bir önemi var. Belki onun yönetiminde bir yıl az forma şansı buldum ama buna karşın kariyerimde en büyük etkisi olan isimdir. Ondan çok şey öğrendim. Kendisine çok şey borçluyum" şeklinde konuştu.

'Adım Nani çünkü...'

Gerçek ismi Luis Carlos Almeida da Cunha olan yıldız futbolcu, neden kendisine 'Nani' diye hitap edildiğini de açıkladı. 29 yaşındaki kanat oyuncusu, "Ben bebekken kız kardeşim bana bakıyormuş. Ve beni biraz şımartarak da bana Nani diye seslenmiş" değerlendirmesini yaptı.

'Beşiktaş en zorlusuydu'

Nani röportaj sırasında 'Hayatında oynadığın en zor stad hangisiydi?' sorusuna da yanıt verdi: "Bugüne kadar bir çok statta oynadım. Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktığım Beşiktaş'ın stadını söyleyebilirim. İngiltere'deyse Liverpool deplasmanlarını söyleyebilirim".

'İngiltere'de hız var, gol var'

"İngiliz futboluyla Portekiz futbolu arasında önemli farklılıklar var. İngiliz futbolu daha hızlı ve güce dayalı. Bizde ise teknik olarak üstünlük ve daha yetenekli oyuncular var. İngiliz futbolunda hız var. Bu yüzden çok gol oluyor"

'Ronaldo başka ben başka'

Kendisi de Portekizli olduğu için Manchester United taraftarının hep takımın eski oyuncusu Cristiano Ronaldo ile kendisini kıyasladığını belirten Nani, "Bu yönde büyük kıyaslamalar oluyor. Ancak bunu hep söyledim. Biz farklı tarzları olan değişik iki oyuncuyuz. Ben oyuncu olarak şu andaki Nani olduğum için mutluyum. Ve gelecekte daha iyi olmayı istiyorum" yorumunu yaptı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler