SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'a tarihi ceza geliyor!

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar, siyah-beyazlı kulübe pahalıya patlayacak.

Spor Toto Süper Final'de oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya atlayan taraftarların neden olduğu 'İnönü muharebesi', Beşiktaş'a çok pahalıya patlayacak. Siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi ve tribünlerden edilen küfürlü tezahüratlar, Beşiktaş kulübünün başını yakacak. TFF ve PFDK'nın gözlemci ve temsilci raporları ışığında siyah-beyazlı takıma tarihi ceza vermesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Final'in 2. derbisi, tabir-i caizse İnönü Muharebesi gibiydi. Galatasaray'ın Melo'nun attığı tartışmalı golle öne geçmesinin ardından çılgına dönen tribünler ortalığı savaş alanına çevirdi. Siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi ve tribünlerden edilen küfürlü tezahüratlar, Beşiktaş kulübünün başını yakacak. TFF ve PFDK'nın gözlemci ve temsilci raporları ışığında siyah-beyazlı takıma tarihi ceza vermesi bekleniyor.

Maç boyunca Hakem Hüseyin Göçek aleyhinde tezahüratta bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, 86. dakikadan sonra iyice raydan çıktı. Sahaya atlayan fanatik bir taraftar, Hüseyin Göçek'in üzerine yürümek isterken güçlükle kontrol altına alınırken, 90+2'de ise bu kez hedefte Galatasaraylı Eboue vardı. Sahaya yağan yabancı maddeler sonrası tribüne dönüp tepkisini gösteren tecrübeli oyuncuya vurmak isteyen başka bir taraftar da futbolcuların hamlesiyle zor da olsa etkisiz hale getirildi.

EN AZ 2 MAÇ CEZA KAPIDA

Peki yaşanan bu tatsız olayların faturası ne olacak? Sezon içerisinde Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesine göre, daha önce saha içi olaylar ve çirkin tezahürattan dolayı 6 kez ceza alan siyah-beyazlılar şimdi 7.'sini gerçekleştirdiği için kural gereği 2 maç ceza alacak. Yani siyah-beyazlılar Süper Final'de evinde oynayacağı son 2 maç olan Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerini sadece kadın ve çocuklara karşı oynayacak. Ancak sürekli edilen küfürler, 4 taraftarın sahaya atlaması, Eboue'ye saldırması, hakeme protesto, rakip takıma küfür Beşiktaş'ın 2 maçla kurtulamayacağının bir göstergesi de olabilir.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler