SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demba Ba dünya yıldızlarını solladı

Beşiktaş formasıyla bu sezon 24 gol atan Demba Ba, 15 sayılık Süper Lig karnesiyle, Avrupa'nın önemli isimlerini solladı.

Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, Siyah-Beyazlı formayla son haftalarda kendisinden beklenen performansın altında bir görüntü çizse de, bu sezon attığı gollerle Avrupa’nın gündemine damga vurmayı sürdürüyor. Siyah-Beyazlılar’la çıktığı 36 karşılaşmada attığı 24 golle bu alanda Türkiye’nin en başarılı ismi konumunda bulunan 29 yaşındaki yıldız, Süper Lig’de kaydettiği 15 golle Avrupa’nın önde gelen 5 büyük ligindeki birçok önemli ismin önünde bulunuyor.

Sezon başında Barcelona’dan Arsenal’e 42,5 milyon Euro’ya transfer olan ve Premier Lig’de 13 golü bulunan Alexis Sanchez’in önünde bulunan Ba, aynı takımın Fransız yıldızı Olivier Giroud’u da solladı. Manchester United’da 11 golü bulunan Rooney ve 10 sayısı bulunan Van Persie’yi geride bırakan Beşiktaş’ın yıldızı, Ada’da sadece; Harry Kane, Diego Costa ve Sergio Agüero’nun arkasında kaldı.

İspanya’da sadece Messi, CR7 ve Neymar

La Liga’da ise Real Madrid’in kendisinden çok şeyler beklediği Karim Benzema (13) ve Gareth Bale’in (12) önünde bulunan Demba Ba; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Neymar Junior’un ise gölgesinde kaldı. İtalya Serie A’da Gonzalo Higuain (13) ve Luca Toni’yi (13) sollayan Ba, Çizme’nin bu alandaki lideri Carlos Tevez’i (16) yakından takip ediyor.

Ondan mutlusu yok

Kara Kartal’ın yıldız golcüsü Demba Ba, Senegal’de problem yaşadığı Alain Giresse’in takımdan ayrılıp yerine Aliou Cisse’nin gelmesinin ardından milli takıma geri dönmüştü. Uzun süre sonra takımıyla ilk maçına önceki gün Gana’yla oynanan mücadelede çıkan Demba Ba, ilk 11’de başladığı karşılaşmada, 61 dakika forma giydi. Bu dakikadan itibaren yerini Moussa Konate’ye bırakan Siyah-Beyazlılar’ın yıldızı, mücadele içinde gol bulamamasına rağmen takımının sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılması sebebiyle mutlu oldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler