SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Trabzon'dan lider döndü

Spor Toto Süper Lig 29. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, zorlu Trabzonspor deplasmanından 2-0 galibiyetiyle dönerek liderliğini sürdürdü. Goller 58. dakikada Demba Ba, 90+5. dakikada ise Mustafa Pektemek'ten geldi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZONSPOR 0 - 2 BEŞİKTAŞ
STAT: H. Avni Aker
HAKEM: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
TRABZONSPOR: Hakan, Bosingwa, Aykut, Uğur, Mustafa (Dk.46 Yusuf), Medjani, Özer (Dk.60 Cardozo), Mehmet Ekici, Fatih (Dk.84 Waris), Erkan Zengin, Deniz
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
BEŞİKTAŞ: Günay, Opare (Dk.57 Demba Ba), Ersan, Sivok (Dk.75 Atınç), Motta, Gökhan Töre, Atiba, Olcay Şahan, Sosa, Mustafa
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
GOLLER: Dk.58 Demba Ba, Dk.90+5 Pektemek (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Uğur Demirok, Yusuf Erdoğan (Trabzonspor), Ramon Motta (Beşiktaş)

[Maçtan kareler-![Trabzonspor - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122700/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-besiktas-macindan-kareler-154606-myspor)

Bu sezon sahasında 33 puan toplayarak ligin en iyi iç saha performanslarından birini sergileyen Trabzonspor Beşiktaş karşısında da karşılaşmaya iyi başladı.

14. dakikada sağ kanattan gelişen Bordo-Mavili ekibin atağında Özer ceza sahasına ortasını yaptı. Deniz'i geçen topu Opare uzaklaştırmak istersen ters bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak direğin hemen üzerinden kornere gitti.

Dakikalar 27'yi gösterdiğinde gelişen Trabzonspor atağında Özer pasını Mehmet Ekici'ye verdi. Yıldız futbolcu topu sürdükten sonra çok sert bir şut çıkarttı fakat top direğin hemen yanından auta gitti.

34. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ taraftan kullanılan kornere iyi yükselen Sivok sert bir kafa vuruşu yaptı fakat Hakan Arıkan üzerine gelen topu iyi çıkardı.

Kalan dakikalarda da eşitlik bozulmayınca taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.

Ersun Yanal ikinci yarıda oyuna Yusuf Erdoğan'ı dahil etti. Slaven Bilic ise 57. dakikada Opare'nin yerine Demba Ba'yı dahil etti.

Demba Ba oyuna girer girmez takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın pasında topla buluşan Gökhan, ceza alanına sağ yan çizgisinden pasını Demba Ba'ya verdi. Demba Ba topu önce kontrol etti ve ardından sağ köşeye etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi:0-1.

Golden sonra Trabzonspor'da Özer'in yerine Bordo-Mavililerin en skorer ismi Oscar Cardozo girdi.

Dakikalar 71'i gösterdiğinde seri paslarla rakip ceza sahası önüne gelen Beşiktaş Tolgay'ıun sert şutunda gole çok yaklaştı fakat Hakan Arıkan mükemmel uzandı ve topu kornere çelmeyi başardı.

75. dakikada Sivok sakatlandı ve yerine Atınç girdi. 79. dakikada kullanılan kornere iyi yükselen Atınç iyi de bir kafa vuruşu yaptı fakat top auta gitti.

Maçın uzatma dakikalarında ise sahneye çıkan Mustafa Pektemek karşılaşmanın skorunu belirledi:0-2.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler