SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal Avrupa'da yüksekten uçar

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında deplasmanda Yunanistan temsilcisi Asteras ile karşılaştı. Yunan temsilcisiyle 2-2 berabere kalan Siyah-Beyazlılar Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile zirveye ortak olan Siyah-Beyazlılar, Avrupa Ligi (c) Grubu'nda da Tottenham'la liderlik mücadelesi veriyordu. Bilic'in öğrencilerine tur için 1 puan yeteceği karşılaşma Mattias Gestranius'ün düdüğüyle sağnak yağmur altında başladı..

ASTERAS 2-2 BEŞİKTAŞ CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

[Maçından kareler-![Asteras - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121715/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/asteras-besiktas-macindan-kareler-153977-myspor)

Maça Yunan ekibi hızlı başladı. Henüz 5. dakikada Fernandez'in ceza alanı dışından sert şutunda önce üst direğe vuran top sonra kaleci Cenk'te kaldı. Siyah-Beyazlı ekip kalesinde yaşadığı pozisyonun şokunu üstünden erken attı. 15. dakikada etkili gelişen atakta Sosa'nın pasında topla buluşan Gökhan Töre'nin asistini iyi değerlendiren Demba Ba ayak içi düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

Golden sonra Beşiktaş'ın etkili atakları devam etti. Veli'nin ceza alanına ortasında Olcay sol çaprazda topu kontrol edip kale sahası içindeki Demba Ba'ya pasını verdi ama Senegalli golcü yakın mesafeden topu dışarıya gönderdi. İkinci yarıya her iki takım da kontrollü başladı.

Kontratakla gol arayan Beşiktaş 61. dakikada istediğini aldı. Olcay'ın cezasahası içerisinde düşürülmesi sonrası kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Gökhan Töre skoru 2-0'a getirdi..

Beşiktaş üst tura çıkmayı garantileyecek skora çok yaklaştı diye düşünülürken 72. dakikada Barrales, Asteras Tripolis'i umutlandırdı: 1-2... Gol sonrası hakeme itiraz eden Atiba Hutchinson Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı. Golden sonra morallenen Asteras Tripolis bir oyuncu fazla olmanaın da avantıjı kurtardı.. Ataklarını sıklaştıran Yunan temsilcisi Facundo Parra ile 83. dakikada skoru eşitledi: 2-2.. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Avrupa Ligi'nde son maçlar öncesi tur atlamayı garantiledi..

ASTERAS TRIPOLIS 2-2 BEŞİKTAŞ

STAT: Theodoros Kolokotronis Stadı

HAKEM: Mattias Gestranius

ASTERAS: Kosicky, Panteliadis, Sankare, Lluy, Goian, Fernandez (Dk. 76 Bakasetas), Zisopoulos, Korubelis (Dk 62 Fernando), Mazza, Parra ve Gianniotas (Dk. 46 Barrales)

TEKNİK DİREKTÖR: Vergetis

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Serdar, Pedro Franco, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 86 Necip), Sosa (Dk. 71 Oğuzhan), Olcay (Dk. 64 Kerim Frei), Demba Ba

TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

GOLLER: Dk. 15 Demba Ba, Dk 62 Gökhan Töre (p) (Beşiktaş), Dk. 72 Barrales, Dk.82 Parra (Arteras)

SARI KARTLAR: Motta, Atiba, Cenk (Beşiktaş) Panteliadis, Goian, Sankare, (Asteras)

KIRMIZI KART: Dk. 73 Atiba (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Parra'nın pasıyla topla buluşan Mazza'nın sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk'te kaldı.

5. dakikada ceza yayı üzerinde Fernandez'in vuruşunda top savunmadan sekip üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

15. dakikada sol çaprazdan Gökhan Töre'nin ortasında Demba Ba'nın ceza sahası sağ çaprazından gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1

23. dakikada Veli'nin ortasında ceza sahasının solunda topla buluşan Olcay'ın pasında bomboş durumda olan Demba Ba'nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikada Gökhan Töre kullandığı penaltı vuruşunda topu sol üst köşeden ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

72. dakikada Asteras, yarı alanımızın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Sankare'nin kale sahasına çevirdiği topu Barrales ağlara gönderdi.

73. dakikada Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson hakemle girdiği ikili diyalog sonrası önce ikinci sarı ve ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

83. dakikada gelişen Asteras atağında Usero'nun ceza alanı dışından şutunda Parra'ya çarpan top sağ köşeden ağlarla buluştu. 2-2

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler