SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğsünü gere gere sponsorunu tanıttı

Beşiktaş, forma göğüs reklamı için 5 yıllık anlaşma yaptığı Vodafone’dan 29 milyon dolar kazanacak. Kartal, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bu yıl göğüs reklamsız başlayacağı sezonda şampiyon olursa turu Vodafone Arena’da atmanın hayalini kuruyor. Öte yandan kulüp Çarşı logolu ürünlerin de patentini aldı.

Son şampiyon Fenerbahçe ve Galatasaray yeni sezona formalarında göğüs reklamı olmadan başlarken; Beşiktaş, Vodafone ile imzaladığı dev sponsorluk anlaşmasının keyfini yaşıyor. Göğüs reklamı için Vodafone ile 5 yıllığına 29 milyon dolarlık anlaşma yapan Beşiktaş, aynı zamanda yeni stadına da isim veren şirketten, Türk spor tarihinin en yüksek sponsorluk gelirini (Toplam 145 milyon dolar) elde edecek.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone Türkiye, sosyal yatırımları arasına ‘spor’u ilk sıraya aldı. İngiliz telekomünikasyon devi Vodafone, bugün tüm dünyada futboldan atletizme kadar çok sayıda branşta spora önemli yatırımlar yapıyor. Türkiye’de ise Beşiktaş’la ciddi bir işbirliğine giden Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, bu birlikteliği ‘gönül birliği’ olarak tanımladı.

Geçen yılın 20 Ağustos’unda Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladıklarını hatırlatan Gökhan Öğüt, İngiltere’nin Leeds kentindeki Beşiktaş hazırlık kampında bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın Vodafone göğüs reklamlı yeni sezon forma lansmanı sonrası sohbet ettiğimiz Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın “İstanbul için büyük bir değer” olacağını söyledi. Söz konusu işbirliğinin sadece stada isim verilmesinden çok daha öte anlamları olduğuna vurgu yapan Gökhan Öğüt ve Fikret Orman şu bilgileri paylaştı…

VODAFONE MAĞAZALARINDA BEŞİKTAŞ FORMASI SATILACAK

Vodafone Tükiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt (44) ve Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman (47) işbirliğinden memnun.

Türkiye genelinde Beşiktaş’ın forma ve lisanslı ürünlerinin satıldığı 52 ‘Kartal Yuvası’ mağazası var. Vodafone’un ise yine Türkiye genelindeki ‘Cep Merkezleri’ sayısı 1.250 adet. Artık Vodafone Cep Merkezleri’nde de Beşiktaş forması ve lisanslı ürünlerini satılacak. Beşiktaş forması özelinde yeni kampanyalar olacak. Sadakat programı çerçevesinde Vodafone abonelerine forma hediyesi gibi bir takım çalışmalar yapılacak.

FORMA SATIŞINDA HEDEF 400 BİN
Geçen yıl Beşiktaş 252 bin forma satışı yapmıştı. Bu yıl ise Fikret Orman ve Gökhan Öğüt’ün liderliğindeki BJK-Vodafone ‘gönül birliği’ ile 400 bin forma satışı

75 BİN KAMYON HAFRİYAT ÇIKTI

Beşiktaş İnönü Stadı’ndan bugüne dek 75 bin kamyonluk hafriyat çıktı. Fikret Orman, geçen yıl “Stat ağustosa yetişecek” sözünü biraz da bilerek ve iddialı bir tarih olarak baskı yaratmak için kendisinin verdiğini söyledi. Orman, “Şimdiki tarih hedefimiz ise ‘en kısa sürede’ bitirmek… Tarih koymak gerçekten de çok sinir bozuyor. Önümüzdeki sezonda, şampiyonluk turunu yeni stadımızda atmak istiyoruz” diye konuştu.

146 LOCANIN 110’U SATILDI

Beşiktaş’ın mali tarafından gelen haberlerin yüzlerini güldürdüğünü de söyleyen Fikret Orman ayrıca olumlu sinyaller gelen mali yapıya da vurgu yaptı: “Göreve geldiğimizden bu yana bilançomuzun gelir tarafını artırdık. Mesela bu yıl operasyonel kar açıklayacağız. Yeni stadda yer alacak 146 adet locanın 110 tanesi şimdiden satıldı.”

ÇARŞI’NIN PATENTİNİ ALDI

Beşiktaş, kulüp olarak efsane tribün topluluğu ‘Çarşı’ logosunun patentini aldı. Ticari olarak ürünlerinde o logoyu tüm yasal hakları ile kullanabilecek.

40 BİN KİŞİ İNTERNETE GİRECEK
Vodafone Arena, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olarak inşa ediliyor. Teknoloji sağlayıcı firmalara ek olarak, halihazırda yaklaşık 50 Vodafone çalışanından oluşan bir ekip, Vodafone teknolojisiyle bu akıllı stadyuma hayata vermek için çalışıyor. Vodafone Arena’da uygulanacak mobil genişbant ve Wi-fi teknolojisiyle, Türkiye’de de bir spor etkinliğini izleme ve söz konusu etkinliğe katılma deneyiminin dönüştürülmesi yönünde önemli bir adım atmış olunuyor. NBA takımlarından Brooklyn Nets’in Barclays Arena’sı örnek alınarak aynı anda 40 bin kişiye kesintisiz internet hizmeti verilecek. Yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi internet bağlantısı sayesinde akıllı telefonlarla maça ilişkin bilgilere istenildiği anda ulaşılabilecek.

111 MİLYON DOLAR
Vodafone’un stadyum isim sponsorluğu, 15 yıl için 111 milyon dolar (233 milyon lira) değerinde bir anlaşma.

29 MİLYON DOLAR

Beşiktaş’ın göğüs reklamı ve futbol akımı ana sponsorluğuna Vodafone Türkiye, 5 yıl için 29 milyon dolar (61 milyon lira) ödüyor.

AKILLI STADYUM İÇİN ÇALIŞILIYOR
Vodafone, akıllı stadyum yatırımı için 5 milyon dolardan fazla bir bütçe ayırdı. Stat bir teknoloji harikası olarak anılacak. Taraftarlar ve ziyaretçiler maç günleri unutulmaz bir dijital deneyim yaşatacak.

YENİ KONSER MERKEZİ
Beşiktaş ayrıca Doğuş Grubu bünyesindeki IMG şirketi ile Vodafone Arena’daki konser ve etkinlikler için anlaşma yaptı. Stadyum ışıklandırmasından oturma düzenine konserler için de en verimli halde tasarlanıyor.

130 MİLYON LİRA YILLIK GELİR

Fikret Orman, Vodafone Arena açıldıktan sonra yıllık 130 milyon lira stadyum gelirini kovalayacaklarını, bunun 50-55 milyon lirasının loca, bilet ve kombine bilet satışlarından geleceğini açıkladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler