SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demba Ba hayat verdi!

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Tottenham ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Tottenham evinde Beşiktaş'ı ağırladı.

[Haberin Fotoğrafları-![Tottenham - Beşiktaş](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121490/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/tottenham-besiktas-153785-myspor)

Karşılaşma son dakika da Demba Ba'nın penaltı golüyle 1-1 berabere sonuçlandı.

TOTTENHAM 1-1 BEŞİKTAŞ

STAT: White Hart Lane
HAKEM: Manuel Grafe

TOTTENHAM: Lloris, Dier, Chiriches, Fazio, Davies, Bentaleb, Stambouli(Dk. 64 Dembele), Kane, Paulinho(Dk. 59 Lennon), Townsend, Soldado(Dk. 78 Adebayor)
Teknik Direktör: Mauricio Pochettino

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Franco, Sivok, Motta, Veli(Dk.64 Oğuzhan), Atiba, Sosa, Gökhan(Dk. 82 Kerim Frei), Olcay(Dk. 72 Mustafa), Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk. 26 Kane (Totenham), Dk. 89 Demba Ba (pen.) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Demba Ba (Beşiktaş), Davies, Bentaleb, Fazio (Totenham)

NOTLAR.. NOTLAR..
Tottenham karşısında gruptaki ilk galibiyetini almak isteyen siyah-beyazlı takımın Hırvat teknik direktörü, ligde geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçına göre kadroda iki değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Eskişehirspor maçında savunmanın solunda görev verdiği İsmail Köybaşı'nı bugün yedek soyundururken, bu futbolcunun yerine Motta'yı tercih etti.

Eskişehirspor maçında Oğuzhan'ı ilk onbirde değerlendiren Bilic, Tottenham deplasmanında bu futbolcuyu yedek kulübesinde bekletti. Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında sonradan oyuna giren Arjantinli futbolcu Sosa ise ilk onbirde sahaya çıktı.

Bu sezon ilk kez geçen hafta ilk onbirde sahaya çıkan Serdar Kurtuluş, Londra temsilcisine karşı da savunmanın sağında görev yaptı. Bu mevkide görev yapan Necip Uysal, yedek kulübesinde görev bekledi.

Sakatlığı düzelen ve Tottenham Hotspur karşısında 18 kişilik kadroya alınan Ersan Gülüm'ün yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Koyunlu oturdu.

Pochettino, Beşiktaş'a karşı takımı tamamen değiştirdi
Tottenham Menajeri Mauricio Pochettino ise Beşiktaş karşısında kaleci Lloris dışında takımın tamamını değiştererek, puan mücadelesi verdi.

Arjantinli teknik adam, geçen hafta Arsenal ile deplasmanda oynadıkları ve 1-1 berabere biten karşılaşmada forma giyen Kaboul, Adebayor, Lamela ve Naughton'u siyah-beyazlı ekibe karşı yedek soyundururken, Arsenal maçına yedek başlayan Soldado, Dier, Townsend, Fazio ve Bentaleb Beşiktaş karşısında ilk onbirde sahaya çıktı.

Sivok, 50. maçına çıktı
Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu Tomas Sivok, İngiliz etkibi Tottenham Hotspur ile yapılan maçta Avrupa kupalarındaki 50. maçına çıktı.

Avrupa kupalarındaki ilk maçına 7 Ağustos 2002'de Sparta Prag formasıyla çıkan Tomas Sivok, Sparta Prag ve Beşiktaş formalarıyla 49 Avrupa kupası maçında görev aldı. İtalya'nın Udinese takımından 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan 31 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 28 maçta forma giydi.

Tomas Sivok, forma giydiği 49 Avrupa kupası maçında 3 kez de fileleri havalandırmayı başardı. Deneyimli futbolcu, bu gollerin 2'sini Beşiktaş, 1'ini ise Sparta Prag formasıyla kaydetti.

Çek futbolcu, Beşiktaş'ın bu yılki kadrosunda Avrupa'da 73 maç oynayan Atiba Hutchinson'dan sonra Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcu oldu.

Serdar Kurtuluş, 8 yıl sonra Tottenham karşısında
UEFA Avrupa Ligi'nde 8 yıl önce de Tottenham Hotspur ile eşleşen Beşiktaş'ın o dönemdeki kadrosunda yer alan savunma oyuncusu Serdar Kurtuluş, bugün de İngiliz ekibine karşı forma giydi.

İki takımın aynı grupta yer aldığı 2006-2007 sezonunda gruplarda her takım birbiriyle bir kez karşılaşırken, İstanbul'da oynanan maçı İngiliz ekibi 2-0 kazanmıştı. Londra ekibinin gollerini Ghaly ve Berbatov atmıştı.

Siyah-beyazlı taraftarlar yalnız bırakmadı
Tottenham Hotspur ile Beşiktaş arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın oynandığı White Hart Lane Stadı'na gelirken yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturan Beşiktaşlı futbolseverler, maç boyunca takımlarına destek verdi

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler