SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın adresi yine değişti!

Türkiye Kupası'nda yarın oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı öncesi yeni bir kriz patlak verdi.

Beşiktaş'ın yarın Çaykur Rizespor'la oynayacağı Türkiye Kupası maçı öncesi çözülen stat krizi akşam saatlerinde yeniden hortladı! Türkiye Futbol Federasyonu ile Beşiktaş Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı için uzlaşma sağlamasına rağmen yayıncı kuruluşun son dakikadaki diretmesinin ardından program rafa kalktı. Yayıncı kuruluşun maçın 13.30'da oynanmasına şiddetle karşı çıktığı ve Prime time kuşağı içerisinde, daha önce açıklandığı gibi 20.30'da ısrarcı olduğu bildirildi. Bu direniş sonrası TFF ve Beşiktaş geri adım atmak zorunda kaldı. Yusuf Ziya Öniş Stadı'nın ışıklandırma sisteminin olmaması nedeniye başka bir stat arayışı başladı. İlk adres olarak yeniden Atatürk Olimpiyat Stadı belirlendi.

Sezon başından beri stat konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta, Çaykur Rizespor maçı öncesinde bu durum adeta krize dönüştü. Rize ve yayıncı kuruluş cephesine bir türlü belirlediği yerleri kabul ettiremeyen Siyah-Beyazlılar, adeta çılgına döndü. Öğle saatlerinde Sarıyer'de karar kılan ve açıklama yapan yönetim, dün akşam saatlerinde ise maçın Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını duyurdu.

Vodafone Arena'daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle iç saha maçları için başka statlara konuk olan Siyah-Beyazlılar'da bu sorun, Çaykur Rizespor maçı öncesinde zirve yaptı. Türkiye Kupası'nda oynayacağı karşılaşmayı, ilk olarak Fatih Terim Stadı'nda oynamak için Başakşehir Kulübü'ne başvuruda bulunan Siyah-Beyazlılar, hafta sonunda da bu stadı Akhisar mücadelesinde kullanacağı için olumsuz yanıt aldı.

Rize, Bolu'yu istemedi

Başakşehir'in, 'Stadımızda üst üste 2 maç oynatamayız. Ya Çaykur Rize'yi ya da Akhisar'ı burada oynayın' çıkışının ardından Bolu Stadı'nda karar kılan Siyah-Beyazlılar'a, bu sefer Çaykur Rize karşı çıktı. Karadeniz temsilcisinden, 'Ulaşım konusunda sıkıntı yaşarız. Mümkünse İstanbul'da ya da bu şehire yakın bir statta oynayalım' cevabını alan Beşiktaş, zorunlu olarak hedefini İstanbul olarak değiştirdi.

Son karar 19.17'de

Yusuf Ziya Öniş Stadı'nı, Çaykur Rize'ye kabul ettiren Siyah-Beyazlılar'da Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kararı BJK TV'den duyurdu. Haber, kulübün resmi internet sitesinde de yer aldı. Karşılaşmanın akşam saatlerinde oynanmasını isteyen yayıncı kuruluş ise Sarıyer Stadı'ndaki ışık sisteminin yetersiz olması sebebiyle bu stada karşı çıktı. Baş döndüren trafiğin ardından Siyah-Beyazlılar adeta çılgına döndü. Konuyla ilgili olarak son çare Atatürk Olimpiyat Stadı'nı seçen Beşiktaş, dün saat 19.17'de bu talebini TFF'ye iletti ve karar kabul edildi. Sonuç olarak Beşiktaş'ın, Çaykur Rizespor karşılaşmasına; saat 20.30'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çıkması karar verildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler