SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böyle gördük biz 'Baba'dan böyle gördük

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Fatih Terim Başakşehir Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı ağırladı.

Kara-Kartal, Kasımpaşa'yı Demba Ba'nın 28 (p) ve 45. dakikada attığı gollerle 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Senegalli oyuncu Ba, geçen sezon Premier Lig'de 19 maçta attığı gol sayısına bu sezon Süper Lig'de 8.maçında ulaşmış oldu.. (5 gol)

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://canlianlatim.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/1844-besiktas-kasimpasa.html)**

[Maçtan kareler-![Beşiktaş-Kasımpaşa maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121701/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-kasimpasa-macindan-kareler-153957-myspor)

 

Siyah-Beyazlılar, rakibi Kasımpaşa karşısında maçın ilk dakikalarına hızlı başladı. Beşiktaş 5. dakikada Demba Ba'yla kale önünde çok net bir pozisyondan da yararlanamadı. Ev sahibi ekipte ayrıca Jose Sosa, dakikalar 6'yı gösterirken rakip ceza sahasında yerde kalınca, Siyah-Beyazlı oyuncular yoğun penaltı itirazında bulundu. Aynı zamanda mücadele oldukça sert geçerken hakem Özgür Yankaya ilk 10 dakikada sarı kartına iki kez başvurdu. Karşılaşmanın 28. dakikasında ise Beşiktaş'ın sol taraftan Gökhan Töre'yle kullandığı kornerde, genç Mert Kula rakibi Ersan Gülüm'ün yükselmesini engelledi ve hakem Özgür Yankaya tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu sezon ilk defa penaltı kazanan Beşiktaş'ta Demba Ba vuruşu kullanırken, golcü oyuncu topu ayrı, kaleci Issakson'u ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılıklı pozisyonlardan sonra tam ilk yarı böyle bitecek derken 45. dakikada Kasımpaşa ceza sahasına gelen topa Necip kafayla müdahale etti ardından yine Demba Ba kale önünde kafayla topu ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu ve Siyah-Beyazlılar soyunma odasına Kasımpaşa karşısında iki farklı üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına farkı azaltmak isteyen Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında daha atak bir görüntüyle başladı. Siyah-Beyazlı ekip ise skoru korumak isterken rakibinin arka alanda bıraktığı boşlukları değerlendirmek için kontra ataklarla tehlike yaratmayı amaçladı. Ancak Beşiktaş da Kasımpaşa da girdikleri pozisyonlardan yararlanamayınca karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-0 kazandı ve üç puanı alan taraf oldu. Beşiktaş bu sonuçla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

BEŞİKTAŞ: 2 - KASIMPAŞA: 0

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Fatih Terim Başakşehir Stadyumu

HAKEM: Özgür Yankaya

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Ersan, Motta, Kerim Frei (Dk. 65 Olcay Şahan), Veli, Atiba, Necip Uysal, Gökhan Töre (Dk.77 Oğuzhan), Jose Sosa, Demba Ba (Dk. 90 Mustafa)

TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

KASIMPAŞA: Isaksson, Erhan (Dk. 67 İdris), Mert Kula, İlhan, Sancak, Kerem (Dk. 74 Halil), Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem Büyük

TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

GOLLER: Demba Ba (Dk. 28, 45 Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Motta (Beşiktaş), Kerem, Mert, İlhan, Tunay (Kasımpaşa)

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk Yarı

5. dakikada Beşiktaş, Demba Ba ile ilk net pozisyonunu buldu. Sosa'nın sağdan ortasında altıpasın önünde boş pozisyonda topla buluşan Senegalli oyuncu, kötü bir kafa vuruşu yapınca kaleci Isaksson, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

6. dakikada Kasımpaşa ceza alanı içinde topa hamle yapan Sosa, Mert'in hamlesiyle yerde kalınca siyah-beyazlılar penaltı bekledi. Ancak hakem Özgür Yankaya devam kararı verdi.

23. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Soldan yapılan ortada ceza alanı içinde sağ çaprazda Motta'nın hatasını iyi değerlendiren Babel, son çizgiye indiği anda altıpasın önündeki Tunay'ı gördü. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, iyi pozisyon alan Necip, kaleye yönelen meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı. 

26. dakikada Gökhan'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topa hamle yapan Ersan, Mert'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 

28. dakikada penaltı atışını kullanan Demba Ba, meşin yuvarlağı kalecinin tersine atarak filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

38. dakikada Tunay'ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Castro'nun sert şutunda, kaleci Cenk iyi uzanarak meşin yuvarlağı ceza alanı dışına çeldi.

45. dakikada Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Necip'in kafasıyla aşırttığı topa Demba Ba kale sahası içinde kafasıyla dokundu ve topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi

İkinci Yarı

57. dakikada Kasımpaşa, rakip ceza alanının ön tarafından kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı. Adem'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya gitti.

64. dakikada bu kez gelişen Beşiktaş atağında Motta, ceza alanına girip rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

76. dakikada Kasımpaşa'nın kullandığı serbest vuruşta Babel'in doğrudan kaleye gönderdiği top sol direkten döndü.

Beşiktaş mücadeleden 2-0 galip ayrıldı

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler