SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Emre Belözoğlu bize gelemez!'

Fernandes’in Lokomotif tarafından bedelsiz olarak kendilerine önerildiğini belirten başkan Fikret Orman, “Teşekkür ederek teklifi geri çevirdik” diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bedelsiz bir şekilde Rusya’nın Lokomotif Moskova kulübüne giden Manuel Fernandes’in bir süre önce Rus ekibi tarafından kendilerine önerildiğini söyledi.

Medya mensuplarıyla iftar sonrası yapılan sohbette Başkan Orman, “Ruslar, istememiz halinde Fernandes’i bonservissiz olarak geri gönderebileceklerini söylediler. Açıkcası çok şaşırdık. Demek ki bir sorun var! Biz de teşekkür ederek geri çevirdik” diye konuştu.

‘EMRE BİZE GELEMEZ!’

Transfer için de bilgi veren Orman, Fenerbahçe'den ayrılan Emre Belözoğlu’na kapıları kapattı. Orman, “Bize gelemez. Beşiktaş’ı ilkeler ve çizgimiz doğrultusunda yönetmeye çalışıyoruz. Kadıköy’deki son maçta Bilic’in kriz yönetmedeki beceriksizliği de söz konusuydu ama Emre’nin yaptıklarını unutamayız. Fenerbahçe’ye 3 atabilirdik” dedi.

Çin’le ilgili bir vizyonunu da anlatan Başkan Orman, “Chelsea’yle aramız çok iyi. Dostum olan yetkili arkadaşlarım var. Bir gün sohbette ‘Beşiktaş’ın 20 milyon taraftarı var’ dedim. Dünyada Chelsea’nin 520 milyon taraftarı olduğunu söylediler. Yalnız Çin’de 170 milyon kayıtlı taraftarları olduğunu, hatta Endonezya’da 27 milyon Chelsea kredi kartı kullanıldığını belirttiler. Benim de hayalim Çin’den bir futbolcu transfer etmek” diye konuştu.

ORMAN’DAN İNCİLER

BANA ‘FİKO’ DEDİLER

Gençler bizden farklı yetişiyor. Değer yargıları çok farklı. Babam yöneticiyken bilet istemeye utanır, kulübe gelir, çare arardık. Tek sermayeleri akıllı telefon olan bilgisiz bir grup da yetişiyor. 15-17 yaşında genç çocuk, stadın kapısında bana, ‘Fiko’ diye sesleniyor. Anlayamıyorum.

ARENA’YA DEV HEYKEL

Kur artışı nedeniyle Vodafone Arena’nın maliyeti 160 milyon TL’den 270’e yükseldi. Sadece sanat için de 3 milyon Dolar’a yakın bir para harcadık. Duvardaki resimler, tablolar bunlara dahil. Stadın girişine dünyanın konuşacağı, Beşiktaş’ı ve İstanbul’u dünyaya anlatacak bir heykel yapılacak.

BA’YI UMRE’YE GÖNDERDİK

Maça gitmiyorum diye eleştiriyorlar. Statta maçı izlemek zorunda değilim. Akhisar maçında tribünde yokmuşum. Evet yoktum. Transfer görüşmesi yapıyordum. Demba Ba gelirken transferi 12 milyon yerine 6 milyon Euro’ya nasıl bitirdik kimse sormuyor. Daha Chelsea’de oynarken onu Umre’ye gönderen Beşiktaş’tı.

ÇARŞI’DAN RAHATSIZIM

Gezi’de her kesimden insan bir araya geldi. Oradaki topluluk kendisine itici bir güç arıyordu. çArşı bu rolü üstlenerek ön plana çıkınca siyasi bir ortamın içine çekildi. Siyaset benim işim değil. Yargılanmada biz kulüp olarak çArşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında. Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLMASAYDI...

Son olarak çatı kaçak diye inşaatı durdurdular. Daha ortada çatı bile yok. Ne zorluklarla karşılaştık inşaat sırasında. Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı. Benden başka kimse de İnönü’yü yıkamazdı. Gezi olayları devam ederken biz stadı yıkıyorduk.

BILIC YÖNETEMEDİ

Bilic iyi bir teknik direktör ancak kriz yönetiminde çok başarılı değil. Kadıköy’deki F.Bahçe maçında Gökhan Gönül sakatlanmış, Emenike’ye taraftar tepki gösteriyor, Kuyt ve Meireles sakatlanmış ve bunlar olurken kenarda Bilic, Emre ile tartışıyor. Böyle bir ortamda 3-4 olacak maçı kaybettik.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler