SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son iki maç Slaven Bilic'le!

Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş Yönetimi kritik kararını verdi. 'Slaven Bilic derbiye çıkacak mı?' sorusu da yanıtını buldu.

Ankara'da Torku Konyaspor ile oynanan ve 1-0 kaybedilen mücadelede şampiyonluk şansı tamamen ortadan kalkan Beşiktaş'ta gündem hala sıcak. Başkent'teki yenilgi sonrası yönetim kurulunu apar topar toplama kararı alan, daha sonra ise toplantıyı bir gün erteleyen başkan Fikret Orman idarecilerle bugün bir araya geldi.

Akaretler'deki kulüp binasında yönetim kurulu üyeleri ile kulübün geleceğini masaya yatıran Fikret Orman, ekip arkadaşlarından görüşlerini aldı. Orman, yönetim kurulu üyelerini dinledikten sonra kendi görüşünü iletti.

Toplantıdan, "Son iki maça da Slaven Bilic ve ekibi ile çıkalım" kararı çıktı. Yönetimin kararına göre Siyah-Beyazlılar, Galatasaray derbisine ve son haftadaki Gençlerbirliği maçına Hırvat hoca önderliğinde çıkacak.

11 günü kaldı

Fikret Orman ve ekibinin bu yönde bir karar almasının sebebi ise Slaven Bilic'in sözleşmesinin bitimine sadece 11 gün kalması. 31 Mayıs'ta mukavelesi sona erecek olan Bilic bu tarihten önce gönderildiği takdirde sözleşme fesih bedeli olarak 500 bin Euro ödenmesi gerekiyor. Takımın hedeften uzaklaşması ve son iki maçın öneminin azalması nedeniyle teknik kadrodaki operasyon sezon resmen bittiğinde gerçekleştirilecek.

Bir de hatırlatma; Slaven Bilic ile Beşiktaş arasında imzalanan kontratta, 1 yıllık opsiyon maddesi bulunuyor. Yaşanan son gelişmeler sonrası opsiyon yürürlülüğe konmayacak ve son hafta oynanacak Gençlerbirliği mücadelesi, Hırvat teknik adamın Beşiktaş'taki son resmi karşılaşması olacak.

Metin Albayrak yönetimin kararını açıkladı

Beşiktaş'ta devam eden toplantı sırasında Basın Sözcüsü Metin Albayrak, yönetimin kararını gazetecilere açıkladı. Kulüp binasının önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Albayrak, "Slaven Bilic'le sezon sonuna kadar devam etme kararı aldık." dedi.

Albayrak şunları söyledi: "Sezon sonu devam edip etmeme kararını sezon sonunda alacağız. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçına hocamızla çıkacağız. Gökhan Töre ya da başka futbolcuların hocamızla bir sıkıntısı söz konusu değildir. Sezon sonu sözleşme bittiği için hocamızla karşılıklı oturup konuşacağız."

'Bilic ile devam etmek istiyoruz'

Beşiktaş Basın sözcüsü Metin Albayrak, yönetim toplantısı sonrası NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Ercan Taner'in 'Bilic ile devam etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna Albayrak, 'Biz devam etmek istiyoruz' yanıtını verdi.

Ercan Taner, ödenecek tazminatın 500 bin Euro olduğunu söylediğinde Albayrak, böyle bir durumun olduğunu onayladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler