SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal Avrupa'da tekledi!

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş C Grubu'ndaki ilk maçında Yunan takımı Asteras Tripolis ile karşı karşıya geldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'nun ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş evinde Asteras Tripolis'i ağırladı.

[Haberin Fotoğrafları-![Beşiktaş - Asteras](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121464/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-asteras-153740-myspor)

Karşılaşma her iki ekibin de karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı

BEŞİKTAŞ 1-1 ASTERAS T.

STAT: Atatürk Olimpiyat Stadı
HAKEM: Miroslav Zelinka

BEŞİKTAŞ: Tolga, Necip, Pedro Franco, Sivok, Motta, Atiba, Veli, Oğuzhan(Dk. 68 Sosa), Gökhan Töre, Olcay(Dk. 85 Kerim), Mustafa Pektemek(Dk. 29 Cenk)
Teknik Direktör: Slaven Bİlic

ASTERAS: Kosicky,Lluy, Goian, Sankare, Panteliadis(Dk. 75 Munafo), Usero, Zisopoulos, Rolle, Badibanga(Dk. 68 Parra), Barrales(Dk. 85 Gianniotas), Mazza
Teknik Direktör: Staikos Vergetis

Goller: Dk. 32 Gökhan Töre (Beşiktaş), Dk. 88 Parra (Asteras)
Sarı Kartlar: Gojan (Asteras), Veli (Beşiktaş)

NOTLAR.. NOTLAR..
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakatlıkları geçmesine rağmen yeni transferler Demba Ba ve Jose Sosa'ya Yunanistan temsilcisi Asteras ile oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında ilk 11'de şans vermedi.

İki futbolcu da yedek kulübesinde yer alırken, Sosa takıma geldikten sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Asteras karşısına tek forvet olarak Mustafa Pektemek'i çıkaran Bilic, Oğuzhan Özyakup'a da bu oyuncunun arkasında görev verdi.

Necip Uysal savunmanın sağında
Son haftalarda savunmanın sağında İsmail Köybaşı'nı oynatan Hırvat teknik adam, Asteras maçında bu bölgedeki tercihini Necip Uysal'dan yana yaptı. Sakatlığı bulunan Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Tomas Sivok forma giydi. Ön libero Hutchinson-Veli Kavlak ikilisinden oluşurken, orta alanın solunda Olcay Şahan, sağında ise Gökhan Töre oynadı.

Siyah-beyazlılarda Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Sosa'nın yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Kerim Koyunlu, Cenk Tosun ve Atınç Nukan yer aldı.

Tribünler yine boş kaldı
Beşiktaşlı taraftarlar geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de oynanan Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi Asteras karşılaşmasına da ilgi göstermedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın büyük bölümü boş kalırken, karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izledi.

Bu arada, yoğun yağmur nedeniyle kale arkası tribününde bulunan taraftarlar doğu tribününe geçti. Yağmur nedeniyle sahanın zemini de ağırlaştı.

Bilic'in cezası bitti
Cezası nedeniyle Arsenal ile Londra'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçını tribünden izlemek zorunda kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Asteras karşısında sahaya takımının başında çıktı.

Kılıçdaroğlu da maçı izledi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Beşiktaş ile Asteras arasında yapılan UEFA Avrupa Ligi maçını izledi. Daha önce Çarşı taraftar grubuyla birlikte maçı izleyeceği açıklanan Kılıçdaroğlu, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Beşiktaş'tan Asteras'a yemek
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Asteras Kulübü sahibi Laiwenakis Ioannis, kulüp yetkilileri ve UEFA Delegesi ile dostluk yemeğinde bir araya geldi. Dostluk yemeğine Orman'ın yanı sıra siyah-beyazlı yöneticiler, Asteras Başkanı Georgios Borovilos, Yunan takımının yöneticileri ve UEFA Delegesi Balazs Makray katıldı.

Yemek sonunda Fikret Orman, Laiwenakis Ioannis'e kartal heykeli ve çeşitli hediyeler takdim etti. Asteras Kulübü Başkanı da Orman'a hediyeler verdi.

Orman, yemek sonrası yaptığı açıklamada, "Biraz futboldan, normal hayattan ve ülkemizden bahsettik. Güzel bir yemek oldu. İnşallah bu akşam da güzel bir maç sonunda misafirlerimizi, misafirperverliğimizle yolcu etmek istiyoruz. Bugün maçı kazanmak istiyoruz. Asteras, 4 yıl önce 4. ligdeydi, geçen sene ise birinci ligi 4. sırada bitirdi. İyi bir takımları var. Söz artık futbolcularda" şeklinde konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Oğuzhan’ın ceza sahası dışından kullandığı frikikte top direkten döndü. Kaleci çizgisine değen topu savunma kornere çeldi.
14. dakikada Mustafa Pektemek’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Veli’nin sert şutunda meşin yuvarlak direğin sağından auta gitti.
17. dakikada Mustafa Pektemek’in dizinden seken topa Olcay’ın plase vuruşunda top üstten auta çıktı.
25. dakikada Zisopoulos’un çalımlarla ceza sahasına kadar getirdiği topa yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
33. dakikada Gökhan Töre’nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda top kalecinin solundan ağlarla buluştu. (1-0)
39. dakikada sağ kanattan Liuly’ın ortaladığı topa, ceza sahasında Barrales’in kafa vuruşu direğin yanından auta çıktı.
53. dakikada Motta’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Olcay’ın yerden sert şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
65. dakikada Gökhan’ın pasıyla topla buluşan Olcay’ın vuruşu savunmaya çarptı. Kaleye giden topa Kosicky’nin son anda dokunuşuyla meşin yuvarlak kornere çıktı.
73. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Gökhan Töre’nin yerden sert şutunda top kalecide kaldı.
88. dakikada Rolle’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Parra’nın gelişine sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. (1-1)

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş evinde Asteras ile 1-1 berabere kaldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler