SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal, Feyenoord'u avladı

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Beşiktaş, Hollanda ekibi Feyenoord ile karşılaştı..

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında Feyenoord ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş 2-1 kazanarak tur kapısını sonuna kadar araladı.

[Haberin Fotoğrafları-![Feyenoord-Beşiktaş](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121386/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/feyenoord-besiktas-153638-myspor)

FEYENOORD 1-2 BEŞİKTAŞ

Stat: De KuipHakem: Luca Banti

Feyenoord: Mulder, Mathijsen, Kongolo, Van Beek, Clasie, Immers, Trindade de Vilhena, Boetius, Verhoek (Dk.65 Manu), Te Vrede, Schaken (Dk.60 Boulahrouz)Teknik Direktör: Fred Rutten

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Necip, Atiba, Kerim Frei 'Dk.90 Cenk Tosun), Oğuzhan (Dk.59 Demba Ba), Olcay (Dk.75 İsmail Köybaşı), MustafaTeknik Direktör: Slaven Bilic

Sarı Kartlar: Serdar Kurtuluş, Kerim Frei (Beşiktaş), Verhoek, Boetius (Feyenoord)

Goller: Dk.13 Mustafa Pektemek, Dk.71 Khalid Boulahrouz (kk) (Beşiktaş), Dk.90+5 Te Vrede (Feyenoord)

Notlar.. Notlar..

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hollanda'nın Feyenoord takımıyla karşılaşan Beşiktaş'ı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı. 

Hollanda'nın yanı sıra Almanya, Belçika ve Fransa gibi ülkelerden gelen çok sayıda gurbetçi, maçtan önce Rotterdam'da takımlarına destek vermeye çalıştı. 

Beşiktaş'a ayrılan biletlerin günler öncesinden tükenmesi üzerine bazı taraftarların yüksek fiyata karaborsadan, bazılarının ise Feyenoord taraftarlarına ayrılan bölümden bilet aldıkları belirtildi. Normalde 35 avroya satılan biletlerin karaborsada 100 avroya kadar ulaştığı kaydedildi.  

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Hollanda polisi maçla ilgili geniş güvenlik önlemi aldı. Hollanda içi ve dışından gelen Beşiktaşlı taraftarları taşıyan tüm otobüsler, Rotterdam'a 20-30 kilometre uzaklıkta toplanarak, maç saatine yakın toplu halde polis eşliğinde stada getirildi. Beşiktaşlı taraftarların olduğu bölüme Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımların bayraklarının alınmasına izin vermeyen güvenlik görevlileri, taraftarların siyasi içerikli pankart asmasına da yasak getirdi. Polis ayrıca stadın çevresinde özel eğitimli köpekler eşliğinde iki yarı yerde meşale arama noktası da oluşturdu.

Beşiktaş'ı dün havaalanında karşılayan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ile Amsterdam Başkonsolosu Ahmet Yazal, siyah-beyazlı takımı maç günü de yalnız bırakmayarak De Kuip Stadı'nda maçı izleyenler arasında yer aldı.

Büyükelçi ve başkonsolosun yanı sıra maçı Hollanda'da yaşayan bazı Türk kökenli işadamları da izledi.

Beşiktaş'ta 2 eksik

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan ve bu yüzden Hollanda'ya getirilmeyen Veli Kavlak ve Ömer Şişmanoğlu takımdaki yerini alamazken, yeni transfer Demba Ba ise yedek soyundu. Feyenoord Teknik Direktörü Fred Rutten ise transfer döneminde takımdan ayrılan Bruno Martins İndi, Graziano Pelle, Darly Janmaat ve Stefan van de Vrij'den yoksun çıktığı maçta yakın zaman önce Danimarka'nın Bröndby IF takımından transfer edilen milli oyuncu Khalid Boulahrouz'a ilk 11'de yer vermedi.

Hollanda takımlarına karşı galibiyet yok

Bu akşam Avrupa kupalarındaki 165. karşılaşmasına çıkan "Kara Kartallar”, bugüne kadar Avrupa arenasında yaptığı 164 maçtan 60'ını kazanıp, 30'unda berabere kaldı, 74 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa'da şimdiye kadar rakip fileleri 205 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 239 gol gördü.

Avrupa'da 3 kez Hollanda takımlarıyla eşleşen Beşiktaş, bu maçlarda galibiyet yüzü göremeyerek elendi. Hollanda ekiplerine karşı oynadığı 6 maçın 5'inde yenilen Beşiktaş, bir beraberlik alabildi. Siyah-beyazlılar bu maçlarda 13 gol yiyip 4 gol atabildi. Ajax'la iki, PSV Eindhoven'la bir kez oynayan Beşiktaş, Feyenoord'la Avrupa Arenası'nda ilk kez karşılaştı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada sol kanattan Motta'nın kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Mustafa Pektemek'in kafa vuruşunda top filelerle buluştu. (0-1)

21. dakikada köşe vuruşunda topla buluşan Oğuzhan'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Feyenoord defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

37. dakikada sağ kanatta topla buluşan Wesley Verhoek'in ortasında top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

43. dakikada Beşiktaş defansından seken topla ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Boetius'un vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

59. dakikada Beşiktaş’ın yeni transferi Demba Ba, Oğuzhan Özyakup’un yerine oyuna girerek siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkmış oldu.

70. dakikada orta sahada Mathijsen’den topu kapan Kerim Frei’in ceza sahasına girer girmez vuruşunda meşin yuvarlak defansa çarparak sağ köşeden ağlara gitti. (0-2)

90+4. dakikada Motta, sağ kanatta Manu’yu ceza sahası içerisinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+5. dakikada penaltı atışını kullanan Vrede, topu filelerle buluşturdu. (1-2)

Karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler