SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte UEFA'nın Beşiktaş'a kestiği ceza

Beşiktaş'ın 2012 ve 2013 yılındaki finansal raporlarını inleyecek olan UEFA, 200 bin euro ceza verecek. Asıl tehlike bu cezadan sonra gelecek. Beşiktaş, transfer bütçesini kısmak zorunda.

Beşiktaş camiası önceki gün UEFA’dan gelen haberle şoke oldu. UEFA, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play talimatları uyarınca, "Madde 61: Denk Hesap Durumu" konusunda Beşiktaş’a inceleme başlattı. Tüm Beşiktaşlılar, "Avrupa Kupaları’ndan yine mi men edileceğiz?" demeye başladı. Siyah-Beyazlı yönetim, resmi siteden bu incelemenin rutin olduğunu açıkladı.

MALİ TABLO DÜZENLENECEK

UEFA, Beşiktaş’ın 2012 ve 2013 yıllarındaki finansal raporlarını inceleyecek. Kartal’ın bu incelemeden sonra G.Saray, Trabzonspor ve Bursaspor gibi 200 bin euro ceza alabileceği öğrenildi. Asıl tehlike bu cezadan sonra gelecek. Beşiktaş, gelecek sezon mali tablosunda düzenlemeye gitmezse Avrupa’dan men cezası kapıda… Siyah-Beyazlılar’ın dışında sonra G.Saray, Trabzonspor ve Bursaspor için de bu tehlike var.

ATALAY: ŞU ANDA TEHLİKE YOK

UEFA’nın bu tehdidi nedeniyle Beşiktaş’ın gelecek sezon transfer bütçesinde büyük bir kısıtlamaya gitmesi bekleniyor. Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, Akşam'a açıklamada bulundu:

"Avrupa’ya gitmeme gibi bir şey söz konusu değil. Bu rutin bir denetim. UEFA denetimlerini sıklaştırdı. Beyanları inceleyecekler. İki ay önce G.Saray ile Trabzonspor da incelendi. Ceza kestiler. Ama bizim şu anda bu sezonla veya önümüzdeki dönemle ilgili tehlike yok."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler