SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş galibiyetle kapattı

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup'un attığı gollerle 2-1 yenerek sezonu 69 puanla kapattı. Ligi 3. sırada tamamlayan Siyah-Beyazlılar önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 1 GENÇLERBİRLİĞİ
STAT: Osmanlı
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Serkan Gençerler
BEŞİKTAŞ: Günay, Olcay, Sivok (Dk.87 Milosevic), Atınç, Opare, Kerim (Dk.77 Serdar Kurtuluş), Tolgay, Necip, Oğuzhan, Mustafa (Dk.66 Uğur Boral), Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Ahmet (Dk.53 Ferhat), Sedat, Halil, Gosso (Dk.29 Çağrı), Tomic (Dk.77 Berat Tosun), İrfancan, Hleb, Stancu, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Kaplan
GOLLER: Dk.41 Cenk Tosun, Dk.83 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk.90 Çağrı (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Atınç Nukan (Beşiktaş), Çağrı, El Kabir (Gençlerbirliği)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Gençlerbirliği maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122953/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-genclerbirligi-macindan-kareler-154703-myspor)

Ankara Osmanlı Stadı'nda karşılaşma yağmur altında başladı. Maçı az sayıda Beşiktaş taraftarı da tribünlerden takip etti.

İlk yarıda Siyah-Beyazlı ekip rakibine oranla golü daha çok isteyen ve arayan takım oldu. Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun'la pozisyonlara da giren Beşiktaş aradığı golü 41. dakikada buldu.
Oğuzhan'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Cenk, sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı daha çok orta alan mücadelesine sahne oldu. Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic Lig'de hiç forma şansı bulamayan Uğur Boral'ı 66. dakikada oyuna dahil etti.

Beşiktaş 83. dakikada farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası önünde topla buluşan Tolgay, sağ kanatta savunma arkasına sızan Olcay'ı gördü. Olcay da bekletmeden pasını içeriye aktardı ve Oğuzhan müsait pozisyonda topa dokunarak fileleri havalandırdı:2-0.

Karşılaşmanın son dakikalarında ise Gençlerbirliği Çağrı ile farkı bire indiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sezonu 2-1'lik galibiyetle kapattı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler