SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kelechi uçtu gitti!

Beşiktaş’ın Muhammed Musa ile birlikte transfer etmek istediği diğer Nijeryalı Kelechi Ineanacho’yu Manchester City kaptı. 17 yaşındaki futbolcu, U17 Dünya Şampiyonası’nda 7 maçta 6 gol atmış, 5 asistle oynamıştı.

Geleceğe dönük yatırımlar yapan ve ara transfer dönemiyle birlikte Muhammed Musa’yı siyah-beyazlılara kazandıracak olan Beşiktaş Yönetimi, öyle bir futbolcuyu elinden kaçırdı ki, yarın onu Premier Lig’de zirvede görenler, “Beşiktaş’ın elinden giden” oyuncu olarak anacaktır. U17 Dünya Kupası’nda Nijerya Milli Takımı formasını giyen ve oynadığı 7 maçta 6 gol 5 asist yaparak kendini gösteren Kelechi Promise Ineanacho, Manchester City’e gitti.

Musa Muhammed ile birlikte çeşitli alt yaş gruplarında forma giyen Kelechi ile yaklaşık bir senedir ilgilenen siyah - beyazlı yönetim, bu oyuncuyu ikna etmek üzereyken araya başka kulüplerin girmesiyle elinden kaçırdı.

Ailesinin kararı
Musa Muhammed’de olduğu gibi Kelechi’yi de büyük takımlar ilgilenmeden önce Beşiktaş’ın himayesi altına almak isteyen siyah - beyazlı yönetim, Manchester City, Porto, Arsenal ve Manchester United’ın aynı anda devreye girmesinden dolayı bu transferi gerçekleştiremedi. Ailesinin aldığı ortak kararla İngiliz kulübünü tercih eden Kelechi’nin alınmasını çok isteyen teknik direktör Pellegrini’nin, 18 yaşına girer girmez bu oyuncuyu A takıma alacağı belirtildi.

Kelechi’yi elinden kaçmasına bakmayan Beşiktaş Yönetimi, son yıllarda yoğunlaştırdığı genç yabancıları izleme politikasını devam ettirecek. Beşiktaş Yönetimi’nin elindeki listede, Kelechi dışında başka genç yıldız adaylarının da olduğu öğrenildi.

Çalışmalarını sadece basından değil, diğer takımların scout ekiplerinden de gizli yürüten siyah - beyazlı kulüp, yeni sezonda İzleme Komitesi’nin kapasitesini daha da arttıracak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler