SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'a haciz şoku!

Beşiktaş'a haciz şoku! 8 milyon dolarlık alacak için haciz memurları, Akaretler'deki kulüp binasına geldiler.

Son dönemde yaptığı özellikle futbolculara yaptığı ödemelerle rahat bir nefes alan Beşiktaş Yönetimi güne büyük bir şokla başladı.

Haciz memurları, 8 milyon dolarlık alacak için siyah-beyazlı kulübün Akaretler'deki kulüp binasına gitti. Haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün avukatları rotasını Akaretler'e çevirdi.

Kamyonlar eşyaları taşımak için dışarıda bekliyor

Aktif Tanıtım'ın alacakları için haciz işlemlerini yeniden başlattığı Beşiktaş'ta şok yaşanıyor.

Haciz memurları ve avukatlar Kulüp binasına geldiğinde tatsız olayların yaşandığı, kulüp avukatlarının, hacize gelen memurları ve avukatları içeriye almak istemedikleri öğrenildi. Bu sırada arbede yaşandığı belirtildi. İçeriden alınan bilgilere göre sert tartışmalar oldu.

300 BİN DOLAR ÖDENMEYİNCE ANLAŞMA BOZULDU VE...

İkinci başkan Ahmet Nur Çebi ve bazı yöneticiler, eski başkan Demirören döneminden kalan borç için bir süre önce Aktif Tanıtım Şirketi yetkilileri ile anlaşıp, rakamı 3 milyon dolara indirmişti. Ancak 3 milyon dolarlık borcun 300 bin dolarlık son taksiti ödenmeyince anlaşma bozuldu ve reklam şirketi yetkilileri bu sabah Akaretler'e gelerek binayı haciz işlemini başlattı.

Memurlar içeri girince yapılan görüşmede kulüpte para olmadığı için ödeme yapılamayacağı anlaşıldı. İçerideki mallar için tutanak hazırlandı. Haciz işlemi yeniden başlatıldı. Kapıda 2 adet kamyonun beklediği, kulüp binası arkasında 1 kamyonun daha bulunduğu görüldü.

BAŞKAN ORMAN'IN ODASININ BOŞALTILMASI SON ANDA ÖNLENDİ

Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin odalarının bulunduğu 13. kattaki eşyaların haczedilmesi son anda önlendi. Saat 14.15'te kulübe gelen yönetici Erdal Karacan ve kulüp avukatları, haciz memurlarına, "Buradaki tüm eşyalar Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'ne ait. Siz, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den alacaklısınız" dedi. Memurlar bunun üzerine 13. katı terkedip 1. ve 2. katlara yöneldi.

Beşiktaş ödeyeceğini duyurmuştu

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, 6 milyon 97 bin 790 dolar tutarındaki tazminatı, bir peşin 5 taksitle ödeyeceğini, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yayınlanan açıklama ile duyurmuştu;

O açıklama şöyleydi;

”Aktif Tanıtım’la (Aktif) şirketimiz arasındaki davada verilen karar dikkate alınarak, Aktif firmasıyla; ihtilafın başlangıcından ödeme takviminin sonuna kadar işlemiş ve işleyecek faizler ile KDV dahil olmak üzere toplam 6.097.790 dolar ile 28.12.2012 tarihinde anlaşmaya varılmıştır. Buna göre anlaşmaya varılan tutarın 1.097.790 dolarlık kısmı peşin, bakiye tutar ise 15 Mart 2013 tarihinde 1.000.000 dolar, 15 Haziran 2013 tarihinde 1.000.000 dolar, 15 Eylül 2013 tarihinde 1.000.000 dolar, 15 Aralık 2013 tarihinde 1.000.000 dolar ve 15 Mart 2014 tarihinde tarihinde 1.000.000 dolar olmak üzere 5 taksitte ödenecektir. Ödemeler için Aktif’e şirketimiz cirolu Yönetim Kurulu Başkanımız Fikret Orman avalli çekler verilmiştir. Ayrıca, Aktif ile şirketimiz arasındaki ihtilafa konu sözleşmede yer alan led panolar KDV dahil 944.000 dolar bedelle satın alınmıştır. Şirketimizin, 31.05.2012 tarihli mali tablolarında Aktif Tanıtım ile ilgili davaya istinaden toplam 11.228.933,93 dolar karşılık ayrılmıştır.”

SAAT 14.15'E KADAR HİÇBİR YÖNETİCİ YOKTU

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın konu ile ilgili olarak avukatlarla telefon görüşmesi yapıp bilgi aldığı belirtilirken, kulüp binasında saat 14.15'e kadar hiçbir yöneticinin olmaması dikkat çekti. 14.15 sularında yönetim kurulu üyesi Erdal Karacan ile kulüp müdürü Levent Çifter kulüp binasına gelerek avukatlarla görüşmeye başladı

ÖN KAPIDA 2, ARKADA 1 KAMYON...

Haciz için gelen reklam şirketi yetkilileri 3 tane kamyon getirtti. Kamyonların 2'si kulüp binasının ön tarafında, diğeri ise arkada bekletiliyor.

Hukuk Bürosundan açıklama

Konuyla ilgili Beşiktaş'ın borcu olan Aktif Tanıtım adına Dedeoğlu Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklamada "Yıldırım Demirören dönemine ait olan borçlar konusunda Fikret Orman yönetimiyle de bir ödeme programında anlaşma sağlanmış olmasına rapmen protokole uyulmadığı için yeniden icra takibi başlatılmış ve haciz işlemlerine başlanmıştır." denildi.

HUKUK BÜROSU: 6 AYDIR TELEFONLARIMIZA BİLE ÇIKMADILAR

Haciz koyduran şirketin hukuki işlemlerini takip eden Dedeoğlu Hukuk Bürosu'ndan avukat Mehmet Dedeoğlu, büyük yankı yaratan olayla ilgili olarak haber1903'e yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı. 6 aydır siyah beyazlı yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ancak, telefonlarına cevap bile verilmediğini öne süren Dedeoğlu şunları söyledi:

"Şu anda büromuzun avukatları Akaretler'de haciz işlemleri yapıyorlar. Son derece üzgünüz. Çünkü 2006 yılından bu yana devam eden bir alacak. Geçmiş dönem yönetimlerinden bugüne kadar ötelenmişti. En son sayın Fikret Orman tarafından protokole bağlamıştık. Vadeler çerçevesinde ödemeler yapılacaktı. Maalesef bunlara uyulmadı. Aşağı yukarı 1 yıldır tüm kanalları zorluyoruz. Artık ümidimiz kalmadığı için son çare olarak haciz işlemlerine başladık."

"MAL VARLIKLARINI KAÇIRIYORLAR"

Beşiktaş Kulübü'nün mal varlıklarını kaçırma yöntemi izlediğini belirten Dedeoğlu, "Bunu Beşiktaş Kulübü değerlendirecek. Biz bankalar dahil tüm mal varlıklarına haciz işlemlerini uyguladık. Onlar birtakım iktisadi teşekküller kurarak mal varlıklarını kaçırma yöntemini izliyorlar. Ödemelerini bu iktisadi teşekküller üzerinden yaparak hacizden kurtulmaya çalışıyorlar. Ancak kanun bu tür davranışları korumaz. Hukukun üzerinde hiçbir şey yok. Şu anda SPK'ya bile bildirsek çok büyük ceza alırlar. Çünkü Beşiktaş borsaya bağlı bir şirket. Ödemelerini başka bir şirkete kaçırarak yapamaz. Aslında yatırımcıdan dahi bazı şeyleri gizliyorlar. Dolayısıyla bunlar SPK tarafından incelenip görülmesi gereken şeyler. Çok fazla bu konulara girmek istemiyorum" dedi.

KULÜP AVUKATLARI YENİ ANLAŞMA TEKLİF ETTİ

Alacaklı şirketin avukatları Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın odasındaki masa, sandalye gibi eşyaların tespitini yaparken, kulüp avukatları yeni bir anlaşma önerdi. Yönetim kurulu üyesi Erdal Karacan, tüm borçları bir hafta içinde ödeyeceklerini söyleyerek, hacizi durdurmalarını istedi. Şirket avukatlarıyla görüşmeler sürüyor.

HACİZ HABERİNİ DUYAN TARAFTARLAR KULÜBE KOŞTU

Haciz olayı Beşiktaş taraftarları arasında büyük tepkiye neden oldu. Haberi duyan Çarşı ve Karagümrük Beşiktaşlılar Birliği'nin çok sayıda üyesi kulüp binasının önüne geldi. Tribün liderleri, özellikle başkan Fikret Orman aleyhine sert açıklamalar yaparak, "Beşiktaş Kulübü sahipsiz değildir. Gerekirse buraya taraftar yığar, başkanın koltuğu dahil tek bir çöp dahi aldırmayız" dediler.

Beşiktaş'tan açıklama

Beşiktaş Kulübü, bugün yaşanan haciz olayıyla ilgili resmi açıklama yaptı.

Beşiktaş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şu şekilde; "28.12.2012 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz ile Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti. arasında sulh protokolü imzalanmış olup, Şirketimiz protokol gereği tüm yükümlülüklerini/ödemelerini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Ancak Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti., protokolün ihlal edilmiş olduğunu öne sürerek alacakları ile ilgili olarak Şirketimiz aleyhine icra takibi başlatmıştır. Bunun üzerine Şirketimiz tarafından borçlu bulunmadığımızın tespiti amacıyla menfii tespit davası açılmıştır. Hukuki süreç devam etmekte olup, yargı kararının beklenmesinin gerektiği açıktır. Konu ile ilgili gelişmeler konusunda Kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir. "

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler