SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir attı, Kartal zirveyi kaptırdı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Eskişehirspor Beşiktaş'ı Kaan'nın 17 dakikada attığı golle 1-0 yendi. Siyah-Beyazlılar bu yenilgi sonrası zirveden indi. Kartal'da bu maçta sarı kart gören Motta, Necip ve Oğuzhan gelecek hafta oynanacak Balıkesirspor maçında forma giyemeyecek. Gözler haftanın liderini belirleyecek Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçına çevrildi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ESKİŞEHİRSPOR 1 - 0 BEŞİKTAŞ

STAT: Eskişehir ATATÜRK

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Ali Saygın Ögel, Hakan Yemişken

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Sezgin, Mustafa, Diego, Kamil (Dk.57 Birol), Lawal, Causic, Özgür, Kaan (Dk.76 Sezer), Serdar (Dk.83 Ergün), Funes Mori

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar (Dk.53 Atiba), Ersan, Necip, Motta (Dk.53 Gökhan Töre), Olcay, Veli (Dk.67 Tolgay), Sosa, Kerim, Oğuzhan, Mustafa Pektemek

SARI KARTLAR: Diego (Eskişehirspor), Kerim, Motta, Necip, Oğuzhan, Tolgay (Beşiktaş)

GOL: Dk.17 Kaan (Eskişehirspor)

[Maçtan kareler-![Eskişehirspor - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122109/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/eskisehirspor-besiktas-macindan-kareler-154354-myspor)

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesi veren Beşiktaş'ta planlarını ilk maçın yorgunluğu ve ikinci maçın hazırlıkları kapsamında yapan Bilic maçın başlamasına dakikalar kala Demba Ba'dan gelen kötü haber ile yıkıldı. Senegalli yıldızın yokluğunda maça Mustafa Pektemek ile başlayan Siyah-Beyazlılar gol yollarında etkisiz kaldı.

Eskişehirspor ise yorgun ve Gökhan Töre, Atiba, Franco gibi oyuncularından eksik rakibi karşısında Kaan, Lawal gibi dirençli futbolcuları sayesinde kontrolü ele geçirmekte zorlanmadı. Skibbe'nin öğrencileri ileri uçta görev alan Mori'yi topla buluşturarak gol aradılar ve bu çabaları 17. dakikada sonuç verdi. Arjantinli yıldızın şutunda Cenk topu bacak arasından kaçırdı. Kale çizgisine paralel yuvarlanan topu Kaan ağlara gönderdi: 1-0.

Bilic'in öğrencileriyse ilk yarıda rakip kalede tehlike yaratmakta zorlandı. Gole en çok yaklaştıkları 43. dakikada ise Olcay'ın kaleci Boffin'i geçen sert şutu gol çizgisi üzerinde Kamil Ahmet Çörekçi'ye takıldı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca ilk yarı 1-0 Eskişehirspor üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ilk yarıda olduğu gibi Es-Es oldu. İkinci 45 dakikanın başlangıç düdüğüyle birlikte Mori, Lawal ve Serdar ile Beşiktaş kalesini abluka altına aldı. Bu dakikalarda Cenk kalesinde devleşerek, Sİyah-Kırmızılılara gol izni vermedi.

Slaven Bilic 53. dakikada Liverpool maçını düşünerek kulübede beklettiği Gökhan Töre ve Atibayı oyuna alarak oyun hakimiyetini arttırmaya çalıştı. Tecrübeli teknik adamın bu hamleleri de sonuç vermedi.

Mücadelenin kalan dakikalarında iki takım da ağları havalandıramayınca sahadan 3 puan ile ayrılan taraf Eskişehirspor oldu: 1-0.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler