SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'nın Ba'ğları Şahan'e

Süper Lig'de 18. haftada Beşiktaş Ankara'da konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu Olcan Şahan ve Demba Ba'nın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Bu skorla Siyah-Beyazlılar lider Fenerbahçe ile puan farkını yeniden 1'e indirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 1 MERSİN İDMAN YURDU
STAT: Osmanlı Stadı
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Orkun Aktaş, Ekrem Kan
BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Motta, Oğuzhan (Dk.67 Tolgay Arslan), Veli Kavlak, Olcay (Dk.87 Atınç), Sosa (Dk.84 Kerim) , Gökhan Töre, Demba Ba
MERSİN İDMAN YURDU: Mihaylov, Serkan, Servet, Mitrovic, Vederson, Sadiku, Mehmet Taş (Dk.46 Sinan Kaloğlu), Murat Ceylan, Nakoulma (Dk.62 Futacs), Welliton (Dk.74 Tita), Güven Varol
GOLLER: Dk.30 Olcay şahan, Dk.66 Demba Ba (Beşiktaş), Dk.61 Sinan Kaloğlu (Mersin İ.Y)
SARI KARTLAR: Mehmet Taş (Mersin İ.Y.)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş Mersin İdman Yurdu maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121967/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-mersin-idman-yurdu-macindan-kareler-154252-myspor)

Maça Mersin İdman Yurdu'nun vuruşuyla başlandı. İlk dakikadan itibaren rakibini baskı altına alan, topu ayağında tutan bir Beşiktaş vardı sahada. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası deyim yerindeyse Mersin yarı sahasında oynandı. Siyah-Beyazlılar yan toplarla etkili olmaya çalıştı fakat aradığı golü bulamadı.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde Rıza Çalımbay'ın öğrencileri atağa çıkarken topu kaybetti. Topla buluşan Demba ba rakip defans arasına gönderdiği topun üzerinden Gökhan Töre atlayınca Olcay Şahan Mihaylov ile karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını Mersin İdman Yurdu karşısında 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Akdeniz ekibi Welliton ve Nakoulma ile etkili olmaya çalıştı. 38. dakikada ceza sahasına hızlı giren Brezilyalı yıldız Ramon Motta'yı geçtikten sonra sert bir şut çıkardı fakat top yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca soyunma odasına Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarı da ilk yarıda olduğu gibi Slaven Bilic'in öğrencileri baskılı başladı. Farkı ikiye çıkarmak için Gökhan ve Olcay'ın önderliğinde ataklar gerçekleştiren Siyah-Beyazlılar aradığı golü bulamadı.

61. Dakikada sağ kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Serkan Balcı Ramon Motta'yı geçerek son cizgiye indi. Tercübeli futtbolcunun ceza sahasına gönderdiği toğu 46. dakikada Mehmet Taş'ın yerine giren Sinan Kaloğlu kontrol etti. Düzgün bir vuruş yapan tecrübeli forvet skoru eşitleyen golü kaydetti:1-1

Golden sonra Beşiktaş ataklarını daha da sıklaştırdı. 66. Dakikada Olcay'ın pasına hareketlenen Demba Ba Mihaylov ile karşı karşıya kaldı. Senegalli forvetin çektiği şut ilk önce kaleci Mihaylov'a daha sonra da kendisine çarparak ağlara gitti:2-1.

İkinci golün ardından Mersin defansındaki boşlukları iyi değerlendiren Siyah-Beyazlılar Demba Ba'yla yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup etti. Puanını 41'e çıkaran Kartal zirve takibini sürdürdü.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler