SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal son saniyede yıkıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Torku Konyaspor ile Beşiktaş karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Torku Konyaspor evinde, Beşiktaş'ı ağırladı.

Ev sahibi ekibin son dakikada attığı golle müsabaka 1-1 berabere bitti.

[Haberin Fotoğrafları-![Torku Konyaspor - Beşiktaş](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121113/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-besiktas-153484-myspor)

TORKU KONYASPOR 1-1 BEŞİKTAŞ

STAT: Konya Atatürk
HAKEM: Çağatay Şahan

Konyaspor: Itandje, Ali Turan, Selim, Vukovic, Mehmet Güven, Mehmet Uslu, MBamba (Dk. 79 Recep), Hleb, Djalma, Hasan Kabze, Gekas.
Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Beşiktaş: Tolga, Atiba, Dany, Franco, İsmail, Jones, Veli, Motta (Dk. 65 Gökhan), Oğuzhan (Dk. 71 Necip), Olcay, Almeida (Dk. 83 Mustafa)
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk. 69 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 90+3 Gekas (Konyaspor)
Sarı Kartlar: Vukovic, Hasan Kabze (Konyaspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

NOTLAR.. NOTLAR..

MAÇ KADINLAR VE ÇOCUKLARI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), taraftarın Antalya deplasmanında yaptığı kötü tezahüratlar nedeniyle, Torku Konyaspor kulübüne bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza nedeniyle Torku Konyaspor ile Beşiktaş arasında Konya Büyükşehir Belediye Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaya sadece kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarlar alındı.

Karşılaşmayı izlemek için stadyuma gelen kadın ve çocuklar gişelerden aldıkları ücretsiz biletlerle stadyuma giriş yaptı. Kucaklarında çocuklarıyla gelen kadınların olduğu gözylendi

Tribünleri dolduran kadın taraftarların çalınan oyun havası eşliğinde oynaması dikkat çekti. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin Konyasporlu taraftar takip ederken, bin 500 de Beşiktaşlı taraftar takip etti.

BEŞİKTAŞ'TAN UYARI BROŞÜRÜ
Beşiktaş Spor Kulübü tarafından karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlara yapılan kötü tezauratların seyircisiz oynama ve para cezası getirdiğine dikkat çeken broşür dağıtıldı. Uyarıda kötü tezaurat yapıldığı taktirde Fenerbahçe maçının seyircisiz oynanabileceğine dikkat çekil

TARAFTAR STADYUM GİRİŞİNDE KARŞILADI
Konya Büyükşehir Atatürk Stadyumu'nda polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Takım otobüsleri bu güvenlik önlemi altında stadyuma giriş yaptı. Ceza nedeniyle içeriye alınmayan Torku Konyaspor taraftarları takım oyuncularını getiren otobüsü stadyum girişinde karşıladı.

Takımlarının bayraklarını açan yeşil-beyazlı taraftarlar otobüsün içerisideki oyunculara tezahuratlarla başarılar diledi. Beşiktaş kafilesine de tepki gösteren bazı Konyasporlu taraftarlar Beşiktaş atkısı yaktıntan sonra 'Burası Konya buradan çıkış yok' şeklinde slogan attı.

BEŞİKTAŞ ÜSTÜNLÜĞÜ
Torku Konyaspor-Beşiktaş ile 25 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş bu maçlardan 15'ini kazanırken, 8'inde berabere kaldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında sadece 2 kez galip geldi.

ALMEİDA TEK FORVET
Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma yolunda sezonu ikinci sırada bitirmeye kilitlenen siyah-beyazlı ekipte üst üste yaşanan sakatlıklar etkili oldu. Geçtiğimiz haftalarda sakatlanan Filip Holosko’nun da iyileşmemesi üzerine Teknik Direktör Slaven Bilic Hugo Almaida’yı sahaya tek forvet olarak sürdü.

Kayserispor maçında adalesinde yırtık oluşan sakatlanan Ömer ile sakatlıkları devam eden Holosko, Fernandes, Ersan, Sivok ilk 11’i giremedi. Beşiktaş'ın son haftalardaki formda oyuncusu olan ve sağ arka adalesinde kanama ve ikinci derece yırtık tespit edilen Mustafa Pektemek ve sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Töre yedek kadroda yer aldı

KART SINIRI
Sakat ve cezalı oyuncunun bulunmadığı Torku Konyaspor’da Djalma ve Hlep sarı kart sınırındaki oyuncular olarak karşılaşmaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte ise Pedro Franco, Jermaine Jones, Olcay ve Veli sarı kart gördüğü taktirde önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

ORMAN MAÇI İZLEDİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Konya Valisi Muammer Erol karşılaşmayı protokol tribününde birlikte izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada ceza sahası dışından Jones'in orta şu karışımı şutunda topu kaleci Itandje kontrol ederek aldı.

20. dakikada sağ kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Selim'in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Hasan Kabze'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga'da kaldı.

24. dakikada Ali Turan'ın sağ kanattan gönderdiği şutta, kale çizgisi önünde topla buluşan Hasan Kabze'nin kafa vuruşunda kaleci Tolga meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

33. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Torku Konyaspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza sahası dışından sert vuran Motto'nun şutunu kaleci Itandje güçlükle kornere çeldi.

41. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan İsmail'in sert şutunda kaleci Itandje topu kornere çeldi.

43. dakikada Oğuzhan'ın serbest vuruştan gönderdiği topa penaltı noktası üzerinden yükselen Almeida'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Itandje'de kaldı.

50. dakikada Gekas'ın Hasan Kabze ile girdiği verkaçta ceza sahası içinde Dany'e çarpan top kaleci Tolga'da kaldı.

54. dakikada Oğuzhan'ın serbest vuruştan gönderdiği topa Atiba'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

58. dakikada Jones'in sağ kanattan ceza sahası içine gönderdiği top Olcay'ın önünden gelerek kaleci Itandje'de kaldı.

62. dakikada Djalma'nın ceza sahasına girerek son çizgiden gönderdiği topa Gekas'ın volesinde, kaleci Tolga meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

69. dakikada ceza sahası içinde Olcay'ın sert şutunda penaltı noktasında topa uçarak kafa ile vuran Oğuzhan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

80. dakikada orta sahadan Ali Turan'ın gönderdiği pasla buluşan Djalma'nın sağ kanattan ceza sahasına girerek vuruşunda top kaleci Tolga'da kaldı.

90. dakikada Hleb'in pasıyla ceza sahasına giren Gekas'ın şutunu kaleci Tolga yumruklayarak uzaklaştırdı.

90+3. dakikada sağ köşeden Djlama'nın kullandığı korner atışında, Vukovic'in indirdiği topu Gekas ağlarla buluştu. 1-1

Karşılaşma da başka gol olmadı ve müsabaka 1-1 sonuçlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler