SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deplasman Kartal'ı

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın galibiyetle kapattığı 17. haftada Beşiktaş, 9. deplasman maçında 8. galibiyetini alarak zirve takibini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar bu sezon gördüğü 8 kırmızı kartın 6'sını deplasman maçlarında gördü.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GENÇLERBİRLİĞİ 0 - 2 BEŞİKTAŞ
STAT: Ankara 19 Mayıs Stadyumu
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Kemal Yılmaz, Adil Sinem
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Ahmet, Tosic, H. İbrahim (Dk. 62 Uğur Çiftçi), Gosso (Dk.90 Çağrı Bülbül), Doğa, Petrovic, Guido, Mervan (Dk. 60 Antal), Berat
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Gökhan (Dk.89 İsmail Köybaşı), Hutchinson, Necip, Oğuzhan(Dk. 63 Kerim Frei), Olcay (Dk. 90 Atınç), Demba Ba
GOLLER: Demba Ba (Dk. 69), Olcay Şahan (Dk. 77)
SARI KARTLAR: Gosso, H.İbrahim, Doğa Kaya, Ahmet, Petrovic (Gençlerbirliği), Necip Uysal (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Pedro Franko (Dk. 90)

[Maçtan kareler-![Gençlerbirliği - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121931/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/genclerbirligi-besiktas-macindan-kareler-154227-myspor)

Maça ev sahibi takımın başlama vuruşu ile başlandı. İlk yarıda iki takımda riske girmedi ve duran top organizasyonları ile gol yollarında etkili olmaya çalıştı.12. dakikada Motta'nın kaybettiği topta Gençlerbirliği Guido ile hızlı çıktı. Sağ çizgiye inen Hakan'ın ortasında kale alanı ön çizgisinde kafayı vuran isim Berat oldu. Top üstten dışarı gitti. Daha çok orta alan mücadeleleri ile geçen ilk yarının sonunda iki takım da fileleri havalandıramayınca devreye golsüz beraberlik ile gidildi: 0-0.

İkinci yarıya Siyah-Beyazlılar daha atak bir futbolla başladı. Orta alanda Necip, Atiba, Gökhan, Oğuzhan ve Olcay ile üstünlüğü ele geçiren Kara Kartal ataklarını sıklaştırdı. 68. dakikada Atiba'nın pasında Olcay sol çizgide topla buluştu. Ceza alanın ön çizgisinde bulunan Kerim'e pasını aktardı. Kerim, Doğa'nın müdahalesi sonucu yerde kaldı ve Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Demba Ba meşin yuvarlağı Ramazan'ın kapattığı köşeden ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra oyun üzerindeki hakimiyetini arttıran Beşiktaş ataklarını daha da sıklaştırdı.77. dakikada Serdar'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Olcay vurdu, top Ramazan'ın bacaklarının arasından ağlarla buluştu: 2-0. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca maç bu skorla sona erdi: 2-0.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler