SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş zafere, Liverpool evine

Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. turu 1-0'ın rövanşında konuk ettiği Liverpool'u Tolgay Arslan'ın jeneriklik golü ile 1-0 mağlup ederek tur şansını uzatmalara taşıdı. İki takım uzatmalarda da dengeyi bozamayınca seri penaltı atışlarına gidilen maçta, Siyah-Beyazlılar 6-4 galip gelerek adını son 16'ya yazdırdı.

*MAÇIN CANLI ANLARIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 6 - 4 LİVERPOOL

STAT: ATATÜRK Olimpiyat

HAKEMLER: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Franco, Necip, Opare, Atiba, Veli, Gökhan, Sosa (Dk.61 Tolgay), Olcay (Dk. 106 Kerim), Demba Ba

LIVERPOOL: Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Allen, Emre Can, Moreno, Ibe (Dk.76 Manquillo), Sterling, Balotelli (Dk. 82 Lallana), Sturridge (Dk.106 Lambert)

SARI KARTLAR: Balotelli, Emre Can (Liverpool)

GOL: Dk.73 Tolgay (Beşiktaş)

PENALTILAR:

Beşiktaş: Demba Ba (+), Gökhan Töre (+), Veli (+), Atiba (+), Tolgay (+)

Liverpool: Lambert (+), Lallana (+), Emre Can (+), Allen (+), Lovren (-)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Liverpool maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122126/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-liverpool-macindan-kareler-154376-myspor)

Mücadeleye konuk ekibin vuruşu ile başladı. Çoğunlukla orta saha mücadeleleri ile geçen ilk yarıda her iki takım da zayıf ataklar geliştirerek birbirlerini tarttı. İlk maçtaki 1-0'lık galibiyetin verdiği rahatlık ile Liverpool defansif bir oyun sergiledi. İngiliz temsilcisi takım halinde savunma yaparken Ibe, Sterling, Sturridge ve Balotelli ile kontra ataklarla gol aradı.

Siyah-Beyazlılar ise kapanan rakibi karşısında seri paslar ile kaleye yaklaşmaya çalıştı ancak Demba Ba sert Liverpool savunması içinde kayboldu. Sosa, Olcay ve Gökhan ise ceza sahası dışından kaleyi yoklasalar da Mignolet'i geçmeyi başaramadılar ve ilk yarı 0-0'lık skorla sonuçlandı.

İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte Kara Kartal tüm riskleri göze alarak gol için rakibinin üstüne gitmeye başladı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan Siyah-Beyazlılar oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Maçın ilk dakikasından beri tezahuratları ile takımlarını destekleyen 12. adamı da arkasına alan Beşiktaş rakibini bunaltmaya başladı. Temsilcimiz tüm gücüyle gol için bastırırken Bİlic devre arasında büyük umutlarla kadroya katılan Tolgay'ı 61'de oyuna aldı.

Bu dakikadan sonra uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan genç yıldız, oyuna girdikten 12 dakika sonra 73. dakikada jeneriklik bir gole imza atarak Hırvat teknik adamın hamlesinin ne kadar doğru olduğunu ispatladı: 1-0.

Tur umutlarının tükenmeye başladığı anda gelen golle kanatlanan Kartal, ataklarını daha da sıklaştırdı. 90. dakikada Gökan Töre'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda Demba Ba topu önünde buldu ancak topu üst direğe nişanladı. Normal sürede başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarından da gol sesi çıkmayına son 16 umudu seri penaltı atışlarına taşınmış oldu.

Penaltı atışları sonucunda rakibini 6-4 mağlup eden Beşiktaş adını son 16'ya yazdırdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler