SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çarşı'dan polise dava

Çarşı grubundan Cem Yakışkan, “Çarşı'nın Gezi'ye katılmak için para aldığı” iddiasında bulunan polis hakkında dava açtı. 

Gezi Direnişi sırasında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinden Cem Yakışkan’ın eylemlere katılmak için 25 bin lira aldığı iddiasının kaynağı olan polis hakkında dava açıldı.

Gezi Direnişi'ne katıldığı için hakkında “darbeye teşebbüs” suçundan dava açılan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinden Cem Yakışkan’ın eylemlere katılmak için 25 bin lira aldığı iddia edilmişti. Çarşı iddianamesinde yer alan bu iddiaya göre, N.F.’nin bir telefon görüşmesinde arkadaşına “Yakışkan’ın işi üstlenmesi için birilerinden 25 bin TL aldığını söylediği” yer almıştı.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Suçlama üzerine Yakışkan suç duyurusunda bulundu. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan N.F. bu iddiayı spor asayiş bölümünde görevli polislerden Lokman Y.’nin telefonda kendisine söylediğini belirtti.

Soruşturma sonunda polis Lokman Y. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, Lokman Y.'nin N.F.’yi aradığı ve “Cem Yakışkan yürümek için 25 bin TL almış haberin var mı?” dediği belirtildi. İddianamede, tanık N.F.’nin polis memuru Lokman Y.’nin kendisine söylediği bu iddiayı aynı gün telefonla arkadaşı V.E.’ye anlattığı ifade edildi. Savcılığın tanık olarak dinlediği V.E.’nin de olayı doğruladığı kaydedildi.

Şüpheli polisin suçu işlediğine kanaat getiren savcılık Lokman Y.’nin hakaret suçundan 2 yıla kadar hapsini istedi. Lokman Y. hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler