SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Lig'in zirvesine yerleşti

Beşiktaş, Süper Lig'in zirvesi için çıktığı ve 20 bin taraftarının desteğini arkasına aldığı mücadelede Cenk Tosun'un 90+5'te attığı golle Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu devraldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 1 KARABÜKSPOR
STAT: Osmanlı
HAKEM: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın
BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Ersan (Dk.55 Necip), Sivok, Motta, Gökhan, Atiba, Tolgay (Dk.84 Cenk Tosun), Sosa, Mustafa Pektemek, Demba Ba (Dk.65 Franco)
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Murat, Yiğit, Tanju, Hakan (Dk.90+2 Aykut), Musa, Viola (Dk.45 Abdülaziz), Furkan, Ahmet İlhan, Fatih (Dk.77 Erkan Kaş)
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: Dk.25 Atiba, 90+5 Cenk (Beşiktaş), Dk.79 Musa (Karabükspor)
KIRMIZI KARTLAR:Dk.58 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk.42 Waterman (Karabükspor)
SARI KARTLAR: Serdar (Beşiktaş) Fatih, Furkan, Erdem Özgenç, Murat Akçay (Karabükspor)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Karabükspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122636/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-karabukspor-macindan-kareler-154587-myspor)

Süper Lig’de bu sezon taraftarından yönetimine şampiyonluğa kilitlenen Siyah-Beyazlılar, 28. haftanın kapanış maçında Kardemir Karabükspor’u Osmanlı Stadı’nda yaklaşık 20 bin taraftarının desteğiyle ağırladı.

Mücadele hareketli başladı ve Beşikatş'ın savunmada yaptığı hataları değerlendiren Karabükspor tehlikeli ataklarla rakip kaleyi yokladı.

25. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek, sağ tarafta boş durumda olan Serdar'a pasını verdi, Serdar'ın müthiş ortasında Atiba kafa vurşuyla fileleri havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi.

42. dakikada Karabükspor'da Waterman kırmızı kartla oyun dışında kaldı, kendi yarı alanında paslaşırken Erdem kalecisi Waterman'a pas attı, ancak Demba Ba'nın baskısında Hollandalı ceza sahası dışında elle müdahele edince kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Waterman'ın kırmızı kart görmesinin ardından serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Sosa geçti. Arjantinlinin kullandığı serbest vuruşta top direğe çarparak oyun alanını terk etti ve ilk yarı bu skorla sona erdi:1-0.

İkinci 45 dakikaya Siyah-Beyazlılar 10 kişi mücadele eden rakibi karşısında hızlı başladı.

53. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre çalımlarla ceza sahasına girdi, pasında Motta'nın şutu auta çıktı. 56. dakikada Jose Sosa'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

58. dakikada Ersan'ın yerine oyuna giren Necip Uysal oyuna girdikten 4 dakika sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Ahmet İlhan'a yaptığı müdahaleyle yere indiren Necip direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

78. dakikada Karabükspor'un kullandığı kornerde Musa'nın kafa vuruşunda top filelere gitti ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

Golden sonra Karabükspor kalesinde baskı kuran Beşiktaş, aradığı golü 90+5. dakikada Cenk Tosun ile buldu. Gökhan Töre'nin ortasında müthiş bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderen Cenk Tosun, Beşiktaş'ın şampiyonluk ümitlerini yeniden yeşertti. Maç bu skorla sona erdi ve Siyah-Beyazlılar 28. haftayı lider tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler