SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'a kupada büyük şok

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u ağırladı. Karşılaşmayı Karadeniz ekibi 43. dakikada Lua Lua'nın penaltıdan bulduğu golle 1-0 kazandı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Mücadelenin ilk anlarında tempo oldukça düşüktü ve tam bir orta saha mücadelesi haline geçti. İlk tehlikeli atak 11. dakikada Rizespor'dan geldi, sol kanattan Lua Lua'nın Abdi'ye yerden pasında Abdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda ise top yandan az farkla dışarıya gitti. 18. dakikada ise Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ceza alanı dışı sağ çaprazında topu alan Serdar, sol ayağıyla şutunu çekti ve top üst direkten oyun alanına döndü. Ardından savunma topu kornere gönderdi. Ardından dakikalar 43'ü gösterirken Lua Lua yerde kaldı ve konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına yine Lua Lua geçti ve topu ağlara gönderdi. Böylelikle Çaykur Rizespor soyunma odasına Beşiktaş karşısında 1-0 önde gitti. 

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121775/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-caykur-rizespor-macindan-kareler-154080-myspor)

 

İkinci yarının büyük bir bölümünde Beşiktaş baskısı vardı. Sürekli rakip kaleye yüklenen Siyah-Beyazlılar beraberlik aradı. Ev sahibi ekip bir türlü istediğine ulaşamazken 85. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde Pedro Franco'nun kafa vuruşuna önce kaleci dokundu ardından top direkten oyun alanına geri döndü. Bilic'in öğrencileri bu şanstan da yararlanamayınca Çaykur Rizespor'u güçlü rakibi Beşiktaş'ı Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 mağluo etmeyi başardı. Bu aynı zamanda henüz takımı başında ikinci maçına çıkan Hikmet Karaman'ın da Karadeniz ekibiyle aldığı ilk galibiyet oldu.

BEŞİKTAŞ 0 - 1 ÇAYKUR RİZESPOR

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEM: Y.Kemal Uğurlu

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Pedro Franco, Atınç, İsmail, Atiba, Kerim, Ümit Karaal (Dk.50 Jose Sosa), Oğuzhan, Olcay, Furkan Yaman (Dk.73 Uğur Boral)

ÇAYKUR RİZESPOR: Aykut, Koray, Sezer, Viera, Ali Adnan, Murat (Dk.22 Orhan), Ludovic (Dk.54 Deniz Kadah), Abdi, Ümit, Tevfik (Dk.71 Kağan Söylemezgiller), LuaLua

GOLLER: Dk.44 pen. LuaLua  (Çaykur Rizespor) 

SARI KARTLAR: Ümit Karaal, Serdar Kurtuluş, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan (Beşiktaş)

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün oynanan diğer maçların sonuçları:

Trabzonspor 0 - 0 Akhisar Belediyespor
Ankaragücü 1 - 1 Dört Eylül Bld
Adana Demirspor 1 - 0 Sarıyer

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler