SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Quaresma geri dönüyor

Beşiktaş'tan olaylı şekilde ayrılan Ricardo Quaresma yeniden gündeme geldi.

Beşiktaş’ın resmi sitesinde “Ricardo Quaresma artık Kartal” açıklaması yapıldığında tarihler 13 Haziran 2010’u gösteriyordu. 19 Haziran 2010’da İnönü Stadı’nda organize edilen imza töreninde 20 bin siyah-beyazlı taraftar tribündeydi.

Beşiktaş kariyeri boyunca toplam 73 resmi maça çıktı Quaresma… 18 gol attı 27 asist yaptı. İsmi kendisi ile özdeşleşen “Trivela” vuruşuyla attığı gollerle tribünleri ayağa kaldırdı. Ama fırtınalı bir aşktı Beşiktaş ile Quaresma’nın birlikteliği…

TARAFTARLAR UNUTMADI

Günü geldi ücreti gündem oldu, günü geldi yöneticilerle girdiği diyaloglar, Fikret Orman ile sürtüşmesi manşetlere çıktı.

FEDA döneminde gerekli fedakarlığı yapmadığı gerekçesiyle yaklaşık 1 yıl oynatılmadı, Katar’a gitti, ardından eski gözağrısı Porto’da soluğu aldı. Porto’da eski günlerine döndü, oynadığı futbolla 11’in değişmez ismi oldu. Ancak ne Beşitaşlılar Quaresma’yı unuttu ne de o siyah-beyazlıları…

Son olarak Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih’e attığı iki golle yıldızlaşan 31 yaşındaki futbolcu, bir kez daha Beşiktaş’ın gündemine geldi. Yabancı sınırının kalkması nedeniyle oyuncu arayan siyah-beyazlı yöneticilere Quaresma önerildi. Sezon sonunda Porto ile sözleşmesi bitiyordu. Beşiktaşlı taraftarlara Vodafone Arena için verilecek en güzel hediyelerden biriydi. Hemen girişimler başladı. Quaresma ile temas kuruldu. “Yarım kalan bir işimi tamamlamaya hazırım” yanıtı alınınca iş ciddileşti. Başkan Fikret Orman’ın olumlu yanıt vermesi halinde Quaresma ile pazarlıklar resmen başlayacak.

650 BİN EURO KAZANIYOR

Beşiktaş ile Quaresma ilişkilerini zedeleyen temel faktör, menajer Jorge Mendes’ti. Portekizli menajer, Q7’nin FEDA yapmasını engellemiş, iplerin kopacağı süreci başlatmıştı.

Ancak Quaresma kendisine sürekli Arap kulüplerini öneren Mendes ile artık çalışmıyor. Yıldız oyuncunun yeni menajerinin yüksekten uçmaması ve makul konuşmaları, siyah-beyazlı yöneticilere “Bu transferin olma ihtimali yüksek” dedirtiyor. (amkspor)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler