SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ta borçlar merak konusu

Divan Kurulu borçları öğrenmek için komisyon kurdu.

Geçtiğimiz haftayı haciz olayları ile sıkıntılı bir şekilde geçiren Beşiktaş'ta Divan Kurulu'nun borçların net rakamını öğrenmek için komisyon kurması gözleri yine siyah-beyazlı camiaya çevirdi.

Komisyonun başkanlığını üstlenen Divan Kurulu eski başkanı Şeref Nasır, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada borcun ne 1.5 milyar ne de 881 milyon olduğunu ve komisyondan çıkacak sonuca göre Divan Kurulu'nun Beşiktaş camiasına hakikati açıklaması gerektiğini söyledi.

"KOMİSYONDAKİ KİŞİLERİN HEPSİ HESAP UZMANI"

Komisyonun bir üyenin dilekçesi ile Divan Kurulu başkanı Yalçın Karadeniz tarafından kurulduğunu belirten Şeref Nasır, "Son divan toplantısında teknik bir arızadan dolayı rapor sunulamadı. Virüs girmiş, doğaldır olabilir. Rapor Divan Başkanlığı'na 18 Şubat'ta veriliyor. Verilen raporda borç 881 milyon olarak görülüyor. Divan Kurulu içinde Sedat Piroğlu arkadaşımız var. Bu hesapları arkadaşları ile beraber kontrol ettiğinde hiç bir şey ilave etmeden hiç bir katkı yapmadan 1. 508. 000.000 (bir milyar beş yüz sekiz milyon) liralık bir borç rakamını ortaya çıkarıyor. Tabii aradaki fark çok büyük. Elli bin yüz bin olsa kabul edilebilir ama aradaki fark iki misline yaklaşan ve altından kalkılamayacak bir borç gibi görünüyor. Tabii Divan Kurulu'na çok rahatsızlık verdi. Bir arkadaşımız Divan Kurulu'na bir dilekçe ile 30/b maddesini hatırlatarak bir komisyonla bu işin çözüme kavuşturulmasını talep etti. Bunun üzerine Divan Kurulu başkanımız Yalçın Karadeniz bir komisyon kuruyor ve Divan eski başkanı olduğum için başına da beni getirdiler. Komisyondaki kişilerin hepsi birer hesap uzmanı ve işinin ehli kişiler. Çarşamba günü bir toplantı yapacağız ve çıkan sonucu Divan Kurulu'na bildireceğiz" dedi.

"HAKİKATIN BEŞİKTAŞ CAMİASINA AÇIKLANMASI LAZIM"

Borç rakamları konusunda çelişkiler olduğunu ve bunun açığa çıkması gerektiğini ifade eden Nasır, "Benim esas rahatsızlığım eski yönetim 431 milyon ile bıraktığını yeni yönetim 580 milyon borç ile devir aldığını söylüyordu. Bende Denetleme Kuruluna bir yazı ile müracaat etmiş ve bu ardaki farkın açıklanmasını istemiştim. Denetleme Kurulu bana verdiği cevapta eski yönetim borcunun 431 milyon olduğunu söylemişti. Bu gün hiç bir şey çıkmasa (komisyonu kastederek) tamamen yönetimin rakamı çıksa 881 milyonluk bir rakam nasıl ödenecek. Bizim rahatsızlığımız esas burada. Ama tabii Denetleme Kurulu'nun raporunu tetkik edip hakiki raporu vermekte tamamen Divan Kurulu'nun artık yetkisinde. Hakikati Beşiktaş camiasına açıklamak mecburiyetindeler" diye konuştu.

"GÖNLÜM DENETLEME KURULU'NUN AÇIKLADIĞI RAKAMLARIN DOĞRU OLMASINDAN YANA"

Şeref Nasır, raporlardaki rakamların konuşulduğu gibiyse 3.5 yıldaki artışı mantığının almadığını dile getirerek, "Rakamın 4 misline çıkması artık atından kalkılacak bir rakam olmadığını gösteriyor. Aklıma kötü şeyler gelmek istemiyor doğrusu. Kötü düşünmek istemiyorum. Gönlüm Denetleme Kurulu'nun açıkladığı rakamların olmasını istiyor ki pek kulüp içinde sarsıntılar olmasın. Ama bizim dileğimiz, isteriz ki Yönetim Kurulu Divan Kurulu'ndaki tecrübeli arkadaşlarla bir toplantı yaparak bu durumu değerlendirmesi yapsın ama şahsım adına ben ileriyi karanlık görüyorum"

"RAPORLARDA 626 MİLYONLUK RAKAMIN KARŞILIĞI YOK"

Nasır, rakamlardaki karışıklık konusunda kimin yanlış yaptığına ilişkin soruyu "Denetleme Kurulu'nun verdiği rakamlarda derneğin 447 milyon liralık borcu görünüyor. Toplam iktisadi işletmeler 838 milyon inşaat anonim 200 milyon lira basketbola da 20 milyon lira borç gösteriyor, fakat bunların karşılığında da hiç bir veri göstermiyor. Bunların sadece altında bahsettiğim dört şubenin altında 626 milyon liralık bir rakam konuyor. 881'in üstüne bu 626'yı koyduğunuzda 1.508.000.000 lira tutuyor. Rakamın yüksek görünmesi buradan kaynaklanıyor. Bizim arkadaşlarımız komisyonda bu farkın ne olduğunu bulmaya çalışacaklar" şeklinde cevapladı.

"BORÇ NE 1.5 MİLYAR NE DE 881 MİLYON LİRA"

Şeref Nasır, rakiplerinin aksine Beşiktaş'ın sürekli olarak borçlarla gündeme gelmesi ile ilgili soruya ise, "Ben rakamların daima göz önünde olmasından yanayım. Beşiktaş camiasının, Beşiktaş'ı sevenlerin Beşiktaş taraftarlarının, Beşiktaş'ın gidişatı ile ilgili hakikati bilmesi lazım. Bu gün TBMM bile rakamları vatandaşların önüne seriyor. Şeffaf olmamız lazım. En ufak bir arakamın bile taraftarlara bildirilmesinden yanayım çünkü biz artık 112 yaşındayız. Yönetim açısından yönetimde yapılan hataların artık durmasını istiyoruz. Ama nasıl olur bu? Bundan sonraki her gelen yönetim kendi döneminden mesul olacak. Ben yaptım deyip kenara çekilmemesi lazım. Sen 10 lira ile aldın 20 lira ile devrettin. Zararın nerden geldiğinin göz önünde olması lazım. Borcun konuşulması bu dönemde biraz üzdü ama rakamların tam verilmemesinden olan bir durum. Tahmin ediyorum Beşiktaş'ın 1 milyar liranın biraz üstünde bir borcu var. Belki Divan Kurulu'nun söylediği 1.5 milyar değil ama Denetleme Kurulu'nun söylediği 881 milyon da değil. Divan Kurulu kendine verilen yetkiyi kullanıyor, dikkat edin diye uyarıyor. Bunu yapmalarını da be normal karşılıyorum" diye cevap verdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler