SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'a 'Kocaman' Osmanlı tokadı

Gaziantep ve Akhisar maçlarında aldığı beraberlikler sonrası ligde üçüncü sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla 66 puanla 3. sırada kalırken lider Galatasaray'ın 73 puanı bulunuyor.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 0 - 1 TORKU KONYASPOR

STAT: Osmanlı
HAKEMLER: M.Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem
BEŞİKTAŞ: Günay, Opare, Sivok, Atınç, Motta, Sosa, Necip, Tolgay (Dk.73 Atiba), Olcay (Dk.46 Kerim Frei), Mustafa Pektemek, Demba Ba (Dk.61 Cenk Tosun)
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

TORKU KONYASPOR: Kaya, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet, Mehmet Güven, Volkan (Dk.78 Mahlangu), Djalma (Dk.88 Kokalovic), Ali Çamdalı, Torje, Rangelov (Dk.64 Hasan Kabze)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
SARI KARTLAR: Opare (Beşiktaş), Torje (Konyaspor)
GOL: Dk.80 Torje (Torku Konyaspor)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Torku Konyaspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122861/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-torku-konyaspor-macindan-kareler-154655-myspor)

Maça konuk ekip Torku konyaspor başlarken karşılaşmadaki ilk şut ev sahibi Beşiktaş'tan geldi. 10. dakikada Senegalli Demba Ba'nın ceza sahasından şutunu kaleci kurtardı.

13. dakikada Torku Konyaspor, Beşiktaş yarı sahasından taç atışı kullandı.Ceza sahası içinde topla buluşan Rangelov'un şutu direğin hemen dibinden auta çıktı ve maçtaki ilk tehlikeli pozsiyona Konyaspor girmiş oldu.

19. dakikada sağ kanttan paslarla Konyaspor ceza sahasına giren Jose Sosa'nın şutu defanstan da sekerek üst direğe çarptı ve kornere gitti.

Karşılaşmanın ilk 30 dakikası geride kalırken iki takımda dengeli bir futbol anlayışı ortaya koydu. Konyaspor hızlı taklarla Djalma ve Torje ile etkili olmaya çalışırken ev sahibi Beşiktaş ise kanatlardan etkili pozisyonlar üretmeye gayret etti.

Dakikalar 39'u gösterdiğinde Beşiktaş aradığı gole çok yaklaştı. Olcay'ın pasında Konyaspor kalecisi Kaya ile karşı karşıya kalan Demba Ba'nın şutunda top file bekçisinden geri döndü.

İlk yarının son dakikalarında Beşiktaş rakip kalede baskıyı arttırdı. Önce Demba Ba ile tehlikeli gelen Siyah-Beyazlılar son olarak da Olcay'ın topun gelişine yaptığı vuruşta kaleyi bulamayınca ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Slaven Bilic ikinci yarıya Olcay'ın yerine Kerim Frei ile başladı. Bu değişiklik ile sağda Mustafa Pekdemek sol kanatta ise Kerim ile etkili olmaya başladı.

Bilic'in bu değişikliği ile oyunun kontrolünü ele alan Beşiktaş rakibini sıkıştırmaya başladı.

55. dakikada Frei maçın belkide en net pozisyonundan yararlanamadı. Tolgay'ın muhteşem pasında defansın arkasına sarkan genç yıldız kaleciyle karşı karşıya kaldı

ancak etkili bir vuruş yapamadı.

58. dakikada Siyah-Beyazlılar ileri çıkmakta güçlük çekince kaptırılan top Konyaspor atağına dönüştü. Yeşil-Beyazlılarda Djalma çizgiye indikten sonra içeri çevirdi ancak çevirdiği yerde hiç bir takım arkadaşı yoktu.

61. dakikada Demba Ba'nın yerine oyuna giren cenk Tosun etkisini göstermeye başladı. 71. dakikada Kerim'İn ortasına iyi yükselen golcü oyuncu kaleci Kaya'yı geçemedi. 74'te ise Sosa'nın ara pasına hareketlenerek bir şans yakaladı ancak Konyaspor defansı şut çekmesine izin vermedi.

80. dakikada Konyaspor sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Romanyalı futbolcu Torje kornerden direk kaleye vurdu ve top ağlarla buluştu. Bu golle Torje takımını 1-0 öne geçirdi.

90'da Mustafa'nın ağlara gönderdiği top hakem Abitoğlu tarafından gol değeri kazanmayınca mücadele 1-0 Konyaspor üstünlüğü ile sonra erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler